סוכר, קמח לבן וחלב פרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/09/2009 | 20:11 | מאת: לימור

לצוות הדיאטניות שלום, הנני בת 26, בריאה בדר"כ. סובלת מזה שנים מאקנה ברמה נמוכה-בינונית וקצת משיעור יתר. בבדיקות ההורמונליות יצאו רמות קצת גבוהות של אנדרוגנים, אולם האנדוקרינולוג טוען כי אין בעיה הורמונלית. קראתי לא ממזמן באתר האקנה הישראלי כי לאוכל יש השפעה על האקנה וישנם מאכלים מסוימים העלולים להחריף את האקנה. נאמר, לפי דעתו של רופא עור מוסמך, כי סוכר, קמח לבן וחלב פרה הם שלושת הגורמים העיקריים להחרפת האקנה. מאז נכנסתי להיסטריה בעניין והפסקתי כמעט לגמריי לצרוך מוצרי חלב, לאכול לחם מקמח לבן ולאכול דברים מתוקים. אני מאוד אוהבת גבינות וקשה לי נורא עם ההיגמלות הזאת. ההסבר לקח שחלב משפיע על עור הפנים הוא שבחלב של הפרה יש הרבה הורמונים, אך הדגיש כי יוגורט הוא כן טוב ואינו מזיק. האם באמת מוצרי חלב הם עד כדי כך משפיעים? ומדוע גם סוכר וקמח לבן? אגב, שמתי לב שכשאני אוכלת מוצרי חלב אז יוצא לי פצע או שניים. אין לי מושג אם זה באמת כי אכלתי מוצרי חלב או פשוט זה קטע פסיכולוגי (פסיכוסומטי) עקב המחשבה שאצא לי חצ'קון. תודה וסליחה על כמות השאלות חג שמח, לימור

01/10/2009 | 20:52 | מאת:

שלום לימור, ההצעה של רופא העור הינה בעייתי ביותר ממספר סיבות. ראשית דיאטה דלה בכל המרכיבים הנ"ל קשה לביצוע, לא יישומית ועלולה להוביל לחסרים תזונתיים. זוהי לא חוכמה לומר רק מה אסור אלא מה מותר ולתת הצעות חלופיות. עד היום, במחקרים שאני קראתי בנושא תזונה, אין הסכמה לגבי השפעת התזונה על אקנה, וככל הנראה הבעיה מאוד אישית. האם נבדקת ע"י רופא נשים לשלול שחלות פוליצסטיות? ייתכן וזוהי הסיבה לשיעור ולאקנה, ואז הטיפול היעיל ביותר הוא גלולות או הורמונים במינון נמוך. לפני כל שינוי דרסטי, פני לרופא הנשים. בברכה,דנה