כפות ידיים צהובות מעודף קרוטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני סובלת מזה זמן רב מכפות ידיים, ולעיתים גם כפות הרגליים, בעלות גוון צהבהב כתוצאה מעודף קרוטן. החלטתי לטפל בנושא מבחינה תזונתית (אני יודעת שאין בכך סיכון בריאותי, אך הדבר מפריע לי אסתטית). יש לי 2 שאלות: 1. האם יש לבצע איזשהו תהליך של "טיהור" הגוף מעודף הקרוטן ואח"כ לחזור לצריכת קרוטן נמוכה יותר? או שעליי פשוט להוריד את מינון הקרוטן ולהמשיך לצרוך? 2. ממחקר שערכתי, נראה כאילו יש בטא קרוטן כמעט בכל מאכל ואני קצת אובדת עצות בנוגע למזונות שעליי להימנע מהם/להימנע מהם באופן מיוחד. התזונה שלי כיום מורכבת (בין היתר) מקלחי תירס, ומסלט משלל ירקות שאני אוכלת מדי יום (הכוללים עגבניות, חסה, בטטות, תירס, סלק, גמבה, חומוס, מלפפונים, תרד, בצל). כמו כן אני נוטלת מדי יום אומגה 3 (הבנתי שגם בזה יש בטא קרוטן). בקיצור, לא הצלחתי להבין מה "צובע" אותי בגוון הצהבהב. בתודה מראש, יעל
שלום יעל, א. ברגע שתורידי את המינון הצבע ילך ויעלם, זה יכול לקחת שבועות עד חודשים. ב. בעיקר עליך להמנע ממזונות כתומים כגון גזר, דלעת, פלפל כתום, תירס. לגבי האומגה 3 הכמות זניחה. בברכה,דנה