3 שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1) אני יודע שערך גליקמי גבוה באוכל מסויים אמור לעשות אותנו רעבים- אני בדיאטה ואם בא לא לאכול משהו קטן בין הארוחות אני לפעמים אוכל גזר וזה דווקא משביע אותי עם זאת ידוע שגזר הוא בעל ערך גליקמי גבוה יחסית אז איך זה יכול להיות שהוא דווקא מאוד משביע? 2) למה לגזר יש ערך גליקמי גבוה כל כך? יש בו הרבה סוכרים?? והאם מומלץ לאכול אותו בזמן דיאטה?? 3)אבטיח- ידוע שבאבטיח יש הרבה סוכר אם כן אז איך זה שבמאה גרם של אבטיח יש פחות קלוריות ממאה גרם של הרבה פירות אחרים כמו אפרסק,אגס,ותפוח וכו'??? תודה
שלום אורי, המידע שיש בידי כי לגזר טרי אינדקס גליקמי נמוך יחסית, סביב 50, ולמבושל 40, כך שזו סיבה מספיק טובה לכך שגזר משביע. מעבר לעובדה שהוא עשיר מאוד בסיסים תזונתיים בלתי מסיסים.ערכתי חיפוש בכמה טבלאות, מקצועיות יותר ופחות, וכולן מציינות את הגזר פחות מ- 50, כך שאין לי אינדקס גבוה. חשוב לזכור כי גזר אכן מכיל יותר סוכרים מירקות רם אחרים, אך חלק לא מבוטל הוא פרוקטוז, שזהו סוכר בעל ערך גליקמי נמוך. ניסית פעם לאכול 100 ג אבטיח? זוהי מנה קטנה מאוד שלרוב איננו עומדים בה. אנחנו לא משווים 100 גר' ל- 100 גר, אלא אנו משווים כמות פחמימוות כאשר קובעים מנת פרי. לכן מנת אבטיח, כמובן ללא קליפה גדולה מ- 100 גר'. בברכה,דנה