קינואה ואמרנט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2006 | 13:03 | מאת: אבישי

שלום, לפי טענת המיבאים, קינואה ואמרנט הם בעלי חלבון מלא. האם זה נכון? ומה לגבי שומשום? עם מה מומלץ לאכול אותם (מבחינת ערך תזונתי)? תודה

12/06/2006 | 16:35 | מאת:

שלום אבישי, אין מידע תזונתי מפורט לגבי תכולת חומצות האמינו של קינואה ואמרנט, אך מבחינת מבנה הם דומים מאוד לדגנים מלאים, ועל כן סביר להניח שהם אינם מהווים חלבון מלא. גם שומשום אינו מהוו חלבון מלא הוא חסר חומצת אמינו חיונית. רצוי לשלב זרעים כמו שומשום עם דגנים ודגנים אפשר לשלב בעיקר עם קטניות לקבלת חלבון שלם. בברכה, דנה

13/06/2006 | 14:58 | מאת: קרין

בגלל זה מג'דרה מאוד בריאה ואם תעשו אותה עם ניבטוטים (קטניות מונבטות) במקום עם סתם עדשים אז היא אפילו עוד יותר בריאה .