טחינה גולמית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני מאד אוהב לאכול טחינה גולמית כפי שהיא, למרות שבהוראות ההכנה כתוב מפורשות שיש לערבב אותה היטב עם מים. יתרה מזאת, אינני אוכל אותה עם לחם או פחמימות אחרות, אלא לבדה ללא שום תוספות. האם הדבר יכול להזיק מבחינה בריאותית? מהם הערכים התזונתיים של טחינה גולמית (100% שומשום)? האם היא בריאה יותר מסלטי טחינה שקונים במקררים בשווקים?
שלום דוד, אין בעיה לאכול טחינה גולמית, זה אף מומלץ ובריא. טחינה גולמית הינה מקור מצויין לחומצת שומן חד בלתי רוויה. מעבר לכך היא מכילה גם הרבה סידן, אך הספיגה יחסית נמוכה. יש לזכור כי טחינה גולמית הינה למעשה הרוב שומן, ולכן יש לקחת בחשבון את הערך הקלורי האדיר בטחינה. בוודאי שהיא בריאה יותר מסלטי טחינה קנויים, הואיל ואינה מכילה תוספת שומן צמחי וכמויות אדירות של מלח. בברכה, דנה
על גבי האריזה מצוין כי הערך הקלורי של הטחינה הוא 340 קלוריות ל - 100 גרם. האם מדובר בערך קלורי כל כך גבוה? לשם ההשוואה, הרי שלמשל הערך הקלורי של שוקולד הוא כ- 550 ל - 100 גרם.