פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/01/2011 | 13:10 | מאת: אריאלה

שלום רב, בני בן ה12.5 עשה בדיקות דם כלליות, ההמוגלובין שלו יצא 12.6 הרופאה אמרה שהוא קצת אנמי... האם זה לא דורש בירור נוסף ? האם אין צורך לעשות כלום ? איך ניתן להשלים את ההמוגלובין בדרך הכי טובה? האם כדאי לקנות לו תוסף תזונה ? תודה.

אריאלה שלום, לכל מעבדה ערכי נורמה שונים, לכן אני לא יכולה להתייחס למספר מבלי לדעת מה הטווחים הנורמטיביים במעבדה בה נעשו הבדיקות. חשוב לבדוק גם מדדים כגון MCV, RDW, ופריטין. ואז, אם אכן יש חוסר בברזל יש מקום לטיפול בברזל על ידי תוסף. אם רמתו גבולית מומלץ להקפיד על אכילת בקר או הודו אדום לפחות 3 פעמים בשבוע- זה יעזור למנוע ירידה ברמת הברזל. אני ממליצה לך לחזור לרופאה לברור נוסף. בהצלחה! מיכל

11/01/2011 | 10:43 | מאת: אריאלה

להמוגלובין: 13.1 - 17.2 MCV יצא 79 (טווח הנורמה 72-88) RDW יצא 13.5 (טווח הנורמה 11.6-15) אבל אני חושבת שזה הטווח למבוגרים, האם זה אותו הטווח גם לילד בן 12 ? שוב תודה

10/01/2011 | 11:01 | מאת: מיה

שלום אני בת 29, בריאה. עשיתי במאי בדיקה יצא שהטגליצרידים 286 עשיתי שוב לפני מספר ימים ויצא 311. חוץ מזה כל הבדיקות ממש בסדר גמור. אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע ומשתדלת לא לאכול שטויות, (כמובן שלא נגמלת לחלוטין). האם יש סיבה לדאגה? ואם כן מה עלי לעשות?

10/01/2011 | 13:35 | מאת:

שלום מיה, בהנחה שהבדיקה נלקחה ב- 14 שעות צום, אז אכן הרמות גבוהות. לא הייתי דואגת, אך לא הייתי מתעלמת. חשוב לברר אם את נוטלת כדורים שעלולים להשפיע על הבדיקה, כגון גלולות, והאם יש הסטוריה משפחתית. בכל מקרה תצטרכי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי אחרי המלצה של רופא המשפחה. בברכה,דנה

09/01/2011 | 19:55 | מאת: מירי

אני אמורה לעבור ניתוח לכריתת מעי גס, ועפ"י המלצת הרופא עלי ליטול אחד מהתוספים הנ"ל בכמות של 2 ליטר ליום במשך 20 יום כדי להעלות את רמת האלבומין. שאלתי א. כיצד היא הדרך הקלה והנוחה לעשות זאת? ב. האם עלי לשנות מהתזונה הרגילה? אם זה משנה - רציתי להתחיל דווקא עם האליטרק מודה לכם - מירי

שלום מירי, א. הדרך הקלה היא לחלק ל-4-5 ארוחות ביום של 400-500 מ"ל לכל ארוחה. ב. בכמות כזו לא תוכלי לאכול אוכל רגיל כי תהיי שבעה. לא ברור לי למה הוא בקש נפח כל כך גדול אלא אם כן התכוון שתאכלי רק את זה, ואולי כדאי שתבררי מולו. אם המטרה היא העשרה לא צריך כל כך הרבה ואפשר לשלב עם המזון. לשם כך היה כדאי להפגש בדחיפות עם דיאטנית המחלקה בה עובד הרופא הממליץ. השאלה למה גם דווקא המוצרים הנ"ל- הם יש לך בעית ספיגה, האם הגידול חוסם, גם זה היה כדאי לשאול. כי כדאי להעלות אלבומין יש מוצרים אחרים. ולכן הייתי ממליצה שוב לשוחח עם דיאטנית בית החולים בו את אמורה לעבור ניתוח. בברכה,דנה

08/01/2011 | 16:58 | מאת: סארי

שלום רב: אני בת 27 ואימא לשני ילדים ,אני שוקלת 44 ק"ג אני נורא רוצה להשמין,נסיתי כמה תוספי תזונה ואבקות למיניהן אך כלום לא עזר. אני אוכלת טוב אך בכמויות קטנות ואם אני משמינה 1 או 2 ק"ג בשבוע,תוך יום אחד אני מאבדת אני לא יודעת למה אני לא מצליחה לעלות במשקל?????נמאס לי כבר אני מרגישה כמו ילדה קטנה,אני אף פעם לא התיעצתי עם מומחי תזונה כי אני בריאה לחלוטין ולא חסר לי חוץ מלהעלות במשקל תעזרו לי בבקששששההה!!!!!!

שלום סארי, בדומה להמלצותי לאנשים המנסים לרדת במשקל, ייעוץ שכזה מחייב מפגש אישי עם דיאטנית קלינית. פני לדיאטנית בקופה הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

08/01/2011 | 15:07 | מאת: מאיר

שלום, אבי בן 84, ניזון דרך צינורית פג מזה חודש. גובה 160 משקל 39 כמה אוסמולייט מומלץ על מנת לעלות במשקל ? (משקל תקין אצלו היה 45) תודה, מאיר

שלום מאיר, כמה הוא מקבל עכשיו, ולפני כמה זמן התחיל? האם מאז ההתחלה חלה עליה? כמה זמן לפני שהחלו הזנה בפג הוא לא אכל? האם יש בדיקות עדכניות? בברכה,דנה

08/01/2011 | 19:08 | מאת: מאיר

דנה שלום, תודה על התגובה המהירה. מאז הניתוח לפני חודש עלינו בהדרגה והיום מקבל 6 קופסאות ליום. היה רק שבוע אחד לפני הכנסת הפג שלא אכל טוב. לא ניהלנו מעקב אחר המשקל, כך שלא ברור אם הירידה היתה לפני או אחרי. יש בדיקות דם מלפני חודש (תקינות) תודה, מאיר

אמי רגישה לחלב פרות עברה לחלב עזים. לאחרונה אמי סובלת מכאבי בטן חזקים ללא סיבה רפואית. אני שואלת האם יתכן והמקור הוא חלב עזים?

