רגישות למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/05/2006 | 23:13 | מאת: אביטל

שלום וברכה, מאז שאני בהריון, יש לי רגישות למוצרי חלב. אני מאוד אוהבת מוצרי חלב ולכן אני אוכלת וסובלת. כאבי בטן וכו'. האם יש פתרון לענין? אני יודעת שאחרי שלוקחים אנטביוטיקה שהורגת גם את החידקים הטובים שמפרקים את הלקטוז לוקחים חיידקים. האם יש פתרון כזה גם לי ? האם זה יעבור אחרי הלידה? (קצת עידוד אולי יעזור לי...) תודה אביטל

25/05/2006 | 19:32 | מאת:

שלום אביטל, אם מדובר ברגישות ללקטוז אז ישנם מס' פתרונות: 1. חלק ממוצרי החלב מכילים פחות לקטוז כמו גבינה צהובה וגבינות שמנות לבנות אחרות, גבינה לבנה, קוטג' ויוגורטים ( בייחוד ביו ). 2. ישנו חלב דל לקטוז לקנות בכל סופר. 3. ניתן לקחת אבקה עם האנזים לקטאז ולשים במוצרי החלב. 4. אם לא אכולים כמות גדולה בבת אחת, לרוב אין בעיה ( 100 גר' מוצר חלב ניגר לארוחה ). לרוב רגישויות בהריון חולפות לאחר מכן. נסי את הפתרונות הנ"ל, במידה ואין שיפור, פני לדיאטנת קלינית להרכבת תפריט מתאים. בברכה, דנה