קלמרי ופירות ים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/09/2009 | 21:22 | מאת: שלומית

שלום, לאכול קלמרי זה בריא? מה הערך התזונתי שלו? הייתי בחנות אחת שמוכרת חטיף מקלמרי וראיתי שרשום מאחורה בתווית ל100 גרם - 70 גרם חלבון, זה באמת כך?זה הגיוני? מה לגבי כולסטרול ושומן? [אין לי בעיה של כולסטרול אבל אני צורכת הרבה ביצים , קצת עוף וממש ממש קצת בשר] אם אני רוצה לאכול את זה, איפה בדיוק אני קונה ובאיזה צורה אני צריכה לקנות אותו?[שיהיה הכי בריא] האם לבשל את זה בטיגון [עדין עם מעט שמן ובצל, לא שמן עמוק] מצופה בפירורי לחם, זה בסדר או מוריד מהערך התזונתי ורצוי לאפות? בקיצור, כל טיפ לשילוב הקלמרי בתזונה [אם זה בכלל רצוי] תודה רבה:)

13/09/2009 | 21:16 | מאת:

שלום שלומית, איני יכולה לומר אם זה נכון, אך איני מכירה מזון המכיל כל כך הרבה חלבון ב- 100 גר', כך שזה לא ממש הגיוני. קלמרי עתיר כולסטרול, אך מעט שומן, איני יכולה לומר לגבי החטיף עצמו, איני מכירה אותו. קלמרי טרי ניתן להשיג בחנויות המוכרות דגים ופירות ים. שאלי מסעדות היכן הן משיגות מוצרים טריים. קפוא ניתן להשיג במעדניות המחזיקות אוכל לא כשר. אפשר לבשל ולטגן, או להקפיץ. זהו לא מזון שהייתי ממליצה לצרוך על בסיס יומי, אולי אחת לשבוע/שבועיים. בברכה,דנה