חציל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2006 | 13:27 | מאת: קורא בפורום

שלום רב לתזונאית. החציל,מהו? האם יש לו השפעה לטובה או לרעה על הסוכר בדם? ומה לגבי אינסולין? האם הוא בעל מרכיבים חיוניים? ומה בנוגע לאינדקס הערך הגליקמי של מזון זה? תודה בהתראה קצרה

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2006 | 15:57 | מאת:

שלום, החציל הוא ירק ממשפחת הסולניים. אין לו השפעה מיוחדת על רמת הסוכר,הואיל וכמות הפחמימות בו יחסית נמוכה. זהו ירק ועל כן אין לו אינדקס גליקמי, בשל כמות פחמימות נמוכה יחסית. אין הגבלה מיוחדת בו לחולי סכרת, בדומה לכל ירק אחר, פרט למקרים בהם הסכרת קשה לאיזון. ככל הידוע לי אין בו מרכיב חיוני אחר או שונה מכל ירק, מכיל ויטמינים ומינרלים, וכן סיבים תזונתיים. בברכה, דנה