דגים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, אחזור על שאלה שנעלמה. אם אינני אוהב דגים, פרט לסרדינים משומרים, טונה משומרת, הרינג כבוש וסלמון מעושן, האם זה מספיק כדי לקבל כמות נאותה של אומגה 3 (אומנם עלי לציין שבסה"כ תזונתי מאוזנת ומגוונת)?תןדה. ל.
שלום, לרוב דגים משומרים ו/או מעושנים מאבדים מערכם התזונתי כולל אומגה 3, לכן קרוב לוודאי שהמחבר שלך אינו מספק. ההמלצה מדברת על דגים טריים ולא משומרים ו/או מעושנים. בברכה,דנה
דנה שלום, בתשובתך נפלה טעות דפוס - מה כוונת דברייך :"המחבר שלך (אינו מספק)"? אבל, לגופו של עניין: לצערי הרב, דגים טריים הינם מאוד לא טעימים לי (וגם לשאר בני משפחתי), ומסיבה זו ההמלצה (המובנת!) איננה ישימה לגבינו. לכן רציתי, ואני עדיין מבקש, לדעת באיזו דרך מעשית ניתן לנקוט בנסיבות אלה כדי למלא את הדרישה לכמות נאותה של חומצות שומן אומגה 3, מבלי לאכול דגים שממש אינם טעימים לנו. שוב תודה, ושבת שלום. ל.