פירות יבשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום האם בפירות יבשים נשמרים הערכים התזונתיים כמו בפירות 'טריים' ?נראה לי שבתאנים יבשות יש יותר מרכיבי תזונה,(כמו פחממות)...אולי אני טועה. האם ב'פירות יער' יבשים יש אותם ערכים תזונתיים,כולל אנטיאוקסידנטים, כמו בפירות יער טריים ? מומלץ לשתות משרה של דובדבנים עם אוכמניות כחולות האם ניתן להכינו מפירות יבשים שנמצאים בשפע בחנויות ? תודה אריה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אריה, הכל תלוי באופן הכנת הפירות היבשים. לרוב אלו מכילים יותר סוכר ופחות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אך זה משתנה מכנה להכנה. אם יש פרי טרי, רצוי לצרוך אותו על פני פרי מיובש. לגבי פירות היער, הואיל ואין תחליף זמין בארץ לפירות טריים, אפשר לצרוך מהם, אך לזכור כי עשירים יותר בפחמימות. בברכה, דנה