דייסות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי דנה פעם קודמת שאלתי על הדייסות הכי מומלצות מבחינת ערכים תזונתיים והמלצת לי על כוסמת ושיבולת שועל כי בשאר הדייסות יש בעיקר פחממות היום במקרה הסתכלתי על הערכים התזונתיים שנמצאים על שקית דייסת הסולת שלי וראיתי שב 100 גרם של סולת יש 10 גרם חלבון שזה נראה לי יחסית יפה מאוד. אז למה בכל זאת אמרת לי שסולת לא מומלצת? הרי יש בה גם רבה חלבון יחסית. תודה עידו
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עידון, ראשית בדייסה סבירה אנחנו לא משתמשים ב- 100 גר' סולת, אלא בהרבה פחות, ובהשוואה לאחרות, יש פחות חלבון. שנית, לא רק בגלל החלבון המלצתי, אלא בעיקר בשל נוכחות של יותר ויטמינים ומינרלים, כגון מגנזיום, חומצה פולית ועוד, וכמובן הרבה יותר סיבים תזונתיים. חלבון הוא רק חלק קטן במשוואה. בברכה,דנה