דגים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יד דגים שנחשבים בריאים יותר מאחרים. אני שואלת בעיקר על סביבות גידול, כי אני משערת שזה מאד משפיע על איכות ובריאות הדג, כגון דג שגדל במימי אוקיינוס או דג שגדל בבריכות בארץ, או דגים שמכילים אחוז גבוה יותר של מתכות מזיקות מול דגים שמכילים אחוז נמוך של מתכות כאלה. על איזה עוד מדדים חשוב להסתכל, ואיך אפשר לדעת כשמגיעים לחנות דגים, אם הדג יותר טוב או פחות? תודה, נועה
שלום נועה, דגים מזינים נחשבים דגי ים ולא בריכה, לגבי הזיהום זה תלוי בסביבת הגידול שלהם. רצוי טריים ולא קפואים. הצבע והריח של הדג הם מדד מאוד חשוב לטריות הדג. דג טרי הוא בפנים, בין הזימים צריך להיות אדום ולא אפור, וכמובן לריח יש משמעות. קני במקום בו התחלופה גדולה ותנאי השימור בקור תקינים, ולא בחוץ. בברכה,דנה
האם יש סוגי דגים קבועים שמגדלים בים וכאלה שמגדלים בבריכה או שזה גם תלוי איפה קונים?