פורום תזונה קלינית
שלום רב, הכנתי פירה מדלעת ערמונים ולא הצלחתי להבין כמה קלוריות יש. רשום שב-100 גרם יש כ-50 קלוריות, בכוס יש בערך 60 ובדלעת שלמה (400 גרם) יש 172 קלוריות. אפיתי את הדלעת ערמונים בתנור, בלי תוספת כלל. שקלתי אותה אחרי האפייה, היא שקלה 195 גרם. הוצאתי את כל הפנים שלה (הזרעים) והקליפה, שקלתי את מה שנשאר וזה יצא 110 גרם. האם חישוב הקלוריות צריך להתייחס רק למה שנשאר? אשמח להבהרה. תודה!
הי דניאלה, כן, רק למה שנשאר
נשקלתי במשקל שקובע אחוזי שומן. הגובה שלי הוא. 1.5 משקל 52. היקף באיזור הטבור 76. היקף בירכיים 98. המדד שנראה במכשיר היה 34 אחוזי שומן. האם יתכן?אני משתדלת לאכול תזונה נכונה. האם אחוז השומן יכול לעלות עקב אכילה של שומנים מהצומח כמו שמן זיית ואגוזים?גם שכמות הקלוריות היומית הכללית עומדת על 1700?
הי עדי, 34% שומן אכן הגיוני, וגם את רזה ומקפידה על אכילה בריאה הוא הגיוני. יישנן טבלאות (רבות ולא אחידות בדר"כ) באינטרנט כך שתוכלי לבדוק (לפי הגיל) היכן את עומדת. האם את מתאמנת? פעילות גופנית בהחלט יכולה לשפר מדד זה. צריך לזכור שהמכשירים המודדים % שומן אינם מדויקים מאוד, ותלויים בגורמים רבים כמו מצב הנוזלים בגוף ואצל נשים הדבר עוד יותר משתנה עקב המחזור החודשי. בדרך כלל, מומלץ למדוד באותו מכשיר ובאותה שעה ויום בשבוע (עד כמה שניתן) ולראות האם ישנה מגמה כלשהי, לאחר שינוי תזונתי/פעילות גופנית/גם וגם.
שלום רב, הייתי מבקשת לדעת האם שתיית משקה מאבקת קקאו אורגני טהור, היא בריאה ? כמו אכילת שוקולד רק בלי סוכר אבל עם כול היתרונות של השוקולד? או שיש גם חסרונות באבקת קקאו אורגני טהור? מודה לך על תשובתך אסתר
שלום אסתר, כמו כל מזון מן הצומח, אבקת הקקאו עשירה במרכיבים תזונתיים. לאדם בריא איני מוצאת חסרונות בצריכת אבקת קקאו, אבל אם הכוונה לשפר את הבריאות ע"י "מזון על" כזה או אחר, ישנם הרבה מזונות שהייתי מכניסה לתפריט לפניו.
שלום רב, אני אם ל 2 ילדים מקסימים, בת 8 ובן 6. הגדולה עצמאית, עגלגלה, אוהבת אוכל פשוט כך, לא שטויות וחטיפים אלא אוכל כאוכל. הקטן, שעליו אני רוצה לשאול ולדבר, מרגיש לי כאילו משהו לא בסדר. ולא כי אני עושה השוואות אלא מהסיבות הבאות: הילד לא מוכן לאכול בבוקר דבר, שותה שוקו בלבד. בגן הוא מכין לו כריך בשעה עשר שאותו אוכל חלקית וזורק. בעת ארוחת הצהריים בחברון הוא טוען שאכל מלא בארוחת הבוקר ולכן איננו רעב. כששב הביתה הוא אוכל חצי מעדן וזורק. בארוחת הערב הוא בוהה בצלחתו עד שנהיה מותש ומבקש לישון. זה יכול לקחת לפעמים שעה ויותר. מעבר לכך. הכל נעשה בבכי, בכאב ו פרצופים של רוצה להקיא. בהתחלה היה מתרץ שכואב לו הראש ואז הייתי לוקחת אותו למיטה (אנו במעקב נוירולוגי משום שהילד סובל ממגרנות). החוסר רצון וחשק לאכול הם למעלה משנה. בתחילה הייתי מאכילה אותו אך לאחרונה החלטתי שאין סיבה להאכיל ילד בגילו ואז הכל החמיר. החמיר לרמה שהוא בוכה ואומר שהוא לא מבין למה הוא חייב לאכול, שהוא לא מבין למה צריך ארוחת בוקר צהריים לערב, שהוא לא רוצה שתהיה לו בטן גדולה, שאם הוא יאכל הוא יהיה מכוער. לי הוא אמר השבוע שמרוה שאני גדולה אני כמעט לא עוברת בדלת....וכל מיני משפטים כאלה...לא מתוך רצון להעליב אלא מתוך רגש . זה מה שהרגיש באותו רגע לומר.... אני חוששת מאוד, הגדולה אוכלת כדי לרצות , הוא מתנהג ההפך הקיצון. מה לעשות???? כבר כל הרעיונןת כשלו....טבלת עידוד, פרסים , איומים, עונשים....אוףףךףף על אוכל!!!! זקוקה לעצתך הדחיפה!
שלום לך, את מתארת התנהגות מאוד טעונה סביב האכילה, כאשר ברור שהאוכל משמש דרך להביע רגשות ויש ברקע קונפליקטים מאוד מורכבים, ושהאוכל אינו הבעיה אלא ביטוי שלהם. איומים/עונשים/פרסים וכל הקשר אחר שאנו המבוגרים יוצרים לאוכל אינם מומלצים. אני מתרשמת שאת זקוקה לעזרה והכוונה בנושא, וזה בלתי אפשרי ולא אחראי לייעץ לך ב"שלט רחוק" דרך האינטרנט- לכן, כדאי מאוד לגשת בהקדם לייעוץ אצל דיאטנית ילדים אשר זהו תחום התמחותה. בהצלחה
האם את זרעי הפשתן אפשר לאכול שלמים בלי לטחון אותם?
אפשר, אבל מומלץ לטחון- כי אחרת הם ייצאו כפי שנכנסו, ללא תרומה תזונתית.
