פירות וחומצה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לשאול אם אבטיח ומלון מחריפים מצב של עודף חומצה בקיבה או שיש בפרי מרכיבים שגורמים לאי נוחות בקיבה? (לגבי פירות הדר ידוע לי שהם שאסור... השאלה שלי מתייחסת רק לאבטיח ומלון). תודה
שלום נטלי, פירות לא מעלים הפרשת חומצה בקיבה גם לא פירות הדר. ייתכן שבגלל שיש יותר הפרשת חומצה את סובלת מצרבת, ואז צריכת מיצי הדר מפריעה, אך חוץ מזה, אין הוכחה שזה מפריע, פרט לתחושה האישית שלך. בברכה, דנה