עובש
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה, שמעתי שמזונות המכילים עובד אסורים למאכל כיוון שהפטריה הזו מפרישה חומר מסרטן. האם זה נכון? אני דווקא לא אוכלת גבינות עם עובש אבל הרבה פעמים כשאני קונה גבינות צהובות טריות במשקל, לאחר כמה ימים, יש עובש על החלק החיצוני הקשה של הגבינה. האם צריך לזרוק אותה? או אם אוכלים את החלק הפנימי זה בסדר? האם החומר המסרטן עובר גם לחלק הפנימי? ואיך מזהים עובש? האם יש לו כמה צורות או רק החלק הירקרק? כי לפעמים, לדוגמה בצנונית שפעם קניתי ואחסנתי בקופסת זכוכית, לאחר כמה ימים נוצרה על השורש שכבה לבנה צמרית כזו. האם זה גם סימן של עובש, או משהו אחר? תודה, נועה
שלום נועה, לא זה לא נכון, העובש במזון, בין אם בגלל התיישנות שלו ובין אם מכוון כמו בגבינות אינו מסרטן. גם האנט' פניצילין הינה למעשה עובש, והיא ממש לא מסרטנת. הבעי העיקרית בעובש שמקורו ברטיבות וטחבים בבית ישן שיכול לגרום לאלרגיות ומחלות ריאה שונות. לא מומלץ לאכול מזון עם עובש כי זה מעיד על תהליכי קלקול נוספים במזון ועל חוסר טריות, אך אין סכנה מעבר לקלקול קיבה אפשרי, וגם לא בהכרח.תהליכי עובש מתחילים לרוב בקורים לבנים, הירוק הוא שלב מתקדם של העובש. בברכה,דנה