טונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/09/2009 | 15:40 | מאת: שלום

רציתי לשאול לגבי טונה בשימורים 1) איך יתכן שהערכים הקלוריים של טונה בשמן משתנים (ופעמים די הרבה) כתלות בסוג השמן (רגיל/זית/קנולה)? (בד"כ בקנולה יש הכי פחות קלוריות). לפי מה שאני מבין שמן זה שמן וכל השמנים זהים מבחינה קלורית וההבדל הוא רק בערך המוסף. אודה לכם אם תבהירו נקודה זו. 2) רציתי לשאול גם מה עדיף טונה משומרת בשמן (איזה שמן מומלץ יותר והאם אגן זה כל כך משנה כשזה בקופסת שימורים) או טונה במיים ולזה פשוט להוסיף כף שמן (למשל זית או קנולה או סויה ... - שוב איזה עדיף). האם בנוסף יהיה הבדל קלורי בין שתי האופציות? 3) עבור טונה משומרת בשמן, על הקופסה רשום ערכים ל- 100 גרם מסונן. מה הכוונה מסונן? האם רק לשפוך את השמן שמיד יוצא האם ממש צריך ללחוץ חזק ולסחוט טוב טוב? הרי כל גרם שמן זה יחסית הרבה קלוריות איך אני יודע שאכן סיננתי ולא צרכתי עודף שמן שיכול לצתבר לכמות קלוריות נכבדה

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2009 | 17:26 | מאת:

שלום , 1. זה לא סוג השמן שמשנה קלורית אלא כמותו. לכל השמנים ערך קלורי זהה. 2. אני ממליצה לקחת טונה במים והלוסיף שמן בכמות ידועה, שכן אין אנו יודעים בדיוק כמה שמן מוסף לטונה המשומרת, וכך גם אפשר לשלוט בקלוריות ואיכות השמן. 3. מסונן- הכוונה ללא השמן הנוסף, כלומר לסנן ולשטוף את הטונה מהשמן.זה כמובן מאוד לא מדוייק. בברכה,דנה

29/09/2009 | 20:30 | מאת: אני

לשטוף מהשמן האם את מתכוונת שהיצרן בזה שהוא רושם ערכים ל-100 גרן מסונן מתכוון שנשטוף במיים את הטונה? אני חשבתי (קיוויתי לפחות) שהכוונה היא רק לשפוך את נוזל השמן שיש בקופסה בלי יותר מדי "סחיטות" והתעסקות וקיוויתי שמה שנשאר מגולם בערך שהיצרן רושם. לפי מה שנראה לי מתשובתך זה ממש רחוק מכך האם אפשר להבהיר קצת יותר? הרי בכל זאת רשומים ערכים תזונתיים וזה אמור להתייחס למשהו שהוא מוגדר וידוע