ספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/09/2009 | 01:39 | מאת: קרין

שלום, הבנתי כי סידן נספג טוב יותר בנוכחות שומן ולכן יש לאכול מוצרי חלב בעלי אחוז מסויים של שומן. האם ככל שאחוז השומן גבוה יותר כך הסידן נספג טוב יותר? מהם אחוזי השומן המינימליים המאפשרים ספיגת סידן בגבינות, יוגורטים וחלב? האם יש הבדל מבחינה זו כשצורכים מוצרי חלב מבקר או מעיזים וכבשים? תודה מראש, קרין

05/09/2009 | 15:39 | מאת:

שלום קרין, סידן נספג טוב בנוכחות ויטמין D. ויטמין זה נספג טוב יותר וזמין בסביבה שומנית, מכאן שרצוי שיהיה שומן במזון שמגיע עם סידן לנוכחות הויטמין הנ"ל. ככל שאחוז השומן עולה מאוד, הספיגה יורדת. נמצא כי טווח של 3-5-% לא פוגע בספיגה. הדבר נכון לכל מקורות הסידן מן החי. בברכה,דנה