חזה עוף - דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2009 | 13:47 | מאת: מיכאלה

ראיתי שאלה בפורום תזונה והיא העלתה אצלי גם כמה סימני שאלה אז ניסיתי לבדוק ויצאתי לגמרי מבולבלת מאוד אודה לכן אם תוכלו להסביר לי ואנא אל תשלחו אותי לכל מיני מחשבונים תאמינו לי שכבר ניסיתי זה פשוט (כפי שראיתי שצויין כבר) לא תמיד מספק תשובות לשאלות שהן קצת יותר מורכבות אז מדובר בחזה עוף- לקחתי 100 גרם יזה עוף טרי וחממתי אותו בטוסטר לאחר האפיה שקלתי שוב והתברר כי הוא איבד כ- 50% ממשקלו - מישקלו כעת היה כ- 50 גרם!!! האם זה אומר שחזה עוף - לאחר אפיה היוא בעל יותר מ- 200 קלוריות ל- 100 גרם???? בד"כ יותר קל ליבדוק או למדוד מוצר מוכן כי לא תמיד אני זו שמכינה או שמכינים מראש... אני ממש מבולבלת יוצא שזה אפילו יותר משניצל קפוא... אנא עיזרו לי ואיך אני אמורה להיתיחס כעת לחזה עוף תודה רבה מיכאלה

15/08/2009 | 17:40 | מאת:

שלום מיכאלה, החימום או הבישול גרם לאיבוד מים ולא לאיבוד מרכיבים קלוריים, כך ש-100 גר' עוף לפני בישול שווה בערכו הקלורי ל- 50 גר' שיצא לך אחרי בישול. אם ב- 100 גר עוף לפני בישול יש 200 קק"ל, הוא ישאר 200 קק"ל גם אחרי בישול, כי מאבדים נוזלים ולא שומן, פחמימות או חלבון שאלו מהווים את המרכיבים הקלוריים. בחלק מהמחשבונים כתוב לפני ואחרי בישול. בברכה,דנה