מומלץ להתחיל את הבוקר עם כוס מים פושרים. יש הממליצים להוסיף להם מיץ לימון ויש כאלה שממליצים על מעט חומץ. מה עדיף? תודה
הי ניבה, מומלץ פשוט לשתות. אנחנו מאבדים נוזלים במהלך הלילה וכדאי להתחיל את הבוקר בהחזרת הנוזלים. תמיד עדיף מים. יש המורגלים בשתיית מיים עם חומץ/לימון ומרגישים שזה עושה להם טוב אך אינך חייבת, מים "רגילים" בהחלט מספקים
שלום רב חמותי בת 86 עב86שני צינטורים אחרי שני התקפי לב יש לה סכרת ובדיקות לאחר הצינטור היה לה אשלגן גבוה אינה יודעת איך לסדר תפריט מסודר מודפס לה מה אסור לה לאכול , ומה שקורא היא נחלשת בעצם כי היא לא אוכלת כמעט כלום... מפחדת לאכול ... דחוף אם אפשר. תפריט שבועי לא בגרמים היא לא תתחיל לשקול...אשה בגילה תודה מראש
שלום אביבה, כיוון שטיפול תזונתי אינטרנטי מתאים יותר להנחיות כלליות ובוודאי לא למצב רפואי מורכב ובעל פרטים רבים יותר שאני משערת שאינם מופיעים כאן, חמותך חייבת לקבל ייעוץ מקצועי ופרטני ע"י דיאטן/ית. איני יודעת מה הרקע לאשלגן הגבוה, ערכים, מה מצבה כעת ועוד ועוד פרטים חשובים, ולכן עליה להוועץ (בעזרתכם כמובן) באופן מקצועי ומלא שייתן מענה גם להבטים כגון העדפות המזון שלה, מרקם מתאים וכו'. על מנת להבין קצת יותר ועד לזמן המפגש עם הדיאטן/ית אני מצרפת לך קישור לחוברת הסבר של עמותת עתיד, החל מעמוד 12 מפורט בנושא אשלגן http://www.atid-eatright.org.il/FilesUpload/DocumentPDF/0/1/780.pdf בברכה, שירה
שלום, רציתי לברר כמה קלוריות ואילו ויטמינים ומינרלים ופחות או יותר באילו כמויות יש בכוס מיץ ירקות מסונן ונקי לחלוטין העשוי מ: 2 גזרים, 2 מלפפונים, עגבניה אחת, תפוח גרנד סמית אחד, אגס קטן אחד, חצי שן שום, פרוסה דקיקה של בצל ופרוסה דקה של ג'ינג'ר בתוספת מיץ מחצי לימון? תודה
שלום, יש כ250 קל' ושפע מינרלים וויטמינים (בעיקר בטא קרוטן ואשלגן, אבל גם ברזל, זרחן, אבץ, ויטמין C, מגנזיום, סידן ועוד ויטמני B...) קשה לי לומר כמה ויטמין C נשאר כי הוא הרגיש העיקרי. כדאי לשתות מייד כשמוכן.
שלום, מה ההבדל - אם בכלל - בין חמוציות רגילות לבין חמוציות ללא המתקה? האם חמוציות ללא המתקה יותר בריאות כי אינן מכילות פרוקטוז? חלי
שלום חלי, אם ב"חמוציות רגילות" הכוונה היא לחמוציות אשר עברו ייבוש בלבד, אז אין הבדל בינן לבין חמוציות ללא המתקה. בחמוציות, מטבען כפרי, יש פרוקטוז. ללא המתקה הכוונה שלא נוספה להם המתקה נוספת.
שלום האם אדם עם רמות סוכר טובות בדם ( הן בצום והן בהעמסת סוכר 75) שאוכל מזון בעל ערך גליקמי נמוך כמו מנת פסטה 100-120 ג ( שלא בושלה אל-דנטה) תוצאת הבדיקה שעתיים לאחר הפאסטה ..( בהנחה שהוא התחיל תבדיקה מצום של 10 שעות בתוצאה תקינה ) תישמר גבוהה גם 3 ש' מתום אכילת הפסטה.?. שלא כבמזונות בעלי ערך גליקמי גבוה של אדם בריא אכילת מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה התוצאה אמורה לחזור למצב ההתחלתי של הבדיקה שנערכה לפני שעתיים.... אבקש את תגובתך..( ד"א האם הבדיקות הנ"ל מתייחסות ל 100 ג מזון בלבד ? .... בתודה מראש לוגי
שלום, לא לגמרי הבנתי את השאלה. בכול מקרה ערך גלוקוז בצום של 75 אכן טוב, אבל אם בעמסה יש ערכים בלתי תקינים - זה הדבר היותר משמעותי שיש להתייחס אליו, כיוון שבדומה למבחן מאמץ ללב - ההעמסה היא כמו מבחן מאמץ לתפקוד בתחום הזה. לכן ערכים יכולים עדיין להיות תקינים בצום, אך מופרעים כבר בהעמסה - וזה סמן מוקדם לכך שכדאי לבדוק מה קורה ולפעול למניעה. ממליצה לגשת לרופא המתמחה בתחום, והוא בוודאי עובד עם דיאטנית.
אשמח לדעת האם אשה טבעונית בהריון מומלץ שתצרוך קפסולות של שמן דגים או ניתן לקבל את חומצת השומן אומגה 3 ממקור צמחי(צ'יה או פשתן) לגבי טופו,האם מעבר לכמות מסויימת עלול להזיק?מהי הכמות שאותו כדאי לא לעבור? תודה רבה
למעיין, ישנו תוסף DHA טבעוני (גם בארץ) כך שטבעונית הריונית אינה חייבת לצרוך תוסף משמן דגים. מומלץ לפחות 200 מ"ג DHA בהריון, וכן לצרוך אומגה 3 ממוצרים מועשרים (כגון חלב סויה או דגני בוקר) וממקורות טבעיים-(חומצת שומן ALA) כגון אגוזי מלך, פשתן טחון, צ'יה אך כמובן לא להסתמך רק על המזון וכן לקחת תוסף. לגבי סויה, עדיף לצרוך כמה שפחות מעובדת (למשל טופו ולא שניצל סויה מעובד). למרות שחיפשתי רבות, לא מצאתי הגבלת כמות ספציפית אלא הנחיה לא לצרוך במינונים גבוהים, ולמרות שאין הרבה מחקר בנושא, סויה כחלק מהתזונה הרגילה נחשבת בטוחה במהלך הריון והנקה (בהנחה ואת בריאה ברקע).
היי האם סיכוי סביר שיהיה לי תסמונת הזנה מחדש איך אני מונע ואם מי עליי להיתיעץ?
אם תגביר את כמות האוכל בהדרגה, זה לא אמור לקרות. מומלץ לקחת גם במקביל תוסף של B1. אבל היות ויש לך חששות, להסתמך על הדרכה מרחוק בפפורום זה לא אחראי, לכן אני ממליצה בחום להתייעץ עם דיאטנית.
אהלן, אני בן 21, שוקל 56, גובה 1.71. בחודש וחצי האחרונים בערך, שמתי לב לזה שאני אוכל ממש לאט, ולא תמיד עם חשק, למשל לוקח לי לסיים 2 פרוסות לחם פרוס רגיל, תוך 10-15 דקות, בזמן שלאחרים לוקח 5 דקות. אני גם לועס המון את האוכל (במיוחד ארוחות עם לחם). מדי פעם שיש לי אוכל בפה ותוך כדי אני לוקח עוד ביס קטן, אני מרגיש תחושת מחנק ומיד אני מוציא את האוכל (הפה לא מלא). אני רוצה לציין שהתחלתי להתאמן לפני חודשיים, עד עכשיו העלתי 5 קילו. אני בתקופת המסה ולכן צריך לאכול גם שלא רעבים. אשמח לייעוץ :)
המצב שאתה מתאר מצער. מזון אמור להיות בין היתר מקור להנאה. יתכן וזה נובע ממאמץ שהוא כל-כך עצים שהוא משנה את רמת ההורמון אשר גורם לתיאבון (גרלין). אני ממליצה לגשת לדיאטן או דיאטנית שיש להם התמחות בתזונה לספורטאים, יש רבים כאלה, חלקם אפילו מאמני כושר. כמו כן כדאי לבדוק אחוזי שומן בגוף, אולי הם כבר ירדו נמוך מידי וזה יכול גם לעשות שינויים הורמונליים בלתי רצויים.
