חומצות אמינו בצמחים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2009 | 14:03 | מאת: איקו

שלום--שמעתי שחומצות אמינו--שמרכיבות את החלבונים-חלקן חסר בעולם הצומח. בדגניים חסרה ליזין--ובקטניות חסרה מטיונין. ואז למה אומרים שבקינואה ובסויה יש חלבון שלם כמו בבשר ודגים ? ואיך הצמח מסתדר ולא חולה בתת תזונה--אם החלבון שהוא מייצר איננו חלבון שלם ? או הגדרת חלבון שלם שונה מצמחים לבעלי חיים ? איך זה מסתדר בטבע ? אנא הסבירו בפירוט תודה איקו

04/07/2009 | 16:06 | מאת:

שלום איקו, אני מבינה שאתה מאוד מתעניין בתזונה, אך אנא השתדל לכתוב את כל השאלות יחד, כך זה יקל עלי. שנית, הינך צריך להבין כי פורום זה אינו מיועד ללימוד תזונה, וכי התשובות תהנה חלקיות ומתומצתות. בני אדם וצמחים אינם שווים, ומה שחיוני לנו לא חיוני לצמחים ולהפך, ראה תשובתי גם על הבדלים בין בעלי חיים. הטענה לגבי שלמות החלבונים בקינואה ובסויה עדיין מוטלת בספק, הם נחשבים ליותר שלמים מצמחים אחרים, אך עדיין חסרים. היתרון שלהם הוא בסך כמות החלבון שהינה גבוהה וכן במרכיבים נוספים בצמח. לא הייתי מסתמכת על מקורות חלבון אלו כמקורות עיקריים. בברכה,דנה