המשך לשום ורוזמרין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/09/2009 | 16:55 | מאת: אבי

שלום דנה. אמא שלי כמו שציינתי חולת לב וחולת דיאליזה היא לוקחת על דעת עצמה קיאקסאלאט נגד יתר אשלגן פעמיים ביום מפני שהיא חוששת שיאשלגן שלה יעלה אחרי כל פרי ואוכל שהיא אוכלת. בבדיקה האחרונה יש לציין שהאשלגן שלה היה חמש וחצי האם יש הצדקה לחששות שלה? האם זהו מינון גדול מדי שיכול לגרום לה נזק? ומה המינון שמותר לקחת ביום?

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2009 | 18:29 | מאת:

שלום אבי, צריך לזכור כי קייאקסלאט מוציא אשלגן בתמורה לנתרן, מלח, ובכמות לא מבוטלת. כמו כן זה יכול לעשות אבני צואה ועוד. כמו כן בלי שילוב עם אבילק אבני הצואה בסכנה אף מוגברת. המינון אמנם גבוה, אך גם האשלגן בגבול העליון, וזה עם פעמיים קייאקסלאט, אני חוששת שאם תפסיק זה יעלה, כך שאיני יכולה להמליץ להפסיק. רצוי להתייעץ עם הדיאטנית ביחידה ועם הרופא המטפל. בברכה,דנה

24/09/2009 | 07:24 | מאת: אלכסיי

מאז הכתבה אני אוכל אשכולית ביום בגלל סוכר גבולי, שומנים בדם וכולסטרול. הבעיה שבאמת זה מר מאוד. ניתן לצרוך את המרכיב נרגנרין בכמוסות? זה קיים בשוק? תודה

24/09/2009 | 13:22 | מאת:

שלום אלכסיי, המחקרים רק משערים שזהו החומר הפעיל ביותר, ייתכן וישנם חומרים אחרים באשכולית, ולכן רצוי לצורך את הפרי עצמו. יש לזכור כי אכילת אשכולית משפיעה על זמינות של תרופות רבות, ביניהן תרופות להורדת לחץ דם ושומנים, ולכן כדאי להתייעץ עם רופא ו/או רוקח. בברכה,דנה