שלום. התגלתה אדנומה של בלוטת פרטאירואיד האם מותר לאכול דברי חלב?
האם השאלה נובעת מהחשש לרמות סידן מוגברות בגלל המצב? הטיפול למניעת מצב כזה יהיה ככל הנראה תרופתי, אך אני ממליצה לבקש מהרופא המטפל גם פגישה עם דיאטנית שתדריך בהתאם למצב האישי. מאחלת בריאות.
שלום.הכנתי מאפה מקמח שיפון ולבן במילוי גבינות מלוחות עם ביצה.לאחר האפיה מילוי הגבינה הפך לצבע חום שוקולד.אבקש לדעת מה הסיבה והאם מזיק לבריאות
היות ולרוב עוגות גבינה או בורקס או שילובי גבינה אינם מקבלים גוון כפי שאת מתארת, זה אכן נשמע מוזר. נראה שזו שאלה עבור מהנדס מזון. יתכן שהיתה ריאקציה כלשהי בין כל המרכיבים.
היי אני בן 32 בריא בדרך כלל בעקבות בעיות במהגנון הבליעה שהתפתחו כנראה מריפלוקס היה לי קושי בבליעה מה שהוביל לתזונה של 1000-1300 קלוריות ליום (רק יוגורטים ומעדני חלב) במשך 3 חודשים וכמובן ירידה חדה במשקל 12 קילו עכשיו הכול הסתדר והשאלה שלי היא האם אוכל לחזור לתזונה של מאכלים קשים כגון בשר ירקות ולחם באופן מהיר או שעליי לעשות זאת בהדרגה? והאם אוכל לחזור ישר לצריכה נורמלית של קלוריות )2000-2500) ישר או שבהדרגה בכדי לא להעמיס על הגוף שיתרגל לתת תזונה?
יוני שלום, לגבי ענייני הבליעה עליך לגשת לקלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק שזה תחום התמחותן ולקבל הדרכה מתאימה. לגבי התזונה,עוד לפני שאתה משחזר הזנה, אני ממליצה בינתיים לשפר כבר את הצריכה. זאת העזרת מגוון תכשירים נוזליים כגון אנשור פומפקט, אנשור פלוס, נוטרן 2. וכן אפשר לרכוש באינטרנט תכשירים של חברת הדסה באבקות ולהוסיפם למשל ליוגורטים שאתה אוכל. בכול מקרה, לאחר תקופה ארוכה של תזונה דלה, תמיד מומלץ להתקדם בהדרגה, כדי לא להיכנס חלילה לתסמונת ההזנה מחדש.
שלום רב, אובחנתי כסובלת מניוון ושחיקת סחוס במפרק אצבעות הידיים. הראומטולוג נתן לי כדור בשם דיאטרים, שלא ממש עזר.לקחתי גם אומגה 3 ומגה גלופלקס ללא שיפור. שמעתי שאולי יש תזונה מתאימה לבעייתי. אולי להמנע מסוגי מזון מסויימים. האם ידוע משהו בנושא? אציין שאני בת 60, פעילה בספורט ומפעילה את הידיים למרות הכאבים. אודה לתשובה.
כתבתי לך לפני מספר ימים. בכל מקרה טוב שהעלית את שאלתך שוב, שכן יש הגורסים שדיאטה צמחונית, מסוג raw food יכולה לסייע. אני ממליצה לחפש מישהו שמבין בנושא ולנסות. רק להיזהר לא להיכנס לחסרים תזונתיים, ולקחת תוספים ליתר בטחון.
בן משפחתי (בן 25) אינו אוכל פרות וירקות למעט גזר במרק. שאלתי: א. האם מזון שהתבשל עם ירקות מכיל ויטמנים מספיקים? ב. האם הלבנה מוקדמת של השיער קשורה למחסור בויטמנים? ג. האם עליו לצרוך כדורי ויטמינים? ואם כן אלו? תודה מראש
אפי שלום, נתחיל מהסוף. כדי לקבוע אם יש חסרים בתפריט, כדאי לגשת לדיאטנית ולעשות אנמנזה טובה שתוכל להניב תשובה מוסמכת ומתאמת למצב האישי. לגבי הלבנת השיער - כמובן יש אלמנט גנטי. יש הטוענים שגם חסרים (בעיקר במגנזיום) יכולים להאיץ את התהליך. ולגבי בישול - ויטמין C נהרס מעצם החשיפה לאויר (אפילו כאשר סוחטים מיץ פרי הדר), אחרים (נניח הקפצה של ירקות עם שמן זית) נעשים סוודא זמינים יותר. אז בעקרון כדאי לאכול לא רק מבושל, ולשלב אם לא אוהבים אולי מיצי פרי או מיצי ירקות. ואם לגמרי אין חיבה לדברים הללו, אפשר לאחר התייעצות עם דיאטנית להשלים בתוספי תזונה מתאימים.
אפי שלום, נתחיל מהסוף. כדי לקבוע אם יש חסרים בתפריט, כדאי לגשת לדיאטנית ולעשות אנמנזה טובה שתוכל להניב תשובה מוסמכת ומתאמת למצב האישי. לגבי הלבנת השיער - כמובן יש אלמנט גנטי. יש הטוענים שגם חסרים (בעיקר במגנזיום) יכולים להאיץ את התהליך. ולגבי בישול - ויטמין C נהרס מעצם החשיפה לאויר (אפילו כאשר סוחטים מיץ פרי הדר), אחרים (נניח הקפצה של ירקות עם שמן זית) נעשים סוודא זמינים יותר. אז בעקרון כדאי לאכול לא רק מבושל, ולשלב אם לא אוהבים אולי מיצי פרי או מיצי ירקות. ואם לגמרי אין חיבה לדברים הללו, אפשר לאחר התייעצות עם דיאטנית להשלים בתוספי תזונה מתאימים.
אני אוכלת במשך השבוע טבעוני ובסוף שבוע מעט עוף פעם אחת ביום. בחישוב שעשיתי אני אוכלת כ 45 גרם חלבון ביום בימים הטבעונים. החלבון שאני אוכלת מקורו ממנת קטניות ומדגנים כמו שיבולת שועל ואגוזים משקלי 52 .גובה 1.49. האם זה מספיק חלבון ליום?מה מקורות חלבון נוספים לטבעונים מעבר לקטניות אגוזים ודגנים?
שלום עדי, לפי הנתונים שציינת נראה כי יש לך יותר מ0.8 גר'/ק"ג חלבון וזה תקין. איני יודעת כיצד חישבת נתונים אלה והאם כללת את כל המזונות שאת אוכלת (גם בפירות וירקות יש חלבון- לא הרבה, אך בחישוב יומי מוסיפים עוד כמה גר') אך בכל מקרה זה מספיק. מקורות חלבון משמעותיים נוספים הינם סייטן (חלבון חיטה), טופו ושלל נגזרות של סויה, ואופני הכנה שונים של המקורות שציינת (למשל ממרחי אגוזים או קטניות). כמו כן כדאי שהדגנים יהיו מלאים.
