ברזל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לפני כמה ימים התחלתי לקחת טבליות ברזל צמחי (אני צמחונית), אחרי שבבדיקה נמצא אצלי חוסר. ידוע לי שלא מומלץ לאכול משהו שיש בו סידן, ביחד עם לקיחת התוסף. מה לגבי טחינה? בטחינה יש גם ברזל וגם סידן. האם זה בסדר לקחת את התוסף בארוחה שמכילה גם טחינה? ועוד שאלה, באותו עניין, אולי קצת מוזרה: שמתי לב שבמים מינרלים גם יש סידן. האם אפשר לשתות אותם ביחד עם לקיחת תוסף ברזל? אני יודעת שזה נשמע טפשי, אבל תהיתי בקשר לזה. אגב, בארוחות שבהן אני לוקחת תוסף ברזל, אני גם משתדלת לאכול דברים שיש בהם ויטמין C (כמו עגבניות למשל) כי אני יודעת שהויטמין הנ"ל עוזר לספיגת הברזל. אשמח לעצות, איך לקחת את הברזל ומה כדאי ומה לא כדאי להוסיף לו בארוחות, כך שהוא ייספג בצורה הטובה ביותר.
שלום נטע, כדורי ברזל כהמלצה מומלץ ליטול בנפרד ממזון ומתרופות וביחד עם קפה או תה שכן הרבה מאוד חומרים מפריעים לספיגה של ברזל, ולא רק סידן. ספיגת ברזל ממקור צמחי הינה נמוכה, על כן טחינה אינה מהווה מקור טוב כך שזה ממש לא משנה שהיא מכילה גם סידן, שגם הוא נספג באופן לא יעיל מטחינה. כמות הסידן במים הינה זניחה לעומת כמות הברזל בתוסף. כפי שציינת מומלץ לצרוך אותו יחד עם מזונות המכילים ויטמין C שכן אלו מגבירים את זמינותו לספיגה של הברזל. בברכה, דנה