אינסולין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב יש לי שתי שאלות אילו מזונות מורידים את רמת האינסולין בגוף? ואילו מזונות מעלים אתרמת האינסולין בדם?
שלום, אינסולין מופרש מהלבלב בתגובה לכל מרכיבי המזון, פחמימות, שומנים וחלבונים, אך בעיקר בתגובה לפחמימות, כלומר גלוקוז. ככל שרמותה גלוקוז במזון גבוהות יותר וזמינות יותר כך הן מעלות את הפרשת האינסולין, שמטרתו הכנסת הגלוקוז לתאים. פחמימות פשוטות או סוכרים פשוטים כמו סוכר לבן/חום או כל דבר המכיל סוכרים ( ממתקים, שתיה מתוקה וכו' ) יגרמו לעליה בסוכר והפרשה מוגברת יותר של אינסולין. פחמימות מורכבות יותר, כגון חיטה מלאה ומוצריה, קטניות יגרמו גם כן להפרשת אינסולין, אך ברמה יותר נמוכה ולטווח זמן קצר יותר. אך גם אכילת בשר גורמת להפרשת אינסולין, אך בשונה מפחמימות. יש לזכור כי לכל אדם תגובה שונה למזון ותגובת לבלב למזון בנוגע להפרשת אינסולין. כאשר המטרה להוריד את רמות האינסולים אנו ממליצים על דיאטה דלה בפחמימות, בייחוד פשוטות, פעילות גופנית וירידה במשקל. בברכה, דנה