האם קיימת תזונה ספציפית להורדת שומן באיזור מסויים. למשל ידוע כי דיאטת ים תיכונית מומלצת להורדת השומן הבטני הווסרלי. האם יש דיאטה שתעדיף להורדת שומן בישבן ?ובירכיים?
שלום מירי. לצערי אנו לא יכולים לבחור מאיפה יירד השומן.. בטוחה שהראשון שיימצא שיטה לכך יהיה עשיר מאוד בכל מקרה, אסור לשכוח את חשיבותה של הפעילות הגופנית ולא להסתמך על גרעון קלורי בלבד
שלום, האם יכול להיות שכוסמת עושה לי פריחה בור הפנים? אני סובלת לאחרונה מפצעונים בעור הפנים וזה נראה חצי פריחה וחצי אקנה ותוהה אם זהבגלל הכוסמת שלאחרנה התחלתי לצרוך הרבהממנה. צורכת כ 350 גרם כוסמת ביום. 350 גרם לפני בישול(כמובן שאני מבשלת אותה). תודה
המחקר על אקנה ותזונה עדיין לא מגובש מספיק, אם כי כיום נוטים בניגוד לעבר כן להאמין שיש קשר בין הדברים. לגבי הכוסמת, הדרך הפשוטה ביותר לבדוק את העניין היא להפסיק או להפחית כמות ולראות אם יש הטבה. אם כן אולי יש אצלך אישית איזו רגישות
שלום אם יש לי מצב נתון שאני צריך לבחור בין שתי מנות: שניצלים שחסרון שהם מטוגנים בשמן פשטידת ירק שחסרון שיש בה קמח מה עדיף לאכול? תודה, יאיר
שלום יאיר האם אין עוד מנות מוצעות בארוחת הצהריים? בעקרון, לא הייתי ממליצה באופן חד משמעי על זה או על זה. אם כבר שניצל- עדיף להוריד את הציפוי, ואם פשטידת ירק (שלא מכילה ביצים), יש לזכור שזו לא ארוחה שלמה. אם אלו האופציות, הייתי ממליצה בחום להביא מזון מהבית (ואגב, זו ההלמצה שלי בדרך כלל).
שלום שאני אופה עוגה מביצים שבעוד שבוע יפוג תקפם . ומקפיא חצי מהעוגה שנשארה . ואוכל את החצי הקפוא רק בעוד חודש ויותר . האם יש בעיה בכך שהביצים כבר פג תקפם. תודה נ.ב הסלמונלה אם יש בביצה זה בקליפה? בביצה עצמה ? אני שואל כי רואה בתוכניות ב טי וי בישול. שהמבשלים בכלל לא רוחצים ידיים בטיפול בביצים .
דן שלום, במידה ויש זיהום סלמונלה הוא על הקליפה. משרד הבריאות מתנגד לשטיפת ביצים אשר יכולה להכניס את הזיהום לתוך הביצה. שטיפת ידיים והוראות בכלל להפרדת איזורים בבישול היא עניין אחר. מה שמראית בתוכניות טלויזיה לא בהכרח מעיד על הנעשה ושצריך להיות. מלבד האמור - רוב זני הסלמונלה נשמדים בבישול רגיל. כך שלאחר הבישול אין בעיה, ואפשר להקפיא את המזון ללא חשש.
דן שלום, במידה ויש זיהום סלמונלה הוא על הקליפה. משרד הבריאות מתנגד לשטיפת ביצים אשר יכולה להכניס את הזיהום לתוך הביצה. שטיפת ידיים והוראות בכלל להפרדת איזורים בבישול היא עניין אחר. מה שמראית בתוכניות טלויזיה לא בהכרח מעיד על הנעשה ושצריך להיות. מלבד האמור - רוב זני הסלמונלה נשמדים בבישול רגיל. כך שלאחר הבישול אין בעיה, ואפשר להקפיא את המזון ללא חשש.
שלום רב, אובחנתי כסובלת מניוון ושחיקת המפרקים באצבעות כף היד. קיבלתי תרופה בשפ דיאטרים, אך עברו כבר חודשיים ואין הטבה כלל. גם מגה גלופלקס ואומגה 3 לא עוזרים...האם יש תזונה שיכולה לעזור לכאבים? האם יש מזונות שכדאי להמנע מהם כי זה מחמיר את הבעיה? אני אובדת עיצות ולא יודעת למי לפנות, והכאבים בכיפוף האצבע מאד מציקים. האם אפשר לקבל הכוונה לתזונה מתאימה? תודה מראש.
לצערי המחקרים לא מצאו קשר בהתפרצות או שליטה על מחלת המפרקים. הקשר בהסביבתי היחיד השלילי מובהק הוא לעישון טבק. לגבי תזונה: לא כולם מגיבים אותו דבר לחומצות שומן אומגה 3, נכון שלרוב הן מפחיתות דלקת, אבל יש פרטים שזה עושה אצלם ההיפך. ללא בדיקה גנטית לא ניתן לומר. עוד חומרים שמרגיעים את מערכת החיסון הם ויטמין D ברמה תקינה בדם (וכיום קשה להשיג מידע כי לא שולחים לרוב לבדיקות) אז אפשר לקחת תוסף של אלף יחידות ליום, וכן חומצת השומן CLA שאפשר לנסות להשיג בסופרפארם. עוד אפשרות - ללכת לבדיקה של אלרגנים במזון. אולי במקרה יהיה משהו, אבל כפי שאמתרי הספרות ממש לא מצאה עדויות כלל.
שלום רב ותודה מראש איזה מאכלים יסייעו להקטנת שרירן מיומה ברחם וממה להמנע ? חן.
בבדיקת הספרות המדעית, היא מועטה, משנים קודגמות (אין משהו עדכני וחדש) ועיקר מחקר בבעלי חיים. אולי יש תועלת בסלניום, ואולי מוצרי סויה המחךיפים אסטרוגן. לא ממש משכנע ואין איזה בשורות. אם יש איבוד מוגבר של דם בוסת, כדאי לצרוך מזונות עשירי ברזל.
שלום רב, תהיתי אם תוכלי לעזור לי להבין משהוא בהורדה במשקל:רוב הדיאטנים לא ממליצים לעבור את ה250 קלוריות של פחמימות פר ארוחה,אבל אני מכירה אישית בנות רזות ביותר שכשהן רכבות הן אוכלות טוסט גדול או לחמנייה גדולה שזה יוצא לפחות 350 קלוריות רק של הפחמימות בארוחה אחת. איך זה יכול להיות? תודה
ראשית הכול יכול להיות. אכילה היא לא מתימטיקה. מי שאין לו מחלה, לא חייב להקפיד על חישובים ויכול לאכול לפי תחושת הרעב ולהישאר רזה. זו הדרך הנכונה ביותר. כאשר יש סוכרת נניח, ויש צורך לספור פחמימות, אז המצב כבר שונה, בהתאם לטיפול באינסולין. ואז הכלל שנתת לארוחה גדולה בהחלט מתאים.
