מזון מעושן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם סרדינים - הידועים כמקור טוב לסידן - הם בעצם דגים מעושנים? אם כן, האם מומלץ, מבחינה בריאותית, לאכול דגים מעושנים? והאם הם דומים, מבחינה זו, לסלמון מעושן?
שלום אליהו, עישון מזון הינה דרך שימור נוספת לשימור במלח, סוכר או כל חומר משמר אחר. סרדינים, לרוב, משומרים בשמן ומלח ולא מעושנים. הסרדינים מהווים מקור מצויין לסידן. לא מומלץ לתרוך מזון מעושן, הואיל ומכיל חומרים הידועים כמסרטנים, כאשר נצרכים לארוך זמן בכמויות גדולות. לכן לא מומלץ לצרוך דגים ובשר מעושנים, עדיף מבושלים או טריים. בברכה, דנה