ערכי הסידן במזונות שונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום.הנני אובדת עצות.מצויה בידי חוברת שקיבלתי לפני מספר שנים מהמכון לצפיפות העצם,ובה טבלה המפרטת את כמות הסידן והקלוריות במזונות השונים. לפי טבלה זו סלרי חי הוא מלך הסידן. 240 מ"ג ל -100 גר ואילו אצלכם 40 מ"ג ל -100 .מאז קיבלתי את הטבלה החלק הארי של ארוחת הבקר שלי זה סלרי. לאמא שלי היה אוסאופורוזיס במצב חמור.כעת בעקבות הנתונים שלכם אינני יודעת כיצד לנהוג? חשבתי שאני מכוסה.אני אוכלת גם גביע של 250 גר גבינת שטראוס ובה 200 מ"ג סידןל- 100 גר.אשמח מאד לקבל התיחסותכם . רב תודות. שנה טובה וחתימה טובה תמר
למשיבים שנה טובה וגמר חתימה טובה. אמנם לא זכיתי להתיחסותכם לשאלתי אך אולי הפעם. רציתי להוסיף ולציין שהסלרי הוא סלרי עלים וגבעולים חיים ולא שרש. כל טוב ותודה וכיוון שבסליחות עסקינן.הנני מתנצלת על פנייתי ביום זה.
שלום תמר, כמות הינו דבר חשוב, אך איכות חשובה יותר. מוצר מזון יכול להיות עשיר במרכיב מסויים אך הספיגה מנו אפסית, ולכן לא תרמנו שום דבר. דיאטה עשירה בסידן לא יכולה להסתמך על סלרי בלבד, ומצאו כי ספיגה ממוצרי חלב גבוהה יותר ולכן אנו מסתמכים יותר על מוצרי חלב.רצוי לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי בנושא, שכן מקורות הסידן חשובים אך גם המקור לספיגה חשוב. בברכה,דנה