מלוחיה/ מלוכיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2012 | 21:52 | מאת: יוני

שלום. ברצוני לדעת האם יש יתרונות בריאותיים בצמח מלוחיה שעושים ממנו מרק ירוק כך שבסיר אחד יש כחצי קג ירק טחון ומבושל. לפי ההגיון הצבע הירוק העז אמור להכיל פיטוכימיקלים ומינרלים שונים.. אבל ההיגיון לא תמיד עובד עם המדע. תומר

12/10/2012 | 09:17 | מאת:

שלום יוני, אין לנו את הרכב המלוחיה ואנו מתחייסים אליו באופן דומה לעלים ירוקים רבים אחרים שדומים במבנה הצמחי כגון תרד, עלי מנגולד ועוד. כמו הרבה עלים ירוקים עשיר בונגדי חמצון, אלשגן ועוד. לא הייתי מייחסת לו תכונות מיוחדות בשלב זה, אך אין מניעה מלאכול אותו. בברכה,דנה