פחמימות רב כהליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2009 | 01:08 | מאת: שרון

הבנתי שפחמימות רב כהליות אינן מתפרקות בגוף כמו פחמימות רגילות והייתי שמחה לדעת מה זה אומר. האם הן משמינות פחות ומה ההבדל בינן לבין פחמימות רגילות? אם למשל בסוכריה ללא סוכר יש 9 קלוריות שמקורן בפחמימות רב כהליות, אלה הן 9 קלוריות לכל דבר?

15/08/2009 | 17:46 | מאת:

שלום שרון, לפחמימות רב כהליות יש ערך קלורי נמוך מפחמימות, כמחצית, בסביבות 2 קק"ל לגרם. בגלל המבנה הן אינן עוברות תהליך עיכול וספיגה זהה לפחמימות רגילות ולכן ערכן התזונתי נמוך יותר, אך לא מבוטל. בגלל שערכן הקלורי נמוך יותר הן תורמות פחות קלוריות, אזי פחות השמנה. לגבי הסוכריה, כם מדובר בכ- 9 קק"ל שמקורן בפחמימה רב כהלית, יכול להיות שזה יהי פחות, כי הספיגה אינה אידאלית. בגלל נושא העיכול והספיגה הלקוי, פחמימות אלו יכולות לגרום לגזים ושלשולים אן נצרכות במינונים גבוהים. בברכה,דנה