yogurt
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני אישה בת 30, אני יודעת שהיוגורט יעיל מאוד בשבילי באופן ספציפי כרגע כי אני סובלת מזיהום בדרכי השתן, ובאופן יומיומי כי אני לא אוכלת בשר (מבחירה) ונמנעת ממוצרי חלב בגלל רגישות בעיכול. 1. שאלתי החשובה ביותר האם יוגורט שלא נשמר במקרר (אבל כן בסביבה קרירה) במשך יום-יומיים מאבד בלי הקירור את החיידקים המועילים שגדלו בו? אם טעם היוגורט החמיץ מעט, זה אומר שגם היתרון הבריאותי הושמד? 2. האם יש הבדל בין יוגורט טבעי רגיל ויוגורט ביו? הרי שניהם עברו תהליך התססה. האם למישהי כמוני (לא צורכת מוצרי חלב) חשוב יותר לאכול את סוג הביו? 3. האם חלב שהחמיץ, כלומר גבינת לבנה שהוכנה מחלב, הפך גם הוא להיות מועיל כמו היוגורט? 4. האם אכילת 2 יוגורט ביום באופן קבוע היא צריכה מוגזמת? תודה מראש על תשומת הלב! ענבר
שלום, 1. מוצרי חלב בכלל ויוגורט בפרט יש לשמור במקרר, לא משנה ביו או לא. ההחמצה היאבשל גידול חיידקים "לא מועילים" שיכולים לגרום לשלשולים והקאות. 2. יש הבשל בין יוגורט טבעי לביו בתכולת החיידקים הפרוביוטיים, סוג ויחסים ביניהם.אין המלצה חד משמעית, אכלי מה שאת מרגיש נוח איתו, ההבדל לא יהיה משמעותי. 3. הגבינה שנוצרת מחלב שהחמיץ מכילה פחות חיידקי תסיסה, הואיל ואלו נמצאים יותר בחלק המימי של מה שנוצר מהחלב. 4. אין הגבלה לגבי כמות היוגורט ליממה, ו-2 זו לא מנה מוגזמת. בברכה, דנה