קליפות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לתזונאית, קראתי שחשוב לאכול ירקות ופירות עם קליפתן, עקב חשיבות הסיבים שבקליפות. מאידך קראתי שחשוב להימנע מאכילת הקליפות, משום שהן מזוהמות בחומרי דישון, ריסוס וכיו"ב, גם (ועל זה הדגש) כאשר רוחצים אותן היטב. אבקש התייחסותך - איזו גישה נכונה יותר. תודה. אלי
שלום אלי, לצערינו רוב הריסוסים חודרים את הקליפה לתוך הפרי, כך שמבחינה זו אין ממש הבדל, ולכן רצוי לרחוץ אץ הפירות והירקות היטב ולאכול עם הקליפה. בברכה, דנה