מרתון שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/06/2006 | 10:11 | מאת: קרן

1- יכול להיות שצואה רכה מדי נובעת מעודף סיבים? 2-כיצד אני מפחית את צריכת הסיבים? 3- האם כפית זרעי פשתן טחון ביום מכסה את צריכת ה-O3 היומית (לאחר הפיכת החומצה למולקולת השומן...)? 4- מה הסיכוי שזרעי הפשתן הטחון שקניתי מחומצנים? - מהי הצורה המומלצת ביותר לצריכת OMEGA 3 כתוסף? כמה בדיוק צריך (בהנחה איני אוכל דגים וזרעי פשתן)? 6- לאחרונה נכחתי בהרצאה על תזונה והמרצה טען שכדי לאכול את האוכל בצורתו השלמה, ובפרט- לימון עם הזרעים והחלק הלבן, אבטיח עם הזרעים..... שאלתי- כיצד אני יכול לדעת מתי לא אוכלים משהו מכיוון שהוא לא טעים ומתי מכיוון שהוא לא מתעכל?? זרעי תפוח?? זרעי גמבה?? קליפת אבטיח?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2006 | 14:37 | מאת:

שלום קרן 1. סיבים מסיסים אכן יכולים לגרום לריכוך הצואה. 2. הפחתת סיבים משמעותה אכילת פחות ירקות ופירות ודגנים מלאים, אך לרוב אין המלצה כזו, אלא אם כן מדובר במחלות מסויימות במערכת העיכול. 3. זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 אך לא לחומצת השומן הרצויה בתוך קבוצת האומגה 3 , לכן מומלץ לצרוך אומגה 3 ממקור דגי. 4. לגבי המלצתו של המרצה לאכול מזונות שלמים, גם אם מזון אינו עובר עיכול מלא הוא יוצא בצואה, כך שאין בכך בעיה משמעותית, אלא אם כן מדובר שוב במחלות במערכת העיכול. אין המלצה תזנותית מדעית לצרוך מזונות בשלמותם. בברכה, דנה