שלום, לאחרונה אני סובל קצת מדיכאון וחרדה ומטופל בציפרלקס שאמור להשפיע עוד מספר שבועות. אין לי תאבון ואני עושה מאמץ לאכול 4 -5 ארוחות קטנות ביום. לפני תקופה זו אכלתי יותר והתאמנתי במשקולות וכעת אני מתחיל לרדת במשקל. חשבתי לשלב אבקת גיינר של פחמימות וחלבונים פעם או פעמיים ביום כדי להשלים את החסר ולא לרדת במשקל עד שאתאזן. האם מומלץ לשלב אבקה כזו או לא? תודה
שלום רמי, קודם כל, טוב מאוד שאתה מודע ומנסה לעשות מאמץ. בדר"כ איני ממליצה על הוספת אבקת גיינר כזו או אחרת, כיוון שניתן לעשות גיינר דומה בקלות, בזול, ובידיעה שלמה של המרכיבים שאתה מכניס לתוכו (מה שאני לא יכולה לדעת בגיינר מסחרי. לא תמיד הדברים נבדקים.) הכנת שייק על בסיס חלב/חלב סויה, הוספת מרכיב פחמימתי כפירות (אפשר גם גלידה) ושומן צמחי כגון טחינה גלמית משומשום מלא (מתוקה יחסית), אגוזים/שקדים טחונים ואפילו אבוקדו (במינונים סבירים כמובן) מהווים יופי של ארוחה שלמה המכילה את כל אבות המזון והרבה קלוריות. כמובן, מאוד ממליצה להעזר באיש מקצוע (דיאטן/ית) לתקופה זו לפחות, על מנת לוודא שאין מחסור ולעזור ברעיונות נוספים ובהתאמה להעדפות שלך ולסדר יום בהצלחה :)
שלום, האם אגוזים ושקדים ובוטנים קלויים באמת חסרי כל ערך תזונתי/בריאותי, ולעומת זאת הם מזיקים, כפי שטוענים? בברכה, אלי
מעצם היותם מזון המכיל רכיבים תזונתיים הם אינם יכולים להיות חסרי ערך תזונתי. בנוסף, יש בהם שומנים בריאים ועוד דברים טובים. מזיקים? אולי למי שיש לו רגישות או אלרגיה לבוטנים, או במצב שהם טופלו שלא כראוי ואז יש להם נניח עובשים מסכני בריאות. יש לקוות שאם הם ממקור אמין - לא זה המצב. דבר אחרון - כמות המלח בהם - האם הם טבעיים או קלויים עם מלח (פחות מומלץ).
שלום, האם יש אגוזים/שקדים/בוטנים קלויים עם מעט מלח? איך והיכן ניתן לזהותם? בברכה, אלי
שלום אני בת 29 בריאה בדרכ פרט לאסטמה לא מזמן התחלתי דיאטה שמבוססת על חלבונים ובהמלצת תזונאית התחלתי לקחת מולטי ויטמין , אני נוטלת גם 3 פעמים ביום פרו ביוטיקה עקב מערכת חיסונית מעט חלשה ותמצית חומץ תפוחים האם זה בסדר לשלב את שלושת מרכיבים אלו ביחד? דבר נוסף הבנתי שדיאטת חלבונים לא ככ מומלצת אך אם אעשה אותה לטווח קצת עם ויטמינים ושתיה מרובה היא עדיין נחשבת מסוכנת?
דיאטה עשירה בחלבונים, אכן אינה מומלצת לאורך זמן ויש לה השפעה לרעה בין היתר על אוכלוסיית חיידקי המעי. לזמן קצר בשילוב תוספים, אפשרי. שוב בתלות כמה היא כוללת רכיבים נוספים, שלא תהיה ממש קטוגנית. תעקבי גם שהאסטמה לא תחמיר. ושאלה אחרונה - את בטיפול של תזונאית עם רישיון או ללא?
אני בחור בן 40, ירדתי מ82 קג ל 65 בהדרגתיות עי כך שאכלתי הרבה סלט וכן המעטתי באכילה בשלב מסויים. לאחר מכן חזרתי לאכול כרגיל זא לא סופר קלוריות, אבל ממש לא אוכל הרבה , ממעיט בכללי באכילת לחם ובכל זאת עולה בממוצע יותר 1-2 קילו בחודש. ברצוני לשאול כיצד תתכן עליה ספונטנית שכזו במשקל , האם זה נרומלי ואיזה סוג של תזונה אני אמור לאמץ כדי למנוע עליה הדרגתית במשקל. אני דווקא עושה ספורט מדי פעם. תודה.
עם מידע חלקי שכזה, לא ניתן לתת מענה. אפילו ובה לא ציינת, כך שלא ברור אם סיימת את תהליך הירידה במשקל עם משקל בריא או בחסר. אני ממליצה לגשת לדיאטנית בקופה ולקבל יעוץ והכוונה. וכמובן להוסיף ספורט - זה תמיד עוזר למניעת עליה חוזרת במשקל, ובכלל טוב לבריאות.
אני סובלת בזמן האחרון מנפיחות בבטן לא יודעת אם יש קשר אבל ושמתי לב שזה התחיל אחרי שהתחלתי לשתות כף שמן זית מידי יום בגלל שסבלתי מעצירות פעם אחת ולקחתי את זה וזה עזר מאוד ומזרז את חילוף החומרים אז המשכתי עם זה . השאלה שלי היא האם הנפיחות בבטן יכולה להגרם כתוצאה מהכף של השמן זית שאני שותה כל יום על הבוקר ?? למרות שאפילו אחרי שאני שותה ישר אני נכנסת להתפנות? לאחר מכן הבטן נהיית קטנה ומשתטחת אבל אחרי כמה דק שוב מתנפחת כמו בלון.למה זה קורה לי?
לא נשמע ששמן הזית הוא הגורם. אצל כולם הבטן מתנפחת מעט אחרי האוכל. השאלה אם זה בנורמה, או מציק ממש ועם כאבים ואי נוחות. אולי יש רגישות לאיזה מזון אחר. אפשר לפנות לדיאטנית גסטרואנטרולוגיה בקופה, או במרפה של בית חולים קרוב ולעבור על כל התפריט ולהתייעץ. עוד אפשרות אם לא תפתר הבעיה לבקש בדיקה לאלרגיה למזונות.
שלום לכולם, לאבי איבחנו אי ספיקת כליות כרונית קלה. אני מחפש עבורו תזונאית נפרולוגית דוברת רוסית באזור המרכז. האם תוכלו לעזור לי בנושא?
שלום רב, קבלתי המלצות על גוטה הרמן (מכבי) בבת ים
שלום לאחרונה מרבים לפרסם כתבות בנושא כמה בריא לשתות קפה,האומנם? כאחת שלא נוהגת לשתות בכלל קפה,בגלל שתמיד אמרו שזה מזיק לבריאות הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדברים,ובכול זאת בריא לשתות קפה,וזה לא עניין שיווקי ואם כן כמה מומלץ לשתות ביום, ואיזה רצוי לקנות ,האם עדיף ללא קופאין או שעם קפאין ? אשמח לקבל את דעתך תודה רבה מראש חנה
אינני יודעת אלו פרסומים ראית, אולי לגבי ספורטאים, שאצלם קפאין יכול להיות בעל תועלות. גם בפגים יש תרופה אשר מכילה קפאין שעוזרת להם עם בעית הריאות. לגבי הציבור כולו, נשים בתחילת ההריון יש המלצה לא לעבור 2 כוסות ליום (במיוחד אם קודם לא שתית) שכן היו עדויות ליותר הפלות. יתר המצבים, אינני מכירה המלצה מיוחדת.
