אחוזי השומן במוצרי החלב והשפעתם על ספיגת הסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2009 | 22:36 | מאת: עידו

שלום דנה, אחלק את השאלה שלי לכמה חלקים: 1)האם זה נכון שאומרים שבמוצרי חלב עם 0 אחוז או 1.5 שומן ספיגת הסידן הרבה פחות יעילה ממוצרים שמעל 3 אחוז? אם כן מהו ההסבר לכך? 2)אני מעוניין לאכול מוצרים שייתנו לי ספיגת סידן יעילה מספיק אך גם דלה בשומן. מהם המוצרים המומלצים בקטגוריית היוגורטים,והגבינה הלבנה מבחינת אחוזי השומן? כרגע אני אוכל יוגורט ביו 0 אחוזי שומן וגבינה לבנה של 1.5 אחוזים האם את ממליצה על משהו אחר? ואם כן אז מהו ההסבר? כי חשוב לי גם להבין את הנושא. 3)מוצרים שמסומנים בסימון bio פירוש הדבר הוא שהם עשירים בסידן? אם כן אז יכול להיות שאם אני אוכל למשל יוגורט bio עם 0 אחוזי שומן ספיגת הסידן היא כמו במוצר עם 1.5 -3 אחוזים למשל? תודה רבה ויום טוב

23/08/2009 | 14:41 | מאת:

שלום עידו, 1. הטענה נכונה, כי סידן צריך נוכחות של ויטמין D להספג. ויטמין D נספג בסביבה המכילה שומן, אם אין מספיק שומן, אין מספיק ויטמין D וספיגת הסידן יורדת. יש לזכור כי גם עודף שומן רווי פוגע בספיגת סידן, ולכן הטווח האופטימלי נע בין 3-5% שומן לפחות. 2. כמו שאמרתי- 3-5-% שומן נחשבים לאידיאלים. אתה יכול להשיג סידן גם מכרוב. שאר המקורות מכילים שומן. 3. מוצרי BIO הכוונה שמכילים חיידקים פרוביוטיים ולא סידן. ייתכן והם מכילים גם סידן, אך זה לא הסימון המתאים. לרוב כתוב על מוצר אם מועשר בסידן. בברכה,דנה