קמח לבן ודורום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/02/2010 | 15:19 | מאת: דנה

תזונאית המליצה לי להוריד קמח לבן מהתפריט היומי שלי. רציתי לשאול האם מוצרים המופקים מחיטת דורום נחשבים לקמח לבן? אני חייבת לציין שאני משתדלת לאכול חיטה מלאה, אבל זה לא כל כך טעים לי ואני יודעת שיהיה לי קשה להתמיד בזה, לכן רציתי לדעת אם דורום הוא תחליף טוב עבורי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/02/2010 | 15:40 | מאת:

שלום דנה, דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר לייצור פסטה. בברכה, דנה