מחלת גאוט ואכילת בשר כבש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/04/2006 | 00:02 | מאת: ציפורה

אובחנה אצלי מחלת גאוט (תורשתי), מאלו מזונות עלי להימנע ? והאם מותר לי לאכול בשר כבש בחג הפסח המתקרב?

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2006 | 11:01 | מאת:

שלום ציפורה, במקרה של גאוט יש להמנע ממזונות המכילים תכולה גבוהה של פורינים כגון : איברים פנימיים, סרדינים, פטריות, כרובית, תמציות בשר, אלכוהול וכן יש להגביל את כמות הבשר היומית ל-100-120 גר' לפני בישול. כמו כן יש להפחית במידת הקטניות. כל שאר המזונות כולל ירקות, פירות, ביצה ומוצרי חלב אינם מוגבלים מבחינת הגאוט, אך יש לוודא לפני אימוץ ההנחיות שאין מחלות רקע נוספות כגון יתר לחץ דם וסוכרת, או שומנים בדם ועוד. בשר כבש או כל בשר הינם בעייתים באותה מידה, לכן המנה הבשרית בערב הפסח יכולה להיות מכל מקור, הואיל ומדובר בארוחה אחת. בהמשך יש לגשת לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישית. בברכהת דנה

08/04/2006 | 22:13 | מאת: ציפורה

דנה שלום, תודה על התייחסותך לפנייתי. הזכרת מאכלים שעלי להמנע מהם, אך ברצוני לברר מספר דברים. ראשית, כאשר מדובר באיברים פנימיים האם הדברים אמורים אך ורק לגבי בשר אדום?, דהיינו, בקר, או גם בשר הודו ועוף? כמו כן, לגבי פטריות, האם כל סוגי הפטריות אסורים? הרי ישנן פטריות הנחשבות "רפואיות" כמו, ריישי, קמבוצ'ה ועוד. אלה פטריות שאני אוכלת, האם הן מזיקות? אשמח לקבל ממך תשובות לשאלות אלה.