שלום רב, האם כשיש חשש לאיכות המזון, בישולו או טיגונו מנטרלים כל השפעה מזיקה אפשרית?
אולי הטעם ישתנה, אך כאשר המזון מקולקל הוא יישאר מקולקל גם לאחר בישול/טיגון. טיגון, אגב, אינו מומלץ
מעוניינת להעשיר את התזונה שלי באבץ. כמה גרעיני דלעת צריכה לאכול?והאם הקלייה ללא מלח פוגעת בתכולת האבץ?
שלום שיר, לנשים מעל גיל 18 נדרשים 8 מ"ג אבץ ביום (ואם הן טבעוניות/צמחונית מומלץ אף יותר, כ12 מ"ג ליום) קלייה לא פוגעת בערכי האבץ, אך בכל זאת ממליצה לא לקלות (בשל חמצון השומן). בכף גרעיני דלעת יש כ1 מ"ג אבץ, כך גם בכף טחינה גלמית משומשום מלא, כוס אורז מלא מבושל או 30 גר' שיבולת שועל. בכוס קינואה מבושלת כמעט 2 מ"ג אבץ ובכוס שעועית לבנה מבושלת מעל 2.5 מ"ג אבץ- גם בשאר הקטניות כמות יפה של אבץ. כמו שאת רואה, יש מקורות רבים להעשרה מהצומח. כמובן, אבץ נמצא בכמות גבוהה יותר במוצרי מן החי, בעיקר בשר בקר
הי שירה ותודה רבה לתגובתך!! לפי תשובתך.קשה להגיע למינון של 8 מג ליום אבץ. אני למשל אוכלת דייסת קוואקר בבוקר. עם כמה אגוזים =2 מג אבץ. ובצהריים הרבה סלטים בעיקר כרוב וירקות מבושלים מעט פחמימה וכף גדושה של טחינה =עוד 2 מג. בערב כף של חמניות ולחם קל עם סלט ומנה קטניות. עוד כ2 מג. אוכלת בשר עוף רק בסופי שבוע. האם אני זקוקה לתוסף אבץ?
אני בחור בן 30 אוכל כל יום סלטים שמורכבים מפלפלים בצבעים אדום צהוב וכתום. כמות של 0.5-1 קילו ביום האם זה בסדר או שזה יותר מידיי? תודה רבה
בסדר גמור ואפילו מצוין, בתאבון
הייתי שלום רב אני בת 23 גובה 167 מישקל 84 אני לא מצליחה לרדת במישקל אני אוכל אוכל נכון ולא משמין ועושה קושר גופני ובכול מקרא לא מצליחה אני לא יודעת מה לעשות כשאני באה לדיטניות בשקיפות חולים הם נותנים טפרית סטנדרטי יש לי עוד 4 חודש חתונה ואני לא יודעת מה לעושות
שלום ליליה ישנם הרבה מכשולים שלא תמיד מודעים אליהם בדרך לתזונה נבונה וירידה במשקל. על מנת להבין מהם בדיוק וכיצד ניתן לפתור אותם כדאי מאוד להפגש עם דיאטן/ית באופן אישי, כי כך ניתן להתאים את השינוי באופן המיטבי ביותר. אם נותנים לך תפריט סטנדרטי זה בהלחלט לא מתאים ולא נכון, וגם לא יעזור, ואת צודקת. ממליצה לך לנסות שוב בקופת חולים ואם את לא מוצאת מישהי/ו מתאים, לפנות באופן פרטי. בהצלחה ומזל טוב
שלום רב בבדיקת נשיפה גליתי שיש לי אי סבילות לסורביטול. מה המשמעות מבחינת תזונה? ממה יש להימנע? המון תודה
שלום עירית סורביטול הוא סוכר כהלי המשמש כממתיק, אך נמצא גם בצמחים (בעיקר בפירות) באופן טבעי תמצאי אותו בדר"כ במסטיקים ללא סוכר ושאר מזונות "ללא סוכר". הוא נמצא גם בתרופות. מה שזה אומר זה שעלייך להקפיד לקרוא תוויות מזון, ולוודא שברשימת הרכיבים אין סורביטול
ציינו בפני כי אכילה מרובה של ירקות כתומים/אדומים - גזר , גמבה, בטטה - לא בריא היות ויש בהם קריאטין, ובכמות מרובה הכבד לא יודע להתמודד עם זה וזה יכול לעשות בעיות בכבד. האם נכון ? ומה נחשב "הרבה" . אני אוכלת הרבה ירקות באופן כללי מכל הסוגים . אני מביאה לעבודה כי נשנוש 3 גזרים וגמבה, וזאת בנוסף לכך שאני מוסיפה אותם לסלט של הצהרים והערב . האם זה נחשב הרבה ?
בירקות הכתומים/אדומים יש קרוטונואידים שונים, צבענים (פיגמנטים) של הצמח. הם מקור לויטמין A ונוגדי חמצון חשובים מאוד, כך שכנראה מי שסיפר לך התבלבל מעט. אכילת ירקות היא דבר מבורך וחשוב מאוד לבריאותנו, ולא ראיתי בכמות שציינת הפרזה כלשהיא. שיהיה בתאבון
שלום, האם נטילת תוספי חומצה פולית (למשל, במקרה של מוטציות של MTHFR) חשודה כגורמת לסרטן? האם יש הבדל בין חומצה פולית רגילה למתילפולאט מבחינה זו? תודה.
שלום מירי, לנשים עם המוטציה מומלץ לתת אפילו כמות גבוהה של חומצה פולית (4-5 מ"ג) וייתכן ואף מעבר לכך. איני יודעת למה התכוונת ב"מתילפולאט", אך דעי כי התוסף (חומצה פולית) נספג במלואו ופולאט טבעי (מהמזון) אינו תחליף לתוסף
שלום ראיתי את הסרט של אורלי וגיא על החלב ששם הציגו אותו כרעל מסוכן לאדם עם עודף הורמונים,אמרו שהחלב גורם למחלות רבות כגון סרטן ואוסטופורוזיס וכו'. התראיינו שם מיטב הפרופסורים בתחום ודברו נגד החלב. מה דעתך המקצועית בנושא?
להבנתי קטלוג מזון כ"רע" או "טוב" היא מאוד בעייתית, שכן גורמים רבים קובעים כיצד מזון ישפיע. בראש וראשונה הרקע הגנטי האישי של כל אחד ואחד מאיתנו, זה בשילוב עם מכלול התפריט שלנו יחד עם אותו מזון סםפציפי, והמשך בעיבוד המזון התעשייתי. לפכיך אצל אדם אחד שרגיש ללאקטוז למשל תהיה בעיה עם חלב, בעוד אצל אחר כלל לא. אצל מישהו שצריכת החלבון שלו גבוהה מידי אולי החלב יגביר חומציות ואצל אחר שאוכל דיאטה ים תיכונית שעשירה בפירות וירקות וגם מוצרי חלב, הבריאות תהיה מעולה. וכמובן החיה עצמה - ממה היא ניזונה, איך מגדלים אותה ועוד ועוד. הכיוון של אורלי וגיא היה לדעתי בעצם להתריע על כך שהיו רוצים לראות חלב מחיות שגדלו באופון יותר טבעי.
