פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
23/12/2010 | 05:26 | מאת: ב

יתכן שבסלרי יש רעלן ואם אוכלים סלרי ולאחר מכן יוצאים לשמש יש סכנה לבריאות?

23/12/2010 | 11:50 | מאת:

שלום, הסלרי מכיל רעלן בשם פסוראלן (Psoralen) .פסוראלן יכולות מוטגניות מסרטנות אשר שפוגע בדנ"א וברקמות ועלול לגרום לבני אדם האוכלים אותו רגישות קיצונית לאור השמש. הוא מצוי באופן טבעי בתאנים, סלרי,פטרוזיליה, ועוד מזונות לא בשימוש בארץ.כמו כן נעשה שימוש נרחב בפסוראלן ב-PUVA, שהיא שיטת טיפול למחלות כגון פסוריאזיס, אקזמה, בהרת ולימפומת עור של תאי T.אני מניחה שהנזק נעשה באכילה מוגברת של סלרי ולא במינון סביר. בברכה,דנה

23/12/2010 | 05:24 | מאת: ורד

האם מותר לשתות מיץ אלוורה ולאכול את הג'ל שבתוך הצמח? האם יכול לגרום לבחילות/הקאות? אין הכוונה לאלוורה קוסמטית אלא אלוורה שמיועדת לשתיה, ראיתי שקיים דבר כזה וזה נראה לי מוזר. אם התשובה היא כן , אז לאיזו מטרה שותים את זה?

23/12/2010 | 11:54 | מאת:

שלום ורד, תחום מיץ האלוורה שייך יותר לרפואה האלטרנטיבית. אין לי מידע מדעי בנושא. אני יודעת שנותנים אותו לאנשים עם בעיות עיכול וכאבי בטן מסיבות שונות. לא מוגדר כרעיל או בעייתי. יכול לגרום לבחילה. בברכה,דנה

22/12/2010 | 16:48 | מאת: שרון

שלום דנה, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי להבין מה ההבדל בין דיאטה דלת שארית לדיאטה דל סיבים? האם מדובר באותו דבר או שיש ביניהן הבדלים? תודה, שרון

23/12/2010 | 11:56 | מאת:

שלום שרון, יש הבדל בין הדיאטות בעיקר בהתייחס לסיבה שנותנים אותה. לרוב כאשר מתכוונים לדיאטה דלת שארית הכוונה לדיאטה שמאירה כמה שפחות שאריות במערכת העיכול וזה כולל: דל סיבים, דל שומן ודל לקטוז. אך שוב, יש להתייחס למטרה שלשמה נותנים את הדיאטה. בברכה,דנה

22/12/2010 | 14:29 | מאת: שחר

שלום וברכה. אני בן 30 ולפני חצי שנה שקלתי 94 קילו ועשיתי דיאטה מאוזנת עד למצב בו הגעתי ל 78 קילו כיום. מעולם לא סבלתי מגזים לפני הדיאטה ובחודשים האחרונים אני ממש סובל מגזים במשך כל היום מה שלא נעים בכלל. התזונה שלי היא די קבועה ומבוססת על לחם מלא / שיפון, קוטג', יוגורט 1.7%, טונה במים, ברנפלקס עם חלב 1%, מרקי ירקות, חזה עוף, סלמון והרבה תפוחים מכל הסוגים והצבעים (כ - 3 ביום). יש לציין כי הייתי שותה בעבר משקאות מוגזים (כאשר לא היו לי בעיות של גזים) ועברתי למים בלבד חוץ מסופי שבוע ודווקא מאז אני סובל מגזים. אשמח מאוד ליעוץ בעניין, מה יכול לגרום לזה ואיך אפשר לסדר את זה.