שלום סוניה, בהחלט יכולה להיות רגישות גם לחלב עיזים. נסו מספר ימים ללא החלב ומוצריו וראי אם חל שיפור. אם לא, פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ וברור. בברכה,דנה

08/01/2011 | 11:54 | מאת: נועה

שלום יש לי תינוק בן 4 חודשים אני אמורה להתחיל לתת לו טעימות אבל הדבר מאוד מלחיץ אותי אני לא יודעת במה להתחיל : ירקות ? עוף ? דייסות ? פירות? וכמה לתת לו ואיך עם כפית או בלי כפית ? ואיך לבשל לו את האוכל? באמת אני לא יודעת איך להתחיל עם זה , אני מודה לכם מאוד אם תעשו לי קצת סדר בבלגן המון תודה

10/01/2011 | 20:46 | מאת:

נועה שלום, אני מבינה את הרגשתך. אני ממליצה להתחיל עם דייסות שניתן להוסיף לתחליף החלב שהוא כבר מקבל. את הטעימות לתת עם כפית רכה מותאמת לתינוקות. בהתחלה מנות של חצי כפית עד 2 כפיות, וכל יום אפשר לתת יותר. לאחר מכן לבשל עוף וכמה ירקות שורש. אין צורך לתבל- חשוב שיכיר טעמים טבעיים. לטחון רק את העוף עם הנוזלים ולהציע טעימה. אל תתרגשי אם הוא לא יאהב בהתחלה. הוא לומד להכיר טעמים ומרקמים חדשים.לוקח זמן עד שמתרגלים למרקם ולטעם החדש. המשיכי להציע. יום יומיים ולהוסיף לזה בטטה למשל. יום יומיים ולהוסיף לעוף ולבבטה גזר וכך הלאה - כל מספר ימים להוסיף ירק שורש נוסף. פירות טחונים או גרבר הייתי נונת בסוף כיוון שהם מתוקים. אם תציעי פירות לפני מרק עוף הוא עלול לקבל את המרק פחות טוב. תהני מההתפתחות ומההתקדמות ושיהיה בהצלחה! מיכל

האחד: מבשלים לקטנטנים- חוברת מעולה של מטרנה, עלתה בזמנו 10 ש' בסופרפארם. השני: טעימות ראשונות- יותר יקר (80 ש') ומכיל מתכונים רבים.

08/01/2011 | 11:32 | מאת: פנסיונר

אני כהרגלי משרה את החומוס והשועים,ולאחר מכן מרתיח אותם בניפרד,ומסנן.(שופך את המים)ורק אז מבשל אותם. האם אני מאבד חלק מהויטמינים

08/01/2011 | 17:36 | מאת:

שלום, חלק מהויטמינים מסיסי המים (ויטמיני B בעיקר) ואלו הרגישים לחום אובדים. בברכה,דנה

08/01/2011 | 11:29 | מאת: אורלי

שלום רב האם ביצים המועשרות באומגה 3 עדיפות על ביצים רגילות? האם כמות האומגה 3 בהם עושה משהו לגוף תודה רבה

08/01/2011 | 17:37 | מאת:

שלום אורלי, בהנחה שיש בהן אומגה 3 בכמות נאותה,אז כן. איני יכולה לומר מהי הכמות הואיל ולא מפורסם ולכן קשה לי להתייחס להשפעה, אם יש, על הגוף. בברכה,דנה

07/01/2011 | 18:16 | מאת: nis25

כמה קלוריות יש בכוס בורגול לא מבושל?

08/01/2011 | 17:39 | מאת:

שלום, בכוס בורגול לא מבושל יש כ- 400 קק"ל. בברכה,דנה

06/01/2011 | 21:55 | מאת: מירב

שלום, אני מרבה לאכול פירות יבשים מידי יום בתוך יוגורט, היום לאחר שאכלתי גיליתי שיש עובש באחד מהפירות שהיו בשקית, האם יכול לקרות לי משהו? אני די בחרדה!!!!! כיצד ניתן לזהות עובש בפירות יבשים? אני ממש מפחדת להמשיך ולאכול פירות יבשים

07/01/2011 | 12:01 | מאת:

06/01/2011 | 15:54 | מאת: יהודית

האם פירות הדר שנאכלים כשעה לאחר קילופם מאבדים מערכיהם התזונתיים? אם בפרק הזמן הזה הפרי נשמר במקרר, הדבר מאט את קצב "בריחת" הויטמינים? כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני? ובמנדרינה?

07/01/2011 | 12:05 | מאת:

שלום יהודית, כל פרי מאבד מערכו התזונתי עם הזמן. בתוך שעה האיבודים מינוריים וכל עוד לא נחתך רוב הערכים נשמרים. הקירור מונע חלק מהאיבודים. בתפוז יש כ- 50 קק"ל ובמנדרינה קטנה יש כ-25-30 קק"ל. בברכה,דנה

05/01/2011 | 22:01 | מאת: מור

רציתי לדעת האם זה תורם לשתות באמת בדייסה או להשאיר במרק את מי ההשריה של דגנים וקטניות כגון קינואה בורגול עדשים וכו' והאם בקשר לקטניות שעועית וחומוס זה יגביר את הגזים בעיכול או שאין קשר.

