סוכר הדקסטרוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כידוע לי הדקסטרוז מספק 3.4 קק"ל/ק"ג ולא 4 קק"ל/קל' כמרבית הסוכרים. האם ידוע לכם ההסבר לכך ? בתודה מראש
שלום אורית, כל פחמימה בנויה במבנה כימי מעט שונה, רוב הפחמימות אינן 4 קק"ל אלא קרובות ל- 4 קק"ל, ופשוט לשם הנוחות החליטו לעגל את המספר, חלק מהפחמימות נותנות 4.2 קק"ל לגרם וחלק נותנות 3.4 או 3.8 קק"ל לגר', והכל בשל המבנה המעט שונה בין פחמימות ( בשפת הכימיה, קטנפיגורציות שונות). דקסטרוז הוא למעשה D-GLUCOSE וזהו ערכו התזונתי. בברכה, דנה