חישוב אחוי שומן במזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש נזק בריאותי באכילה של מוצרים עתירי שומן בכמויות קטנות ? אולי זה יישמע כמו שאלות במתמטיקה... האם מבחינת השומן : אכילה של 100 גרם גבינה המכילה 25% שומן שווה מבחינת השומן לאכילה של 500 גרם גבינה המכילה 5% שומן ? השאלה התעוררה עקב תחביב חדש שלי : ייצור גבינות (מבלי להיכנס למתכון המלא) אני משתמש בשני ליטר חלב (כ-2 ק"ג)- 3% שומן, בסוף התהליך נוצרת גבינה במשקל 500 גרם (לאחר סינון הנוזלים)- האם אחוז השומן בגבינה שייצרתי הוא : 12% ?
שלום דני, באופן עקרוני כן, כלומר הקלוריות יהיו פחות או יותר זהות וגם כמות השומן. השאלה לגבי מרכיבים אחרים כגון כמות נתרן, סוג השומן וכו'. יש לזכור כמובן שלאכול 100 גר' גבינה שמנה הרבה יותר סביר מהעובדה שאנשים כמעט ואינם אוכלים 1/2 קילו גבינה לבנה. לא הייתי אוכלת ממנה כל יום, אך שילוב בתפריט הינו סביר. לגבי חישוב השומן, אתה צודק, הגבינה תצא כ- 12% שומן. בברכה,דנה
תודה על התשובה שהבהירה לי את חישוב אחוזי השומן. כמובן שהשאלה לגבי 1/2 ק"ג היתה תיאורטית, רק כדי להבין את החישוב.