07/01/2011 | 12:07 | מאת:

שלום מור, לא ירדתי לסוף דעתך בנוגע למי ההשריה, מה רצית לשאול לגביהם, האם מועילים, האם חשובים??? השריה יכולה לעזור להורדת האפקט תורם הגזים של קטניות, בדגנים לא. בברכה,דנה

08/01/2011 | 15:00 | מאת: mor

האם כדאי לשתות את המים האלו או להחליף ולהשתמש בחדשים בתוך מרק דייסה וכו

05/01/2011 | 19:43 | מאת: נוג

איזה חיסרון יש לזה? זה משנה אם לוקחים ויטמין D עם טיפת מים בארוחת הצהריים ?

שלום, אין חסרון בחלב 1% שומן, רק שספיגת הסידן והויטמין D עלולה להיות נמוכה יותר. תלוי על בסיס מה הוטימין D. אם על בסיס שומן אין צורך לקחת משהו נוסף. חשוב שהארוחה תכיל שומן לספיגתו, ולא צריך הרבה שומן. בברכה,דנה

ללא סוכר. אפשר אפשר למצוא שוקו כזה?

שלום, שוקו דיאט של יטבתה אינו מכיל סוכר.משווק רק בחלק מהרשתות. בהצלחה! מיכל

שלום, אני שוקלת ללמוד מדעי התזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות שנה הבאה, אבל על מנת לקבל החלטה וודאית הייתי רוצה לקבל מענה על כמה שאלות. הבנתי שלאחר סיום הלימודים חייבים לעבור סטאז' על מנת לקבל תעודה של דיאטנית קלינית, אבל ההמתנה לסטאז'לוקחת בין חצי שנה לשנתיים ותלויה בהגרלה המתקיימת פעמיים בשנה- בלי קשר למוסד בו למדת או לציונים. הייתי רוצה לדעת אם בתקופת המתנה זו ניתן להתחיל את הלימודים לתואר שני? כמו כן, האם היום הביקוש בשוק לתזונאיות גדול, או שמא יש עודף תזונאיות וקשה למצוא עבודה. ושאלתי האחרונה היא בכמה משתכרת תזונאית ממוצעת במגזר הציבורי, ועד כמה ניתן להצליח במגזר הפרטי ( ובכמה משתכרים באופן פרטי). אשמח אם תוכלו לענות לי במייל : [email protected] תודה רבה.

שלום לובה, נכון לעכשיו זמן ההמתנה לסטאג' אכן ארוך ונע בבמוצע בין שנה לשנתיים. את יכולה להתחיל תואר שני בזמן זה, אך במידה ותצטרכי לצאת לסטאג' במהלך הלימודים, תאלצי לקחת חופש מהתואר השני. לגבי ביקוש ותנאי שכר הם שונים ותלויי דרגה, ותק, מיקום ועוד. השכר במגזר הציבורי נמוך ולרוב לא מדובר במשרות מלאות. ממליצה לפנות לאתר של עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים בישראל. בברכה,דנה

04/01/2011 | 17:09 | מאת: טניה

שלום יש לי תינוק בן 4 חודשים הוא צריך להתחיל לקחת ברזל, אני יכולה לשים לו את הברזל וויטמין D בתוך הבקבוק של הסימילאק ?? ככה יותר קל שיקבל אותם

06/01/2011 | 21:39 | מאת:

טניה שלום, חשוב שהתינוק יקבל את כל הכמות של הברזל וויטמין D. אם הוא לא יסיים את כל המנה הוא לא יקבל את כל הכמות ולא תדעי כמה הוא כן קיבל. הדרך המומלצת היא לתת את ויטמין D והברזל ישר לפה. בהצלחה! מיכל

03/01/2011 | 21:55 | מאת: חן

שלום רב אני מעוניינת מזה שנים בלימודי רפואה , אך לאחרונה בגלל תנאיי הקבלה הקשים בארץ לרפואה הינני מתעניינת בלימודי תזונה ורציתי לדעת אודותיה-על מסלול הלימודים ובעיקר על העבודה השוטפת , איפה אפשר לעבוד , עם איזה אוכלוסיה והאם היא כוללת עבודה מתמדת עם אנשים מפני שאינני יכולה לעבוד מול מחשב , אלא להיות אקטיבית ולעבוד מול אנשים כמו הרופאים. אשמח לדעת אם יש דמיון בין שני המקצועות. אשמח לקבל את חוות דעתכם בתודה ובברכה.

07/01/2011 | 12:14 | מאת:

שלום חן, מסלול הלימודים של תזונה כולל תואר ראשון במדעי התזונה ברחובות, תל חי או מכללת אריאל. בסוף הלמודים יש לעבור תכונית הכשרה במשך חצי שנה בבתי חולים, קופות חולים ובבריאות הציבור. לאחר מכן ישנה בחינה ממשלתית ומקבלים רשיון של דיאטנית. הלימודים כוללים בשנה הראשונה הרבה מתמטיקה, כימיה, פיסיקה ורק בשנתיים האחרונות נחשפים לנושים בתזונה. אפשר לעבוד כדיאטנית בבתי חולים, קופות חולים, בתי חולים כרוניים כגון בתי חולים גריאטריים, מוסדות פסיכיאטיריים, משרד הבריאות, חברות מזון , חדרי כושר וכמובן באופן פרטי.את יכולה לעבוד עם כל האוכלוסיה, החל מאוכלוסיה בריאה ועד אוכלוסיה חולה, בכל הגילאים מלידה ועד זקנה מתקדמת. העבודה לרוב מול אנשים, אך אפשר לבחור לעבוד במסגרות שלא כוללות טיפול, כגון חברות מזון. ישנו דמיון בין המקצועות וקרבה הואיל ותזונה הוא מקצוע פרא-רפואי שמתמקד בהיבטים התזונתיים של בריאות וחולי. בברכה,דנה

