סוכרלוז מלטיטול וממתיקים מלאכותיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי נעים מאוד מהו ההבדל בין מלטיטול לסוכרלוז? מי מהם עדיף לצריכה בהגבלה לסכרת? מהם ההשפעות של ממתיקים אלו בעיקר של סוכרלוז על הסוכר והאינסולין בגוף? מהי הכמות היומית המותרת לצריכה? תודה רבה קורא נאמן
שלום, מלטיטול הינו תחליף סוכר והינו נחשב סוכר רב כהלי, והוא אלכוהול של מלטוז ( סוג של דו-סוכר ). הוא מכיל 2-2.4 קק"ל לגרם והוא פחות מתוק מסוכר. . מצוי בצורה גבישית או סירופ. מעל 50 גר' ליום יכול להיות משלשל. סוכרלוז- נחשב לממתיק רב עוצמה וזהו סוכרוז שעבר שינוי כימי. אין בו קק"ל, ובעל מתיקות גבוהה בהרבה מסוכר. בטוח לשימוש. עמיד בחום, פרופיל טעם דומה לסוכר. מותר לשימוש בכמות נאותה. אין המלצה לגבי סוכרתיים, אך מנסיון עדיף סוכרלוז. סוכרלוז אינו מעלה סוכר או רמות אינסולין. נכון לעכשיו אין הגבלה בכמותו. בברכה, דנה
האם נקטר חמוציות דיאטטי, המומתק בסוכרלוז + אססולפם קיי (2.5% פחמימות), הוא, בסופו של יום, משקה התורם לבריאות (לדוגמה - מניעת דלקות בדרכי השתן, וכיו"ב)? ולעומתו, האם משקה חמוציות לא דיאטטי (שרכיביו הם מים, מיץ חמוציות 27%, סירופ עתיר פרוקטוז, תרכיז מיץ חמוציות,וחומצה אסורביט), עם 14% פחמימות, הוא משקה התורם לבריאות, כנ"ל?