כולסטרול גבוה ובשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב! הכולסטרול שלי הוא 190 (בבדיקה קודמת היה מעל 200), ldl 115, hdl 62 , טריגליצרידים 66. ברצוני להוריד את רמת הכולסטרול בעזרת תזונה נכונה. שאלתי היא איזה סוגי בשר(עוף, כבש,עגל,בקר,טלה, חזיר) מותרים לבעלי כולסטרול גבוה ומאילו בשרים כדאי להמנע. ספציפית רציתי לדעת אם מותר לי פרגיות, כנפי עוף, קציצות בקר, סטייק אנטריקוט ושישליק כבש. בנוסף רציתי לדעת אילו בשרים ומזונות אחרים מהווים מקור טוב לברזל (המוגלובין שלי 11.6). תודה רבה על התשובה. בברכה.
שלום טלי, ראשית עליי לציין שבדיקותייך מצויינות. שנית ניתן לצרוך מכל בשר, השאלה כמה ואיך. מכל הבשרים עדיף בקר חלקים רזים והודו, לאחריו דגים ועוף. כבש ובשר חזיר רצוי לצרוך לעיתים רחוקות יותר. פרגיות ניתן לצרוך, כנפיים עשירות מאוד בשומן רווי וכולסטרול ולכן רצוי לא, בשר טחון מבקר- תלוי מאיזה ומי נתח נטחן והאם הוסיפו לו שומן, אנטיריקוט נחשב לבשר יחסית עסיסי ושמן ולכן עדיף פילה, ושישליק כבש לעיתים רחוקות, אחת לחודש נראה לי די והותר. כבד עוף אמנם מכיל הרבה כולסטרול אך פעם בשבועיים שלושה לא תזיק ותוסיף הרבה ברזל, כמו כן צריכת בשר בקר והודו 2-3- בשבוע מכל אחד יכלה לשפר את רמות ההמוגלובין, בהנחה שמדובר בחסר ברזל. בברכה, דנה