22/12/2010 | 16:26 | מאת:

שלום שחר, גזים לרוב נגרמים מנטיה קיימת כולל תזונה . ייתכן והביסים בדיאטה שלך גורמים לך לגזים שאינך רגיל אליהם, כולל לחם שיפון, ברנפלקס, יוגורט ביו יכול גם לגרום ופירות. איני אומרת שתפסיק אך יש לקחת בחשבון שישנם אנשים רגישים יותר לסיבים תזונתיים. חשוב ומומלץ להקפיד לשתות מספיק מים (משקאות מוגזים לא עושים גזים). וכן חשוב מאוד לנוע ולעסוק בהרבה פעילות גופנית. אם התופעה לא עוברת, פנה לרופא. בברכה,דנה

22/12/2010 | 14:06 | מאת: גד

דנה שלום בן 38, 1.80 מטר, שוקל 55 ק"ג. מאז ומתמיד הייתי רזה, אך לאחרונה ירדתי במשקל עוד יותר. מעוניין להגיע למשקל מינימום תקין של כ-60 ק"ג ולשמור עליו. מהי מכסת הקק"ל היומית, ולו בהערכה גסה, הדרושה לי כדי להגיע למשקל זה, ומהי מכסת הקק"ל היומית, ולו בסדר גודל כללי בלבד, הדרושה לי לשמור על משקל מינימום תקין של כ-60 ק"ג, לאחר שאגיע אליו? ידוע לי היטב שהפורום אינו מיועד לפתרון בעיות אישיות, אך אודה לך מאוד אם תוכלי לתת לי רק הערכה, אפילו כללית בלבד, כיוון שאינני יודע כלל באיזה סדר גודל של קק"ל מדובר. כרגע מכסת הקק"ל שלי עומדת עפ"י חישוב שלי, שהוא גס ובלתי מדויק, על כ- 1,600-1,700 קק"ל. תודה רבה!

22/12/2010 | 16:27 | מאת:

שלום גד, בהערכה גסה אתה צריך להגיע לפחות ל- 2000 קק"ל ליממה ואף לעלות עד 2200 קק"ל בשלב ראשון ולראות מה קורה למשקל. בברכה,דנה

22/12/2010 | 13:25 | מאת: מיכל

שלום רב, איזה מזון מותר, אסור, מומלץ לבעלי היפראוריצמיה? אשמח אם ישנו מואגר מידע בנושא שאפשר להפנותי אליו. תודה !

22/12/2010 | 16:29 | מאת:

שלום מיכל, אלכוהול, פטריות, איברים פנימיים, ברוקולי, אנשובי וכמויות גדולות של בשר, בעיקר בקר. אלו המזונות העיקריים, אין צורך להגביל מעבר. חשוב לאכול יותר ירקות, 3 מנות פרי ליום, להעשיר במוצרי חלב, דגנים מלאים, ביצה ועד 100 גר' בשר ליממה. להמנע לגמרי מאלכוהול, בעיקר בירות. אם יש עודף משקל, מומלץ לרדת במשקל. בברכה,דנה

22/12/2010 | 08:47 | מאת: הילה

שלום רב , אני מנסה לאתר דיאטנית טובה במתמחה בצליאק . אשמח לקבל הצעות למי אוכל לפנות . תודה הילה

שלום הילה, כל דיאטנית יכולה לטפל במקרים של צליאק. אם מדובר בילדים, יש לפנות לדיאטנית לילדים. כמו כן מומלץ להכנס לאתר של עמותת הצליאק לקבלת מידע כתוב. בברכה,דנה

21/12/2010 | 19:44 | מאת: יוסי

שלום, אני לא אוכל דגים בשום צורה(כולל טונה וסרדינים), האם כדאי לי לצרוך את תוסף של אומגה 3 או שעדיף לצרוך אומגה 3 ממקורות צמחיים? כרגע אני צורך בעיקר אגוזי מלך ושמן קנולה, אשמח אם תוכלו לפרט באיזה מינון כדאי לצרוך את הדברים הנ"ל וכן לפרט מזונות צמחיים נוספים מהם אוכל לקבל מנת אומגה 3. תודה מראש, יוסי.

