פישתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2006 | 23:14 | מאת: טוטא

אני מאד רוצה לדעת הכל על זרעי פשתן האם נכון שהוא מוריד את המשקל? והכולסטרול? האם צריך לטחון? חכמה מןמלץ לאכול ביום למבוגרים והאם מותר לתת לילדים מתחת לגיל 10? שמעתי ממשהיא שטולנת ומרתיחה לכמה דקות..ואלחר השריה 10 דקות שותה ולאחר כל ארוחה ואומרת שרזתה מזה? מה דעתכם?

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2006 | 18:52 | מאת:

שלום , זרעי פשתן נכנסו בשנים האחרונות כמזון בעל סגולות רפואיות בשל תכולת חומצת השומן אומגה 3 שבתוכו. לאומגה 3 בשנים האחרונות יוחסו סגולות רבות לעזרה וריפוי של מחלות רבות, כגון מחלות לב, כלי דם, מחלות אוטואימוניות, סרטן ועוד. הבעיה מתחילה שאומגה 3 זה שם למספר חומצות שומן, כאשר זו בעלת הסגולות הרפואיות הנ"ל כמעט ואינה נמצאת בזרעי פשתן, בניגוד לנוכחותה הגבוהה בשמן דגים. אם ברצונך למקור טוב לאומגה 3 עדיף ממקור דגי. אומגה 3 יכולה להואיל בהורדת כולסטרול, אך לא בהורדה במשקל, ככל הידוע מבחינה מחקרית. אין המלצה לכמה צריך או מותר, כיוון שתוסף זה לא נחקר בדומה לשמן דגים, ולא הייתי מוסיפה לילדים. ייתכן וחברתך רזתה כי היא אכלה פחות אוכל סה"כ. בברכה, דנה

13/07/2006 | 23:19 | מאת: טוטא

מה דעתך על זה בזרעי פשתן יש כמה מרכיבים הנחשבים מועילים לבריאות, והעיקריים הם: 1. חומצות שומן מסוג אומגה 3. אלו חומצות שומן חיוניות, כלומר הגוף זקוק להן אך אינו מסוגל ליצרם בעצמו, לכן חיוני לקבלם מהמזון. חומצות שומן אלו נחשבות כמגינות ממחלות לב וכלי דם וכמועילות במקרים של טריגליצרידים גבוהים. 2. סיבים. בזרעים יש גם סיבים מסיסים וגם לא מסיסים, המועלים לעיכול ועשויים לסייע בהפחתת רמות הסוכר והשומנים בדם. 3. חומרים בשם ליגננטים, שהם מעין הורמונים צמחיים הדומים לאסטרוגן. חומרים אלו נמצאו במספר מחקרים כמפחיתים שכיחות של סרטן השד והמעי וכן מפחיתים נזק לכלי הדם. כמובן שאין כאן תרופת פלא, אבל שווה לנסות. בקישור הבא תמצאי פירוט על תכונותיהם: http://pbi-ibp.nrc-cnrc.gc.ca/en/bulletin/2002issue2/page5.htm _________________ עידית כהן - דיאטנית