סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2006 | 17:49 | מאת: אליהו

בהמשך להסברים שכתבת לפני שבועות אחדים, נמסר לי ע"י דיאטנית קו"ח כי ממחקרים קצרי טווח עולה שצריכת סויה מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן - אומנם מדובר במניעה ולא בטיפול חלופי לאוסטיאופורוזיס, וזאת למי שאינם חולי סרטן שד ואין במשפחתם היסטוריה של מחלה זו, וכמו כן נחוץ אישוש נוסף. ואולם, עפ"י ידע זה מומלץ בכל זאת לשלב בתפריט מוצרי סויה למי שאינם חולים ואין במשפחתם היסטוריה של המחלה הנ"ל. אבקש התייחסותך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2006 | 20:28 | מאת:

שלום אליהו, זוהי התייחסותי האחרונה לנושא. ראה כתבה מתאריך 7.7.06 שהבאתי לאתר זה, המצוטטת את מיטב אנשי המקצוע, כולל דיאטניות ורופאים, בנושא הסויה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3272107,00.html בברכה, דנה

10/07/2006 | 21:55 | מאת: סימה

שלום קראתי את הכתבה .לפי הכתבה לא מומלץ למי שחלתה בסרטן השד לאכול סויה אימי חלתה בסרטן השד לפני 14 שנה .האם מותר לה לקחת כמוסות לציטין שמקורו מסויה?

10/07/2006 | 22:09 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, ראשית, שאלתי הרי התבססה בדיוק על הכתבה שצירפת כ"תשובה" עליה, כביכול, ולכן אין היא מוסיפה מאומה, לצערי, למידע שכבר היה ידוע לי. שנית, מה שכתוב בכתבה בשום אופן אינו מדבר בעד עצמו. נא תשומת לבך לעובדה שהמפורסמים ששמותיהם רשומים בתחתית הכתבה אינם חתומים עליה, אלא רק מהווים "יועצים". יתר על כן, איש לא חתום על הכתבה. שלישית, הירחון בו הופיעה הכתבה איננו ירחון מדעי, ויש בו תערובת של מידע עם פרשנות שאיש לא קיבל אחריות עליה. כך, לדוגמה, הפיסקות "מה האמת" ו"מה עושים" מהוות פרשנות שלא ברור לקורא הרגיל האם היא עומדת בקריטריונים מדעיים. מטעמים אלה ביקשתי את התייחסותך, כתזונאית מוסמכת שאותה אני מכבד, בעיקר להמלצות שבכתבה ("מה עושים?"), שאינן תואמות תשובות קודמות שלך, בעיקר (אך לא רק) בקטע הנוגע לעניין צפיפות העצם. לא מיותר להביע כאן תמיהה על "תשובתך" אשר, לבד מהעובדה שאין היא מהווה תשובה עניינית כלל ועיקר לפנייתי, נימתה פוגעת ויש להצטער עליה. אני מאוד מקווה ומצפה שתשקלי מחדש את העניין בכללותו, במגמה חיובית וקונסטרוקטיבית.

30/07/2006 | 09:20 | מאת: אליהו להבי

דנה שלום רב, בירחון מנטה מ-7 בח.ז., אליו את מתייחסת, נכתב שממצאי מחקרים שפרסמה לאחרונה אג' הלב האמריקאית הביאו את FDA לשקול את ביטול ההיתר מ-1999 לרשום על מוצרי הסויה את ההיגד הבריאותי לפיו אכילת סויה מפחיתה סיכול למחלות לב כליליות. האם יש להבין שבשלב זה - כל עוד FDA לא החליט, לאחר ששקל, לבטל את ההיתר הנ"ל - ההיתר שריר וקיים, כלומר FDA עדיין טוען שאכילת סויה מפחיתה סיכון כנ"ל?

11/07/2006 | 16:35 | מאת: ירון

אין מידע מוכח להשפעת סויה על צפיפות העצם . נעשו מספר עבודות ראשוניות אך היקפן קטן ולא משמעותי . בחלק מהעבודות לא נצפתה השפעה של סויה המכילה פיטואסטרוגנים על צפיפות העצם . ככלל הסויה הוא מזון המכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים ולכן מומלץ לשלבו בתפריט . למידע בדבר השפעת סויה על סרטן השד תוכל לקרוא בספרו של ד"ר בוב ארנוט בהוצאת מטר " הדיאטה למניעת סרטן השד "

11/07/2006 | 18:10 | מאת: אליהו

ל-ירון תודה על דבריך. יש לי שאלה אחת (מחולקת לשני חלקים) לגביהם: האם המידע שפורסם לאחרונה ב"מנטה" לפיו "ממחקרים קצרי טווח עולה שתוספת סויה אכן מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן" בתוספת ההמלצה הנלווית "לשלב בתפריט מוצרי סויה" (על רקע המידע הנ"ל) - כלולים או לא כלולים בתיאורך "מספר עבודות ראשוניות שהיקפן קטן ולא משמעותי"? והאם אתה שולל את ההמלצה המנומקת דלעיל? אנא הבהר. תודה.

30/08/2006 | 10:38 | מאת: אליעזר

דנה שלום, אבקשך להתייחס להערותיהם המעניינות של יהודה וירון בנדון. תודה.