שלום יוסי, המלצות ארגוני הבריאות העולמיים מדברות על אומגה 3 ממקור דגי ולא מקור צמחי. אין המלצות למינונים מהצומח וגם אין המלצה למינון בתוספים, לא משנה מקורם. כמויות האגוזים והשמן שאתה צריך לאכול על מנת לעמוד בהמלצות הינו גבוה ולכן לא אפשרי. אתה יכול לנסות להוסיף גם זרעי פשתן. בברכה,דנה

21/12/2010 | 15:24 | מאת: יפעת

רוצה להתחיל בדיאטה (סוכרת 2 שאני מטפלת בלנטוס שמחזיק ליום שלם) לפני שאני נפגשת עם דיאטנית לקבל תפריט - בשביל דיאטה כמה פעמים בשבוע יש לאכול בשר (בקר)

22/12/2010 | 11:53 | מאת:

שלום יפעת, אין המלצה לכמות מקובלת. ההמלצה שלי, פעם עד פעמיים בשבוע בשר בקר רזה , לא מטוגן. בברכה,דנה

חמתי, בת 82, חיה בגפה, עירנית, צלולה וחיונית. לאחרונה איבדה במשקל ונחלשה מאד פיזית. היא אומרת שהיא מרגישה שבעה וכמעט ולא אוכלת. ניסינו לדבר על ליבה, שתתייחס לאוכל כמו אל תרופה שהיא חייבת לקחת, אבל זה לא עובד. מה עושים?

שלום רחל, ראשית יש לפנות לבירור ולראות אם לא מדובר בסיבה אורגאנית לאי האכילה, כגון חוסר איזון של בלוטת התריס, הפרעות בליעה או ספיגה וכו'. במידה ואין, יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

19/12/2010 | 19:07 | מאת: תזונה מועילה

מצאתי, שאם אני מוסיפה לבצק ללחם מקמח מלא את המרכיבים הנ"ל - ביחס של 1 ק"ג קמח מלא, 2 כוסות סובין חיטה,כוס סובים ש"ש ,2 כוסות סומסום - הלחם יוצא אורירי מאוד, ואכיל מאוד גם לילדים,כמו כן בני הבית מדווחים על בין 2-5 יציאות טובות (של צואה) ביום. האם המינון מועיל למעיים לטווח הרחוק , וכן ריבוי היציאות או שמע מזיק -(אין שילשולים) בברכה, מורן

שלום, היציאות המרובות נובעות מכמות סיבים גבוהה בלחם ושיפור הסיכוי להגיע להמלצות בעזרתו. אין כל בעיה ביציאות מרובות כל עוד תקינות וכל עוד לא גורם לכאבי בטן או תחושה לא נוחה. בברכה,דנה

19/12/2010 | 18:14 | מאת: ברוך

שלום דנה אני מעוניין ברסק עגבניות ללא תוספת סוכר או פרוקטוז(דל קלוריות). אודה לך מאד אם תוכלי להמליץ לי על מוצר כזה ,אם הוא קיים. תודה מראש ברוך

22/12/2010 | 11:59 | מאת:

שלום ברוך, למיטב ידיעתי על המוצר של אוסם כתוב ברשימת הרכיבים : עגבניות בלבד. נסה אותו. יש גם מוצרים מעגבניות אורגניות, פשוט תקרא את רשימת הרכיבים. בברכה,דנה

19/12/2010 | 13:59 | מאת: מיכל

שלום, האם ייתכן שגרעיני קיווי, בדומה למשל לקליפות גרעיני תירס, אינם מתעכלים ויוצאים כמות שהם ומופיעים כנקודות שחורות בצואה ? אני רואה לאחרונה ביציאות שלי משהו שמבחינת המראה שלו אני לא יכולה לתת לו הסבר הגיוני אחר שלא נובע מבעיה כלשהי. תודה מראש.

19/12/2010 | 15:04 | מאת:

שלום מיכל, מערכת העיכול שלנו אינה מעכלת גרעינים וקליפות זרעים שונים בשל הרכבם. נוכחות קליפות אלו בהחלט הגיונית, ולא נראה לי שיש ממה לחשוש. אם ישנן תופעות נוספות, פני לרופא. בברכה,דנה

18/12/2010 | 21:16 | מאת: נורית

איני מוצאת פתרון לעצירות כרונית. ניסיתי סובין , עגבניות מרוסקות מיץ לימון עם שמן זית על הבוקר, שתיית מים בין הארוחות,ירקות ועוד. איבדתי תקווה. האם בכל זאת יש משהו שעזר למישהי כמוני?

