דלורית דלעת ובטטה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום האם דלורית דלעת או בטטה בעלות ערך גליקמי גבוה? האם הן גורמות לעלייה באינסולין? האן הן מכילות סוכר או פחמימות בכמות גדולה? איזה מין ה שלוש מכיל הכי הרבה סוכר או בעל ערך גליקמי גבוה?
שלום, בדקתי את הנצונים לדבי דלעת ובטטה, אין נתונים לגבי דלורית. דלעת הינה ירק השייכת למשפחת הדלועיים, יש בה מעט יותר פחמימות מירקות כגון מלפפון או חסה אך פחות מבטטה. בטטה הינה שורש המכילה כמות גדולה של עמילן ומכאן כמות גדולה של פחמימות. דלורית נחשבת ירק טבה פחות פחמימות מדלעת. לדלעת אינדקס גליקמי גבוה מבטטה, הואיל ובבטטה יש הרבה מאוד סיבים תזונתיים. אכילה של דלעת ובטטה תעלה את רמת האינסולין, אך אין מידע לגבי מידת העליה. מצד אחד בדלעת פחות פחמימות מבטטה, אך מצד שני יש לה ערך גליקמי יותר גבוה. חשוב לציין, כי ערך גליקמי נבדק על מזונות הנאכלים לבד ולא בשילוב. לרוב אין אנו אוכלים רק דלעת או רק בטטה, אלא משלבים עם מזון אחר, למשל בשר. חלבון ושומן מורידים ערך גליקמי של מזון, כך שההבדל הינו חסר משמעות, בייחוד אצל אנשים שאינם סכרתיים. בברכה, דנה
תודה רבה על המאמץ שאת משקיעה בכל תשובה