היפראוריצמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2009 | 13:40 | מאת: נעמה

שלום רציתי לדעת א. מאיזה רמות של היפראוריצמיה זה נחשב לגרוא? ב. אם אין כאבים במפרקים ויש היפראויצמיה זה נקרא גאוט? ד.האם יש צורך לשינוי תזונתי בהיפראוריצמיה אם לא אובחנה מחלת גאוט ואין סימפטומים. ה. הבנתי שרוב ההיפראוריצמיה נובעת מ\פירוק תאים בגוף ורק חלק קטן מגיע מהתזונה, עד כמה יהיה שינוי רמות ההיםראורצמיה אם אעשה שינוי תזונתי. והסיבה שאני שואלת היא שעליתי הרבה במשקל ולרוב היה לי קל לרדת כשאכלתי הרבה חלבונים- בשר,,עוף,דגים. הלכתי לרופא וראיתי שרמות חומצה אוראית שלי מעל לנורמה, ולכן אני מתלבטת אם לעשות הנחיות תזונתיות להורדת רמות החומצה האוראית- מזונות דלים בפורינים או לעשות דיאטנ רגילה עשירה בחלבונים ופורינים כדי לרדת במשקל. האם יש סף מסויים מבחינת הרמה בדם שממומלץ לצרוך מזונות דלם בפורינים. אדה מאוד על תשובתך נעמה

לקריאה נוספת והעמקה
13/08/2009 | 15:52 | מאת:

שלום נעמה, א. כל רמה מעל הנורמה נחשבת ללא בריאה. איני יודעת לומר מהו טווח מסוכן, אך לרוב מדובר כאשר עולה מעל 13. ב. גאוט הינה אבחנה קלינית של שקיעה של קריסטלים של חומצה אורית במפרקים. ללא אבחון כזה, אין אבחנה של גאוט. ג. בוודאי שיש צורך בשינוי תזונתי בהיפאוריצמיה. נכון שזה שילוב של פירוק ופינוי, אך כל תוספת מהמזון יכולה לשנות באופן משמעותי. עצם העליה במשקל והסיכוי כי את סובלת מתסמונת מטבולית (השמנה מרכזית, שומנים בדם, יל"ד ועוד) יכולה להיות מלווה ברמות חומצה אורית גבוהה. אם מחמירים ומעמיסים עם חלבון ופורינים התופעה יכולה להחמיר, לכן מומלץ לבחור בדיאטה מאוזנת דלת פורינים. דיאטה דלת פורינים אינה בהרכח דלת חלבון, כי לדוגמה ביצים ומוצרי חלב לא מפריעים. בברכה,דנה