אילו מזונות עשירים ב- B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/08/2009 | 10:47 | מאת: דפנה

לאחרונה אני חשה חולשה ובדיקות דם הראו חוסר בויטמין B12. חשוב לי לדעת כמה דברים: 1.אילו מזונות עשירים בויטמין B12 2. כמה צריך לאכול מאותם מזונות כדי לקבל את המינון הרצוי (גיל 65) 3. האם לקחת תוספים? 4. האם לא כדאי לשלב תוסף של B12 עם חומצה פולית? לתשובתכם אודה, דפנה

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2009 | 12:52 | מאת:

שלום דפנה, מזונות עשירים בויטמין B12 הינם בשר בקר, הודו, כבד עוף ודגים. יש גם במוצרי חלב וביצה, אך בכמות קטנה יותר. אין ויטמין זה בצומח. אין כמות מומלצת על אכילה של אלו, אלא צירכת מנת בשר , מכל סוג, על בסיס יומי. הבעיה העיקרית בגיל המבוגר, היא לא רק חסר באכילה אלא בעית ספיגה, ולכן רצוי לקחת תוסף מתחת ללשון, ולא בבליעה, ובמידה של חסר חמור, קלחת זריקות, בהמלצת הרופא. לרוב הדיאטה שלנו לא חסרה חומצה פולית, ביחוד אם אנחנו אוכלים הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות. אין חובה לקחת תוסף זה במקביל. בברכה,דנה