03/01/2011 | 21:23 | מאת: ענת

לדאבוני ילדי לא ממש אוהבים לאכול בלשון המעטה (בן 12 ובת 7).מנסה כל הזמן למצוא פתרונות יצירתיים להעשיר את תזונתם... אני מכינה כדורי שוקולד מאגוזים ושקדים טחונים (שוקולד מריר ומרגרינה ללא בסקוטים בכלל).כמה שאלות: - איזה אגוזים מומלצים. - הם מעדיפים אגוזי לוז האם הם מזינים כמו אגוזי מלך. - בני בן השנה וחודשיים גם מאוד אוהב את כדורי השקוקלד הללו האם לא מומלץ לתת לו בגיל כזה.

05/01/2011 | 15:04 | מאת:

ענת שלום, על מנת להעריך נכונה את תזונת ילדייך יש לבדוק את תפריטתם היומי ולבדוק את עקומת הגדילה שלהם. אם אכן יש צורך בהעשרה יש פתרונות לכך. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים להתייעצות. באופן כללי מומלץ לגוון, גם אגוזי מלך וגם לוז. להציע, לא להכריח לאכול. אם האגוזים טחונים אין בעייה להציע את כדורי השוקולד גם לילד בן השנה וחודשיים- לתת במידה! בהצלחה! מיכל

03/01/2011 | 09:16 | מאת: אהוד

תודה על תשובתך. שאלה נוספת בבקשה. הרי פרוקטוז היא לא מחלה היא רק גורמת לאי נוחות בבטן. אם אני אוכל מנדרינה או תפוח כמה זמן אחרי האכילה אני מרגיש לא טוב וכמה זמן זה נמשך אולי לא כדאי לי לאכול פירות במשך היו רק בערב שאני בבית? מה דעתך?

03/01/2011 | 13:55 | מאת:

שלום אהוד, זה עניין שלך. אי הנוחות היא עניין סובייקטיבי, עליך להחליט כיצד אתה רוצה להרגיש. בחר פירות מרשימת הפירות הדלה יחסית בפרוקטוז. בברכה,דנה

03/01/2011 | 07:59 | מאת: פ

ביתי בת 19.5 נטלה גלולות אסטרל כחצי שנה (לפני כן עשתה בדיקות דם והיו תקינות). כעת בבדיקות נתגלה כולסטרול 294 וטריגליצרידים 198. היא הפסיקה במיידית עם הגלולות ושאלתי מה התזונה/תפריט יומי שמתאים לה עכשיו?? (בחודש מאי מתגייסת כרגע בבית לומדת). בעברה כילדה בסביבות גיל 10 היה לה כולסטרול כ-230 היינו אצל דיאטיקאית ורופא ליפידים.

03/01/2011 | 13:53 | מאת:

שלום, ראשית יש לתת זמן להשפעת הגלולות לעבור ולראות מהם המדדים בבדיקה חוזרת. אם המדדים תקינים, אינה זקוקה לדיאטה מיוחדת, פרט לשמירה על ארוח חיים בריא. אם תוך 3 חודשים המדדים אינם חוזרים לתקין, יש לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

02/01/2011 | 22:47 | מאת: מור

אשת מקצוע אמרה לי לא להחשיב תמרים ולימונים בספירת קלוריות יומית. לדעתי הדבר שגוי כאשר מפריזה בכמות וזה או 10 תמרים ויותר - לא יתכן לא לספור, הלא כן? ואם כבר אז כמה קלוריות זה תמר קטן כמה גדול וכמה קלוריות זה לימון אחד גדול?

03/01/2011 | 13:52 | מאת:

שלום מור, לימונים ותמרים מוגדרים כפרי ובוודאי שיש לספור אותם בכמות הקלורית היומית. לימון שלם מוגדר כמנת פרי ו 2-3- תמרים לחים מוגדרים כמנת פרי. בברכה,דנה

02/01/2011 | 20:49 | מאת: לילי

שלום, בן זוגי לאחרונה החל לאכול בשיטה שנקראת ROW FOOD. הוא אוכל רק פירות, ירקות, ואגוזים ולא משלב בין הסוגים כלומר אוכל רק בננות ולאחר חצי שעה אוכל מלפפונים וכו'... הוא ירד 10 קילו בחודשיים והיום שוקל 58 קילו, גובהו 172, גילו 28. אני ממש מודאגת מקצב הירידה במשקל ומפחדת שהוא גורם לעצמו נזק בלתי הפיך. ניסיתי לדבר איתו שיחזור לאכול בצורה רגילה אך הוא לא מוכן לשמוע וטוען שהוא מרגיש מצויין ומלא אנרגיה. האם השיטה מוכרת לכם? האם ירידה כזו במשקל אכן עלולה לגרום לנזק? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתזונאית שמתמחה בנושא, לקביעת פגישת ייעוץ. תודה,

03/01/2011 | 13:50 | מאת:

שלום לילי, השיטה מוכרת לי היטב. כל דיאטה המוציאה רכיבי מזון חיוניים צריכ להעשות בהדרגה ובזהירות להמנע מחסרים תזונתיים. על בן זוגך לפנות דליאטנית שתסביר לי כיצד לחיות נכון עם דיאטה זו. ירידה של 10 ק"ג בחודשים הינה קיצונית, מסוכנת ולא מומלצת, כמו כן גבר בגילו לא אמור לשקול 58 ק"ג. בברכה,דנה

02/01/2011 | 18:11 | מאת: ליה

יש לי כדורי חומצה פולית אשר נקנו בארה"ב, כל כדור הוא 800 MCG הבנתי שהמינון המומלץ לנשים לפני הריון הוא 400 MCG האם עלי לקחת כדור זה פעם ביומיים?

