מקורות לסידן לרגישים ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/05/2006 | 12:18 | מאת: אמיר

שלום, רציתי לשאול מהם המזונות היכולים להוות מקור סידן לאנשים הרגישים ללקטוז. הבנתי מהפורום שטחינה אינה מקור טוב. סרדינים הם מקור טוב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/05/2006 | 14:05 | מאת:

שלום אמיר, סרדינים הם אכן מקור טוב, כמו כן ישנם מוצרי חלב ללא לקטוז כמו גבינה צהובה, חלב דל לקטוז וכל גבינה שאינה נכילה פחמימות למעשה לא מכילה לקטוז ( בעיקר גבינות שמנות ). כמו כן ישנם אנשים המסוגלים לאכול מוצרי חלב ניגר כמו יוגורט ביו. בנוסף, אפשר להוסיף למזונות כדור המכיל את האנזים לקטאז או אבקה שמערבבים יחד עם המזון. בברכה, דנה