אשמח להסבר יותר מעמיק בנוגע לחומצות שומן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
"זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 אך לא לחומצת השומן הרצויה בתוך קבוצת האומגה 3 לכן מומלץ לצרוך אומגה 3 ממקור דגי" אפשר בבקשה יותר פירוט (יש לי רקע בתזונה ובביוכימיה) מה בדיוק התהליך. וכן מה עליי לעשות אם איני אוכלת דגים ואיני מעדיפה להימנע מתוספים?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום קרן, חומצות שומן אומגה 3 הינן רבות אך ישנן 2 עיקריות : EPA ו- DHA. רוב הסגולות הבריאותיות של אומגה 3 נובעות מ- DHA ופחות מ- EPA. זרעי פשתן מכילים בעיקר EPA ומעט מאוד אם בכלל DHA. לכן חשוב מאוד להסתכל על היחס בין 2 חומצות שומן אלו גם בתוספי מזון. דגי ים צפוניים מכילים בעיקר DHA. בברכה, דנה