להבנתי קטלוג מזון כ"רע" או "טוב" היא מאוד בעייתית, שכן גורמים רבים קובעים כיצד מזון ישפיע. בראש וראשונה הרקע הגנטי האישי של כל אחד ואחד מאיתנו, זה בשילוב עם מכלול התפריט שלנו יחד עם אותו מזון סםפציפי, והמשך בעיבוד המזון התעשייתי. לפכיך אצל אדם אחד שרגיש ללאקטוז למשל תהיה בעיה עם חלב, בעוד אצל אחר כלל לא. אצל מישהו שצריכת החלבון שלו גבוהה מידי אולי החלב יגביר חומציות ואצל אחר שאוכל דיאטה ים תיכונית שעשירה בפירות וירקות וגם מוצרי חלב, הבריאות תהיה מעולה. וכמובן החיה עצמה - ממה היא ניזונה, איך מגדלים אותה ועוד ועוד. הכיוון של אורלי וגיא היה לדעתי בעצם להתריע על כך שהיו רוצים לראות חלב מחיות שגדלו באופון יותר טבעי.
במשך שנה הייתי בדיאטה בחצי השנה הראשונה ירדתי 9 קילו ושקלתי 94 ובמהלך החצי שנה השנייה ירדתי ועליתי כל שבוע עכשיו אני במשקל 110 קילו גובה 1.67 בת 16 זה אמור להשפיע על המחזור שלי, קיבלתי מחזור בפעם הראשונה בגיל 11 אשמח לקבל עזרה.
מהשאלה לא ברור - האם יש הפסקה של המחזור בגלל ההשמנה? גם נראה מהתיאור שבגלל ההגבלה בחצי שנת הדיאטה הראשונה לאחר מכן נפרצו הגבולות עוד יותר. אני חושבת שכדאי להיכנס להתליך מסודר וטוב עם דיאטנית שעוסקת בירידה במשקל בשיטות שאינן הדיאטה הקלסית, ויותר מיקוד במערכת היחסים עם האוכל. אם תכתבי היכן את בארץ, אנסה לשלוח לך שמות של אנשי מקצוע מומלצים.
שלום רב, אני בת 52 שוקלת 67.7. מזה 3 שבועות מקפידה על תפריט דיאטה מאוזן של 1200 קלוריות. לא חורגת ואוכלת בריא!!!במשך 3 השבועות הצלחתי לרדת רק 500 ג"ר. מה לא בסדר אצלי? אני ממש מיואשת. אשמח לעצתכם המיקצועית
שלום לך, יש פה שני היבטים: האחד ציפיות ריאליות והשני מצב פיזיולוגי. לגבי ציפיות - 500 גרם לחודש זה בשנה 6 ק"ג שזה מאוד יפה. מבחינת ההיבט הםיזיולגי, הדיאטה אולי דרסטית מידי, וזה יכול לעכב את התהליך ולחבל בו. אינני יודעת מה היסטורית המשקל שלך לאורך השנים,אבל מגיל מסויים - במיוחד עם הפסקת המחזור החודשי, יותר קשה אצל חלק מהנשים גם לשמור על המשקל וגם להפחית במשקל. חשוב גם להבין שהפחתה במשקל עם דיאטה דרסטית, אשר עלולה לפגוע במסת גוף רזה ואיברים הצורכים אחוז ניכר מהאנרגיה היומית, יכולה אף להחריף את התופעה. לכן, במצב כזה רצוי מאוד להיכנס למסגרת מקצועית עם סיוע של דיאטנים ומומחי פע"ג - יש כיום רבים שהם גם וגם, כדי לבצע תהליך יעיל. בהצלחה.
שלום, לאחר תקופה של בין 3-6 חודשים שבה אני צורכת חלבונים יותר מהתפריט אליו הייתי מורגלת במסגרת תזונת ספורט (מבצעת אירובי 6 פעמים בשבוע בעצימות גבוהה בטווח של 50 דק עד שעה וחצי) ביצעתי בדיקות דם במרפאת כללית בה אני מטופלת והתוצאות הראו על: קריאטנין - 1.14 ואוריאה-55 לאחר חודש וחצי עשיתי בדיקות חוזרות הקריאטנין נשאר 1.14 והאוריאה ירדה ל-50. מה ניתן לעשות במקרה זה? מפני שרופא נפרולוג עשה לי בדיקות כלליות ואמר שאין עדות לכך שיש מחלה בפעילות והכל נראה תקין למעשה.
רמות קריאטינין שלך בטווח הנורמה עדיין וגם נפרולוג מאשר שאין עדות לבעיה כלייתית. האם את מודאגת כי יש שינוי מבדיקות הדם שהיו לך בעבר? אם ישנה עליה, האם את נוטלת איזה שהן תרופות שיכולות לגרום לכך? מדוע בעצם הגברת צריכת חלבון? את קיבלת הנחיה מאיזה מאמן? האם ההמלצה מדיאטן עם רישיון משרד הבריאות וניסיון בתזונה לספורטאים? ובכול מקרה, אינך ספורטאית תחרותית אני מניחה, סתם מתאמנת בשביל הבריאות והגזרה. חשוב גם לציין שאצל רובינו יש עודפי חלבון בתפריט גם מבלי שניקח העשרות ואין צורך בכך. המלצתי, דברי עם איש מקצוע מוסמך שיוכל גם להיות הגורם המקשר מול הרופא המטפל ולהבין את כל הניואנסים של בדיקות הדם שלך. בהצלחה.
מה מומלץ כתוספים או בתזונה כשיש חול בכיס מרה?
בעקרון כשיש נטיה לאבנים ואין ניתוח יש להימנע מירידה מהירה ודרסטית במשקל (מה שיכול להחמיר את התופעה) ורצוי דיאטה עם כמות שומן מעטה ומפוזרת על-פני כל הארוחות. אפשר לבקש בקופה הפניה לדיאטנית עם ניסיון בתחום שתלווה אותך.
היי לפני כחודש נתקפתי ללילה של שלשולים קשים מאוד עם עליית חום בבוקר שחלף אותו באותו היום. מאז ועד היום תכיפות הצואה שלי עלתה וכן צורתה. בשבוע שעבר, כנראה מתוצאה של מתח וחרדה מהמצב איבדתי את התיאבון למשך שבוע וירדתי כ 2 קילו ממשקלי. גובהי 1.69 ושקלתי לפני שבוע 67.8 כשלפני השבוע שקלתי באיזור ה 70. בשבוע האחרון חזר לי התיאבון ואני משתדל לאכול יותר ממה שאכלתי בעבר. כרגע אני שוקל 68.3. שאלתי היא האם זה תקין? האם יש ממה לחשוש שאני לא עולה יותר במשקל בעקבות העובדה שחזרתי לאכול? חשוב לציין שערכתי פעמיים בדיקות דם די מקיפות ולא נמצאו דברים חריגים גם לאחר בירור אצל רופא גסטרו.
