דייסות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/09/2009 | 23:05 | מאת: עידו

היי, אני מאוד אוהב דייסות למיניהן(סולת,שיבולת שועל/קוואקר/כוסמת/קורנפלור) ורציתי לדעת איזו דייסה הכי מומלצת למשל כארוחת בוקר ולמה? כלומר מה היתרונות שלה על שאר הדייסות? 2)אני מעוניין לאכול בבוקר דייסה שתספק לי פחמימות וחלבונים. האם יש דייסה מבין הדייסות שמספקת בנוסף לפחמימות גם חלבונים? ואם לא אז מה אפשר להוסיף לדייסה כדי שתהיה בארוחה הזו גם חלבונים (אבל בלי דברים משמינים בבקשה). תודה עידו

לקריאה נוספת והעמקה
11/09/2009 | 11:04 | מאת:

שלום עידו, מהדייסות שציינת הטובות ביותר הינן שובלת שועל (קוואקר( וכוסמת. אלו עשירות מאוד בסיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. הן בהחלט עדיפות בהרבה על סולת וקורנפלור שבעיקר מכילות פחמימות. דרך להעשיר את הדייסות בחלבונים היא לעשותן על בסיס חלב רזה. בברכה,דנה

11/09/2009 | 21:25 | מאת: שלומית

אני מאוד אשמח למתכון של דייסה מקורנפלור \ כל דייסה שהיא ללא גלוטן. איזו דייסה אני יכולה לעשות שתכיל בעיקר פחמימה וקצת חלבון? [נמנעת מחיטה ומגלוטן] משהו שאפשר לצרוך על הבוקר "לקבל כח" אני לא מאובחנת לצליאק אני פשוט תמיד הרגשתי שהחיטה לסוגיה עושה לי בעיה של כבדות ועצירות. הבדיקות צליאק שלי שליליות. בכל זאת אני נמנעת מגלוטן כי אני מרגישה שטוב זה לא עושה לי. תודה

12/09/2009 | 11:27 | מאת:

שלום שלומית, מתכונים ניתן למצוא באינטרנט, אין משהו מיוחד בנושא. גם אם את מנסה להמנע מגלוטן, את יכולה לצרוך דייסות אורז, קורנפלור, כוסמת. שיבולת שועל מוגבלת לצליאק מאובחנים לא לאנשים החושדים באלרגיה. בברכה,דנה