02/01/2011 | 20:11 | מאת:

שלום ליה, כעיקרון, את יכולה גם לקחת 800 מק"ג ליום, אבל האמת שאין צורך וגם אין נזק. את גם יכולה לקחת כדור אחת ליומיים. בברכה,דנה

03/01/2011 | 16:52 | מאת: נחמה

לא יודעת בדיוק מראש מתי אזכה בהריון. יזיק אם אקח?

02/01/2011 | 17:36 | מאת: דוד

שלום רב, יש לי בעיה מה לאכול ומתי לאכול בבוקר. אני קם בשעה 6:15, יוצא מהבית בשעה 6:45. ולא ממש יש לי זמן לאכול עד הצהרים. לשתות כן. סנדביץ - כן אבל אני צריך להכין בבוקר. הייתי רגיל לאכול לבן וקוואקר בבוקר והיה לי טוב עם זה. כרגע יש לי בעיה של זמן - וגם ממש קר בבוקר לאכול לבן. מה עם דיסת סולת שאכין מרא ואחמם במיקרו? דוד א.

02/01/2011 | 20:13 | מאת:

שלום דוד, עדיף דייסת שבולת שועל ולחמם בבוקר, אפשר קורנפלקס עם חלב מחומם, כריך לא מצריך יותר עבודה מדייסה, לקחת 2 פרוסות עם ממרח או גבינה או להכין ערב לפני ביצה קשה או סלט אבוקדו לא מצריך תעסוקה וזמן רב.קח איתך 1-2- פירות לעבודה כדי שלא תגיע מורעב לארוחה העיקרית. בברכה,דנה

02/01/2011 | 17:10 | מאת: ענבר

האם זה נכון שבאכילת מוצרי חלב רזה (פחות מ3% שומן)הויטמינים החיוניים לגוף לא ניספגים כמו למשל ויטמין D ואחרים ???

02/01/2011 | 20:16 | מאת:

שלום ענבר, מוצרי חלב דלי שומן בעיקר 0% ספיגת ויטמינים מסיסי שומן כגון ויטמין D כמעט ואינם נספגים וגם משפיע לרעה על ספיגת סידן. איני רואה כל סיבה לצרוך מוצרים אלו שערכם התזונתי נמוך ולא ראוי וכל הקשר לחלב הינו מקרי לחלוטין. אני ממליצה על מוצרי חלב בטווח של 3-5%. בברכה,דנה

02/01/2011 | 15:21 | מאת: נופר

גובהי 1.66 ומשקלי 64 ק"ג . הדבר המרכזי שמפריע לי הוא הירכיים שלי ,הן קצת מלאות. מה עליי לעשות כדי לחטב אותן ?

02/01/2011 | 20:15 | מאת:

שלום נופר, אמנם משקלך מוגדר כתקין, אבל ישנם אנשים עם נטיה לאגור שומן באזורים מסויימים, כגון יריכיים (אופייני לנשים). השמנה זו אינה מוגדרת כמסוכנת בדומה להשמנה בטנית, ולכן ההבט הינו אסתטי בלבד. הדרך היחידה לטפל בבעיה זו היא ספורט המיועד להצרת היקפים וחיזוק השרירים באזור כגון פילאטיס ועיצוב. בברכה,דנה

02/01/2011 | 13:45 | מאת: חיה

תודה על תשובתך. אך לצערי עדיין נשארת באי וודאות. מצד אחד את כותבת שאין כל מגבלת כמות ומצד שני את מאשרת שאכן יש בירק רעלן. אשמח להרחבת התשובה בקשר לרעלן וכיצד עלינו להתייחס אליו ??האם רעלן כשמו הוא רעיל?? ובכל זאת למרות שאין כמות מגבילה מוצהרת כיצד עלינו לנהוג בשימוש בו?? בברכה חיה

02/01/2011 | 14:06 | מאת:

שלום חיה, אפשר לאכול סלרי. גם משקדים אפשר להפיק ציאניד ובכל זאת אנו אוכלים שקדים. העניין הוא כמותי, צריך לצרוך כמויות גדולוץ של סלרי על מנת שיהיה בעל אפקט רעיל, לכן במידה הנצרכת על ידינו בממוצע, אין כל סכנה ואין כל צורך להמנע. בברכה,דנה

02/01/2011 | 13:37 | מאת: עפר

שלום, אני בן 50, עוסק בספורט, ואינני נוטה להשמנה כלל. הכולסטרול הרע אצלי גבולי אבל בתחום המותר. אני צורך בכל יום יוגורט 1.5% בבוקר וגבינה 0.5% בערב. יחד עם היוגורט אני נוטל גלולות ויטמינים. עם זאת, לאחרונה גיליתי שמומחים שונים ממליצים להעדיף מוצרי חלב עם 3%-4% שומן. שתי שאלות: 1) האם עלי להעדיף יוגורט 3% שומן לתועלת ספיגת הויטמינים? 2) האם להעדיף גבינה 3% לתועלת ספיגת הסידן? תודה מראש, עפר.