אייל שלום, נשמע שהיה משהו זיהומי שחלף. דיאטנית גסטרואנטרולוגיה שלנו ממליצה במידה שאתה עדיין מודאג מהמצב שתבקש הפניה ליעוץ דיאטית. ואין טעם בשקילות בתקופה כזו. שלשולים מאבדים נוזלים ואז הכול מתאזן חזרה.
בת 59 עם השמנת יתר תמיד הייתי אישה שמנמנה, אבל עכשיו הגעתי לשיא של משקל הגובה של 1.60 ומשקלי כ-95 קילו עשיתי בדיקות דם השבוע, לא היה נורא אבל גם לא טוב סוכר 105 כולסטרול 270 טריגליצרידין 191 Hemoglobin A1c - 6.1 שזה אומר שאני מתקרבת בצעדי ענק להפוך לסוכרתית.. אני חושבת!!! מחלות משפחתיות סוכרת, לב... כולם מתים מזה... לוקחת בבוקר שני כדורים ללחץ דם גבוה... אוףףףף ב-2008 עברתי ניתוח כריתת רחם וכל התוספים מסביב עקב גילוי סרטן רירית הרחם... ולמעשה מאז התחילה ההשמנה... ללא יכולת להכנס לשמירת משקל... בנוסף אני סובלת מבעיות בעמוד שדרה התחתון... לפני כשנה נשלחתי לעשות CT בגב וגילו שיש לי 3 בלטים בשלוש חוליות וכתוצאה מכך גם הפסקתי לעשות הליכות, אך תוצר הלוואי ב-CT היה שגילו שיש לי דיברטיקולוסיס... אני מרגישה שחייבת להכנס למשטר ולהתחיל לרדת במשקל יש לי בעייה עם ירקות ממשפחת הכרוביים שעושים לי באלגן בבטן... יש לי בעייה עם קטניות שגם הם עושים באלגן בבטן... אשמח לקבל המלצה מכן מה לעשות כדי לעשות שינוי המשך ערב נעים
שלום קלרוש יקרה "אני מרגישה שחייבת להכנס למשטר ולהתחיל לרדת במשקל"- ואת צודקת. אולי בלי המילה "משטר".. זו לא תוכנית שנכפת עלייך מלמעלה ואת חייבת לציית, אלא רצון אמיתי וחופשי שלך להנות מחיים טובים יותר בהווה ובעתיד. אבחנת את מצבך (טרום סכרת) היטב, וטוב שהחלטת על שינוי, כי את בהחלט יכולה לשנות את עתידך כעת. כיוון שדרושים פה ליווי ותמיכה בתהליך אני מאוד מאוד מאוד ממליצה ללכת לאיש מקצוע (תזונאי/ת) אשר יסייעו לך ביישום ותרגול של הרגלים חדשים. לשם כך, דרוש מישהו שתתחברי אליו ותסמכי עליו- אל תוותרי עד שתמצאי! את יכולה לפנות לקופת החולים שלך או באופן פרטי, ישנן שפע של אפשרויות. בהצלחה רבה :)
שלום רב, מאוד אוהבת עוגיות - פחות מוטרדת מהשמנה ויותר משומנים לא רצויים (טראנס שמשתדלת להימנע לחלוטין ורווי שאוכלת...). שאלתי: עד כמה בעייתי לאכול עוגיות העשויות מחמאה ומה המינון המקסימאלי שממנו לא כדאי לחרוג ביום (נניח עוגיות בצק פריך, עוגיות חמאה, עוגיות שוקלדצ'יפס ועוד...). ושאלה נוספת: האם כדאי להמיר מחצית מכמות החמאה בשמן קנולה (לא מתעסקת ולא מעוניית להתעסק עם שמן קוקוס). תודה רבה
שלום תמי הכל עניין של איזונים בחיים...בעקרון, אין בעיה לאכול עוגיות עם חמאה מידי פעם ובהחלט ניתן לשלב בתפריט, אבל השאלה היא התכיפות, כמויות העוגיות הנאכלות כל פעם, כמות חמאה בכל עוגיה ושאר המזון היומי המכיל שומן רווי. לשאלתך השניה: ניתן להמיר לשמן קנולה (אם לא פוגע בטעם לדעתך) אבל אם כמות החמאה/כמות העוגיות קטנה הדבר לא הכרחי (-כי לא משמעותי). ואגב אפשר להחליף שמן ברסק תפוחים, ממליצה לנסות
תודה על תשובתך. מדובר בכשלוש - ארבע פרוסות עוגה/עוגיות ליום... האם זה מופרז?
שלום, האם החומצה האוקסאלית, שכנראה (?) קיימת באגוזים, בשקדים, בבוטנים ובגרגרי חומוס, פוגעת בערכיהם התזונתיים, ולכן רצוי (עד כמה) להימנע מאכילתם? בברכה, רחל
החומצה אינה פוגעת בערך התזונתי אלא בספיגת מינרלים כברזל וסידן. בהחלט לא סיבה להמנע מהם- למזונות אלה ערך תזונתי גבוה ויתרונות תזונתיים רבים, רק לא להסתמך עליהם כמקור למינרלים אלה, ולצרוך ברזל וסידן ממקורות נוספים.
שירה שלום, לא ירדתי לסוף דעתך. האם מינרלים כברזל וסידן אינם מהווים או מייצרים ערכים תזונתיים? אם הם מהווים/מייצרים ערכים תזונתיים, איך זה מתיישב עם הטענה שהחומצה אינה פוגעת בערך התזונתי של המזונות המכילים אותם? זה ממש מבלבל אותי ולכן אבקש הבהרתך. תודה וברכה, רחל
היי בעקבות הגדלת כמות הירקות המצליבים בתפריט התזונה שלי - אני סובל מגזים. מה יכול לעזור להפחית את הגזים (שהוא לא תרופה) ? תה שומר של ויסוצקי יעזור ? זרעי שמיר כתושים במים ? חשוב לציין שלהוריד משהו מתפריט התזונה שלי זה לא אופציה, אני יכול רק להוסיף.....אני לא אוריד את כמות או סוג הירקות שאני אוכל כרגע אני בן 38
שלום לך, באופן אישי משפחת המצליבים היא החביבה עלי ביותר ואני שמחה לשמוע שאתה לא רוצה להורידם מהתפריט, אבל הכל פונקציה של כמה אתה סובל מהעניין.. בהחלט יכול להיות שפתרונות אלטרנטיבים יעזרו לך בנושא, נסה על עצמך וראה מה הכי עובד. ייתכן כי גם בישול ממושך יותר, לעיסה מספקת של המזון ואכילה נינוחה ואיטית יעזרו, כמו גם הורדת משקאות מוגזים מהתפריט, שתייה בקש ולעיסת מסטיקים. בהצלחה ובתאבון
רשמתי לעצמי את כל מה שכתבת לגבי בישול ממושך יותר, לעיסה מספקת וכ"ו. מה לגבי משהו שאפשר לשתות או לאכול שיכול לעזור ? (דברים להוסיף, לא להוריד מהתפריט)