סלמון בעישון מסורתי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בני בן השנתיים אוהב מאוד לאכול סלמון בעישון מסורתי. הסתכלתי במרכיבים וגיליתי שיש שם, מלבד סלמון גם - מלח, סוכר, מווסת חומציות וחומצה לקטית. מלבד המלח שידוע לי כי לא כדאי לתת ממנו יותר מידי וכך גם לגבי הסוכר, האם החומרים האחרים (מווסת חומציות וחומצה לקטית), הם מזיקים? האם זה מאכל רצוי על שולחנו של בן שנתיים, או שכדאי להימנע ממנו?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רחלי, ללא כל קשר לנתרן וחומרים הנוספים, מזון מעושן אינו מזין לבנך וגם לשאר בני משפחתך. את יכולה להכין לו סלמון טרי בתנור. מעבר לכך כמות הנתרן הגבוהה במוצרים אלו אינה מומלצת לילדים קטנים, היא מעמיסה על הכליה. שאר החומרים, איני יודעת את המרכיבים המדוייקים ולכן איני יכולה להתייחס לכך. לא נראה לי שהחומצה הלקטית מהווה בעיה מיוחדת. בברכה,דנה