02/01/2011 | 14:07 | מאת:

שלום עפר, אם אין לך נטיה להשמנה קיצונית אין צורך לרדת מתחת ל- 3% שומן, בעיקר לספיגת סידן תקינה ולקבלת חומצות שומן חיוניות. בברכה,דנה

01/01/2011 | 23:31 | מאת: חיה

שלום רב, קראתי בפורום שציינתן שסלרי מכיל רעלן. אני עושה שימוש רב בסלרי עלים בסלט ובבשול (כתחליף למלח) לאור זאת אשמח אם תוכלו להבהיר לי באיזו כמות ניתן לעשות שימוש לטובה(אם בכלל) ואיזו כמות מהווה זכנה. כך גם לגבי פטרוזיליה. האם יש מזונות נוזספים- ירקות שיש לצרוך במגבלת כמות?? בתודה מראש ובברכה חיה

שלום חיה, אין המלצה להמנע וגם אין המלצה להגבלת כמות. שאלו אותי שאלה ספציפית לגבי הרעלן.הרעלן מעלה רגישות במיוחד בחשיפה לשמש, וגם לא אצל כל אחד. בברכה,דנה

01/01/2011 | 22:52 | מאת: אבי

לאחרונה התחלתי לאהוב לשתות מיץ תפוזים טרי (שאני סוחט) וזה אמור להיות בריא אז מה טוב. אם אני סוחט הרבה תפוזים בפעם אחת ושם בבקבוק במקרר, זה מאבד מהערכים התזונתיים שלו (אם למשל אני שותה את זה אחרי יומיים-שלושה מהסחיטה)? הניחוש שלי זה שאין הבדל כי בשני המקרים התפוזים יושבים במקרר, אבל אני רק רוצה להיות בטוח... תודה מראש על התשובה לשאלה המוזרה וההזויה :)

02/01/2011 | 09:37 | מאת:

שלום אבי, מומלץ לסחוט על בסיס יומי ולא לשמור במקרר. יש איבודים, במיוחד של ויטמין C. כמובן שיש הבדל בין פרי טרי שנשמר סגור לבין פרי סחוט. בברכה,דנה

01/01/2011 | 17:38 | מאת: רוברטו גולשטיין

שלום, אני נוטל באופן קבוע Simvastatin+Bezafibrate ,האם אפשר לאכול פומלית ?

02/01/2011 | 09:38 | מאת:

שלום רוברטו, פומלית מרכיבה בחלקה אשכולית, ולכן לא מומלץ ליטול יחד עם התרופות מסוג סטטינים (סימוביל). הבעיה העיקרית שאוכלים כמויות גדולות, בעיקר בצורת מיץ. בברכה,דנה

31/12/2010 | 21:11 | מאת: מירב

ידוע כי בזמן נטילת התרופה קומדין אסור לאכול ירקות עליים ירוקים. שאלתי היא האם בישול משנה משהו? כלומר, האם אפשר לאכול ירקות עליים ירוקים שעברו בישול? תודה רבה

02/01/2011 | 09:39 | מאת:

שלום מירב, ענינו רבות בנושא זה במסגרת פורום זה. את מוזמנת לערוך "חיפוש" תחת השם "ויטמין K" או "קומדין" ולראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

31/12/2010 | 18:26 | מאת: נ

שלום, אני לוקחת פרדניזון מזה כחודש בעקבות ITP. הרופא ההמטולוג אמר לי לשמור על "דיאטה" (אני שוקלת 43 ק"ג וגובהי 1.60 - ככה שלא נראה לי שהכוונה היתה להשמנה). אשמח לדעת מהם הדברים שאני צריכה לשמור. יש לציין שבמעקב לחץ דם, הכל תקין. האם יש להימנע מקפה או מאכלים אחרים בזמן נטילת הפרדניזון? אילו בדיקות דם ומעקב כדאי לי לבצע? נראה כי אצטרך לקחת פרדניזון לפחות עוד כ-3 חודשים. בתודה ושנה אזרחית טובה נ

שלום, בעת נטילת פרדניזון, בעיקר בכמויות גדולות ולטווח רחוק רצוי לשמור על דיאטה מאוזנת מוגבלת בסוכרים פשוטים, מזון עתיר שומן ומלח. חושב להקפיד על אכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (בעיקר ירקות ודגנים מלאים) וכן מוצרי חלב דלי שומן (עד 5%) מועשרים בסידן. יש להגביל ל- 3 מנות פרי ליום ולהשתדל להפחית בעוגות, עוגיות, ממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה. את יכולה לשלב אבוקדו, זרעים לא קלויים, בשר רזה ועוד. פעילות גופנית גם כן חשובה בתקופה זו, בעיקר הליכה על בסיס יומי. בדיקות רצויות : ספירת דם כללית, מדדי שומן, סוכר, תפקודי כבד, צפיפות עצם ורמות ויטמין D. בברכה,דנה

31/12/2010 | 14:05 | מאת: שני

שלום, אני נוהגת לאכול בערב סלט המורכב מסוגים רבים של ירקות. ידוע לי כי יש ירקות הבריאים יותר ופחות, יש ירקות יותר פחמימתיים, והייתי רוצה לדעת מהם הירקות הבריאים יותר ומה פחות, כדי לדעת ממה להרכיב את הסלט העשיר ואיך להפיק ממנו את המיטב. תודה!

