חלב ניגר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם גבינה לבנה נכנסת תחת קטגורית חלב ניגר? מאיזה גיל מותר חלב ניגר? ושאלה נוספת.. מאיזה גיל מותר ביצים? תודה(:
הדס שלום, בהגדרה- מוצרי חלב ניגר הינם מוצרי חלב נוזליים כגון חלב פרה, יוגורט, לבן, אשל, ריוויון וכו'. גבינות רכות וקשות אינן נכללות בהגדרה זו. אולם יש להבדיל בין ההגדרה לבין ההנחיות התזונתיות המומלצות לתינוקות. ההנחיות לשתיית חלב פרה הן החל מגיל שנה. הרעיון מאחורי המלצה זו הינו לשמור על ההנקה או על תמ"ל (תכשיר הזנה לתינוקות) שעשירים יותר בברזל, ומותאמים מבחינת הרכב החלבון והאלקטרוליטים לתינוקות. ישנם מקרים יוצאי דופן בהם אמליץ על מתן חלב פרה לפני גיל שנה- כל עיניין לגופו. לגבי גבינות רכות, יוגורט ומעדנים מומלץ להוסיף החל מגיל 9 חודשים. הכנסת הביצה לתפריט התינוק- לפני כשנה פרסם משרד הבריאות הנחיות חדשות לפיהן מומלץ להתחיל טעימות של מזונות חדשים, כולל מזונות בעלי פוטנציאל אלגני גבוה (כגון ביצים) החל מגיל 4 חודשים (17 שבועות). לדעתי האישית כדאי לשלב ביצים, במרקם המתאים להתפתחות המוטורית של הילד, החל מגיל 6 חודשים (26 שבועות). עד אז כדאי להתמקד בדייסות מועשרות בברזל, מרקים טחונים עם עוף, הודו או בקר. יש להדגיש שמדובר בטעימות של 1-2 כפיות. אם קיימת אלרגיה לביצים במשפחה כדאי להתייעץ עם רופא הילדים לפני החשיפה הראשונה. שבת שלום, מיכל