שמרים, סורבט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/05/2006 | 22:12 | מאת: אליעזר

האם שמרים, סורבט, מייצב טבעי , שום, שמיר וסוכרוז, הנוספים לפולי סויה שעל בסיסם מיוצרות גבינות סויה (מחומר צמחי, ללא הנדסה גנטית) בישראל, מבטלים את כל תכונותיהם החיוביות (מניעת מחלות שונות) של מזונות הסויה הקיימות במזרח אסיה?

29/05/2006 | 23:03 | מאת:

שלום אליעזר, צר לי אך אין לי ידע בנושא הזה. עליך להפנות שאלה זו לתחום מהנדסי המזון. בברכה, דנה

30/05/2006 | 18:18 | מאת: אליעזר

בעקבות הפנייתך אותי למהנדס מזון, היכן/כיצד ניתן למצוא כזה כדי לפנות אליו בשאלות שעל הפרק (עדיף, כמובן, באינטרנט)? באתר זה? באתר אחר? שנית, איך מתיישבת תשובתך (שלא ידועה לך סיבה עובדתית/מחקרית/עיונית העשויה לקשר בין תוספות כנ"ל שמוסיפים למזונות סויה לבין תכונותיה ה"מקוריות", הקיימות במזרח אסיה), וכן הסברך המקשר בין השוני הגנטי בין אוכלוסיות המערב והמזרח לבין השפעותיה הבריאותיות, עם הספק שאת מטילה בתכונותיהם הבריאותיות של מזונות הסויה המיוצרים בארץ?