שלום שני, כדאי ומומלץ לשלב את כל קבוצת הירקות, גם אם יש ביניהם המכילים יותר פחמימות, כגון עגבניה ובצל, שלהם יתרונות על פני ירקות אחרים. בברכה,דנה

30/12/2010 | 21:14 | מאת: עוזי

שלום דנה באחת מך התשובות אמרת כי בפטרוזיליה כמו בסלרי יש רעלן מוטוגני אני צורך כשתי כפות אבקת פטרוזיליה יבשה במרק ,כנגד לחץ דם האם זה סביר? או להימנע בכלל? תודה עוזי

02/01/2011 | 09:50 | מאת:

שלום עוזי, ראשית, עדיף להשתמש בפטרוזיליה טריה, לאבקה אין ערך מוסף. שנית, אין בכך כל נזק, גם לא מבחינת הרעלן, שכן יש לצרוך בכמויות גדולות ממנו. בברכה,דנה

30/12/2010 | 10:19 | מאת: אנה

שלום. הבן שלי בן שנתיים ו9 חודש, לפני שבוע בערך לקחתי אותו לטיפת חלב ואמרו לי שהוא רזה לגיל שלו המשקל שלו 12קילו.וגם אני רואה אליו שהוא רזה מהילדים בגיל שלו. הילד אוכל בבוקר בקבוק חלב עם דייסה וכשהולך לגן אוכלים ארוחת בוקר ועוד ארוחת צהריים בסביבות 1.כשהוא חוזר הביתה הוא לא אוכל, רק בשעה 8 הוא מבקש בקבוק.ובזה נגמר היום שלו.מה מומלץ לעשות במקרה הזה כי אני ממש מודאגת.איזה תוספי מזון אפשר לתת לו? תודה מראש.

03/01/2011 | 14:38 | מאת:

אנה שלום, בנך אכן רזה לגילו. חשוב לבדוק איך גדל עד כה- האם תמיד היה רזה לגילו? באיזה אחוזון גובה הוא נמצא? האם גדילתו תקינה? בקשר לתאבון- מומלץ לפנות לרופא הילדים שיבצע בדיקות דם, חשוב לבדוק המוגלובין ומאגרי ברזל. עם התשובות מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית מומחית בילדים שתעבוד איתכם על תפריט מתאים לגילו בהתחשב בהעדפותיו. בהצלחה! מיכל

30/12/2010 | 08:21 | מאת: אסתי

האם זה שייך לסוג הביצה חביתה או ביצה קשה? או רכה כלאמר זה משנה איך מכינים את הביצה או שזה הביצה עצמה. בקש לגזים ולנפיחות. תודה

02/01/2011 | 09:51 | מאת:

שלום אסתי, ישנם הטוענים שביצה קשה עושה יותר גזים בגלל אופן הבישול. נסי וראי האם ביצה מסוג אחר עושה לך את אותן התופעות. בברכה,דנה

29/12/2010 | 15:22 | מאת: יהושוע

שלום, התחלתי לצרוך תוסף תזונה של אומגה 3 מפשתן. כמות החומצה אלפא לינולנית בתוסף היא 570 מ"ג לקפסולה. מהי הכמות היומית המומלצת של אומגא 3? האם שימוש בתוסף הנ"ל מספיק בהתחשב בעובדה שאינני אוכל דגים כלל?

02/01/2011 | 10:03 | מאת:

שלום יהושוע, לא ממליצה על תוספי אומגה 3 באופן כללי, במיוחד לא אלו שמקורם בזרעי פשתן, הואיל ולא הוכחו כיעילים כלל. אם כבר אתה נוטל תוסף, עדיף ממקור של דגים. המינון משתנה בהתאם לסוג. בברכה,דנה

29/12/2010 | 12:14 | מאת: יואב

שלום,לפני כחודשיים חליתי בצהבת והערכים בתפקודי הכבד היו גבוהים מאוד,הרופאים לא המליצו לי על מאכלים מסוימים שיכולים לעזור לי בהחלמת המחלה ואמרו שאני יכול לאכול הכל מלבד אוכל שמן,חריף ומטוגן.אמנם הערכים כרגע ירדו בצורה מאוד טובה אבל אני מעוניין לאכול אוכל שיכול לעזור לי לתפקודי הכבד לחזור לתפקוד רגיל כמו שהיו לפני המחלה. האם מישהו יכול להמליץ לי על מאכלים מסוימים שיכולים לעזור לכבד וטובים לו? תודה

02/01/2011 | 10:07 | מאת:

שלום יואב, אין מזון מיטיב לכבד בשלב זה. כמובן שכדאי לשמור על תזונה בריאה בכל מקרה, כלומר, מזון דל שומן (מוצרי חלב עד 5% שומן) המנעות ממטוגן, להעשיר את התפריט בירקות, דגנים מלאים, בשר רזה וכמובן פעילות גופנית מתונה בשלב ראשון. להמנע מאלכוהול ומשתיה מתוקה. בברכה,דנה

29/12/2010 | 11:30 | מאת: אבי

שלום רב, לפני מספר חודשים הובחנה אצי בקע סרפתי,לאחר בדיקות דם גיליתי כמובן גם בעיית כולסטרול ושומנים בדם,חשוב לציין שעד הבעיות שלי חייתי על פיצות והמבורגרים,נכון להיום הפסקתי עם כל זה,אף שאלה שלי איזה מאכלים מומלצים למישהו עם בקע סרפתי וריפלוקס,ומה זה מאכלים חומציים שאני אמור להימנע מהם?????? תודה

02/01/2011 | 10:11 | מאת:

שלום אבי, במקרה של בקע סרעפתי יש הנחיות גם לסוג המזון וגם להתנהגות אכילה: להמנע מאלכוהול, מזון עתיר שומן, מטוגן ומתובל, עישון, בצל ושום. לגבי התנהגות אכילה- ארוחות קטנות וצפופות, לא לשכב אחרי ארוחה ולאכול ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה.מומלץ ליטול כדורים נוגדי חומצה בהתאם להמלצת רופא. לגבי דיאטה בנושא כולסטרול ושמנים יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

29/12/2010 | 11:16 | מאת: נטע

לאחר סרטן שד מעוניינת להגביר צריכת ויטמין D . אני עומדת על 22.3 באופן קבוע למרות שאני צורכת כדורי ויטמין D מידי יום (חודשיים כבר) האם יש הסבר מדוע המספרים לא עולים ? אני בד"כ לוקחת כדור כל בוקר בזמן אכילת הגרנולה , הכדור הוא של אלטמן סידן+ויטמין D ( לפני כן השתמשתי בסידן + די של life)

29/12/2010 | 16:52 | מאת:

שלום נטע, הרמה לא עולה כי כנראה את צריכה מינון גבוה יותר. פני לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג לייעוץ לגבי מינון וסוג הויטמין. בברכה,דנה

28/12/2010 | 18:20 | מאת: אהוד

האם אחרי בדיקה ומצאו שאני רגיש אסור עלי לאכול שום פרי?

29/12/2010 | 16:51 | מאת:

שלום אהוד, ישנם פירות שמותר. ערוך חיפוש בפורום זה תחת המילה"פרוקטוז" ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

28/12/2010 | 15:14 | מאת: אסתי

האם יכול להיות שאחרי שאני אוכלת ביצה קשה אני מרגישה גזים ונפיחות בבטן?

29/12/2010 | 16:50 | מאת:

שלום אסתי, בהחלט יכול להיות. בברכה,דנה

28/12/2010 | 11:44 | מאת: דנה

שלום,האם הבשר ההודו האדום נותן מספיק תחלופה שווי ערך בויטמינים שיש בבשר הבקר,או האם כדאי לשלבו בתוספת עם הבשר ההודו האדום?

28/12/2010 | 14:20 | מאת:

שלום דנה, הם לא שווי ערך,ומומלץ לשלב את שני סוגי הבשר בתפריט. בברכה,דנה

28/12/2010 | 10:33 | מאת: איתי

שלום,האם יש הבדל בין השמן הקנולה הפשוט של 6% לבין השמן היקר יותר עם תוספת ויטמין E ושתכונותיו דומים לשמן שנעשה בכבישה קרה?

28/12/2010 | 14:19 | מאת:

שלום איתי איני יכולה לומר בוודאות מהו ההבדל והאם משמעותי. שמן קנולה מכיל ויטמין E באופן טבעי בכמות גבוהה ואיני רואה צורך בתוספת עליו. לרוב השמן הפשוט הינו מספק בהחלט. בברכה,דנה

28/12/2010 | 10:28 | מאת: ענת

שלום רב! אני בעלת לחץ דם נמוך ולעומת זאת - כולסטרול יחסית גבוה. לאחרונה, במשך 4 חודשים אכלתי אשכולית אדומה בכל יום על מנת להוריד את הכולסטרול, עדיין איני יודעת אם היתה השפעה על הכולסטרול, אולם אני מרגישה עייפות נוראית במשך היום, המקשה מאוד על תפקודי. האם יכול להיות שהאשכולית האדומה היא הגורם לכך? האם אשכולית אדומה מורידה לחץ דם? ומה אפשר לעשות כדי להעלות את לחץ הדם? תודה מראש

שלום ענת, מחקרים אכן הראו שצריכת אשכולית משפיעה לטובה על לחץ דם גבוה, אך לא נבדקה השפעתה על לחץ דם נמוך והאם מחמירה את המצב. אין הוכחות חד משמעיות לגבי אשכולית אדומה וכולסטרול. אם את חושבת שיש קשר בין השניים, הפסיקי עם האשכולית האדומה וראי האם חל שיפור. בברכה,דנה

27/12/2010 | 23:44 | מאת: דנה

שלום, האם סובין חיטה מומלץ? ובאיזו כמות אם כן בבקשה? תודה

28/12/2010 | 14:17 | מאת:

שלום דנה, אין המלצה על צריכת סובין חיטה או כל סובין אחר. ההמלצה היא לצרוך יותר סיבים תזונתיים, ירקות, פירות ודגנים מלאים. בברכה,דנה

28/12/2010 | 20:42 | מאת: רחלי

דנה שלום, אם בסובין יש סיבים תזונתיים (האם כך?), האם יש סיבה טובה להימנע מצריכתם (לצד ירקות, פרות ולחם מלא)? רחלי

27/12/2010 | 18:34 | מאת: טלי

שמעתי שסובין שיבולת שועל עלול לגרום לאיבוד מינרלים ןןיטמינים חיוניים לגוף האם זה נכון?מה הכמות הרצויה לצריכה יומית?

28/12/2010 | 14:16 | מאת:

שלום טלי, כל הסיבים התזונתיים מורידים ספיגה של ויטמינים ומינרלים רבים, אך יתרונם עולה על חסרונם. פחות ממליצה על שימוש בסובין שבולת שועל, עדיף לצרוך את הדגן במלואו. בברכה,דנה

27/12/2010 | 15:37 | מאת: ליאור

שלום רב, 1. תוך כמה זמן בשר אדום לאחר הבישול, מאבד את ערכו או מתקלקל כאשר הוא נשמר במקרר בבקשה? 2. איזה חלקים של בשר אדום מומלץ לאכול? האם בשר טחון מומלץ על ידכן? 3. האם אפשר לאכול בשר אדום ועוף באותה המנה? 4. איזה חלק של העוף מומלץ על ידכן? תודה רבה

28/12/2010 | 14:15 | מאת:

שלום ליאור, 1. ימים ספורים (לא הייתי שומרת יותר מ-2-3 ימים). 2. החלקים המומלצים הינם : מספרים- 4,5,8 ו- 10-18. שאל את הקצב. איכות הבשר הטחון כאיכות הנתח ממנו נטחן. רצוי טחינה במקום ולא מוכן מראש. 3. אין מניעה לערבב שני סוגי בשר. 4. החלק הרזה ביותר הינו החזה. בברכה,דנה