19/12/2010 | 08:24 | מאת:

שלום נורית, אכילת סיבים תזונתיים אינה מספיקה. עליך להקפיד על שתיה (10 כוסות במים ורצוי מים), וכמובן הרבה פעילות גופנית, יומיומית, מכוונת למטרה זו, כגון הליכה, ריצה, שחיה ועוד.אם הבעיה לא נפתרת, פני לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

18/12/2010 | 20:13 | מאת: רמי

שלום , האם ידוע לכם מוצרי האכלה נוספים פרט לאנשור, הנמכרים בארץ? תודה רמי

19/12/2010 | 08:23 | מאת:

שלום רמי, ישנם מגוון מזונות רפואיים ייעודיים, כל אחד ממתאים למצבי חולי/בריאות אחרים. הגדר מטרת הטיפול במזון ואולי אוכל לכוון. בברכה,דנה

18/12/2010 | 18:50 | מאת: כרמית

דנה שלום על גבי מוצרים שונים שמכילים סוכרלוז, בעיקר שתיה קלה וסוכריות, כתוב כי הוא הממתיק היחיד הניתן לצריכה בלתי מוגבלת. האם הסוכרלוס נחשב לממתיק הכי בטוח לשימוש ובאמת ניתן לצרוך ממנו בכמות בלתי מוגבלת עפ"י ה- FDA? ולהבדיל, מהם הממתיקים הנחשבים לבעייתיים מבחינת כמות הצריכה שלהם? מה דעתך על אספרטיים, סכרין ואצסולפם K?

19/12/2010 | 08:22 | מאת:

שלום כרמית, נכון לעכשיו אין מגבלה כמותית על סוכרלוז (לפחות לא כזו שאנחנו מסוגלים להגיע אליה בצריכה ממוצעת של מזון). הוא נחשב לבטוח ומותר לשימוש. ללא הוכחות לנזק כלשהו. גם התחליפים האחרים מותרים לשימוש, אך בהגבלת כמות,בשל חשש לרעילות. אני כדיאטנית ממליצה לאנשים להמנע מצריכת תחליפי סוכר, היכן שאפשר לוותר, הואיל וישנם מחקרים המראים קשר נסיבתי חזק בין שימוש מוגבר בתחליפי סוכר להשמנה. בברכה,דנה

17/12/2010 | 20:08 | מאת: לי

שלום, בבדיקת דם נמצא כי יש לי כולסטרול 200 (מיליגרם לדציליטר) (חשוב לציין שאני בת 18.) רציתי לשאול אם מדובר ברמה גבוהה יחסית של כולסטרול והאם מומלץ לי לפתוח בדיאטה ובכושר גופני? (אני שוקלת 54 ק"ג..) תודה רבה !

19/12/2010 | 08:19 | מאת:

שלום לי, רמות סה"כ הכולסטרול חשובות פחות, חשוב לדעת מהן רמות ה- LDL,HDL וטריגלצרידים על מנת להחליט על טיפול מתאים, אם צריך. בברכה,דנה

17/12/2010 | 17:39 | מאת: לי

מה התחליפים לויטמין B12 אצל צימחונים מה יכול לגרום חוסר בויטמין זה אצל צמחונים מהי הרמה הנכונה לויטמין זה כאשר צורכים תחליפים לויטמין האם מומלץ לצימחונים לערוך בדיקת דם ומה הערך הטוב עבורם

19/12/2010 | 08:18 | מאת:

שלום לי, ויטמין B12 נמצא אך ורק במקורות המגיעים מן החי, פרט לממרח שמרים (מרמיט) שנהוג לאכול במדינות אנגלו-סקסיות. אם את צמחונית מלאה כלומר ללא ביצים ומוצרי חלב, עליך לקחת תוסף יומי של ויטמין זה, עדיף כדור מציצה מתחת ללשון לספיגה מירבית. רוב התוספים הם של 100 מק"ג אין חשש מעודפים כי המיוצר מתפנה בשתן. צמחונים מלאים צריכים לעבור לפחות אחת לשנה בדיקה של ויטמין זה. בברכה,דנה

16/12/2010 | 17:32 | מאת: נועה

שלום, אני מתעניינת על גן שהתזונה בו היא צמחונית (מאוזנת, כמובן). האם יש עם כך בעיה, בהנחה ובבית בסופ"ש ובהזדמנויות נוספות הוא כן יאכל בשר?

נועה שלום, צמחונות אינה מומלצת בגילאים הצעירים. ברזל הינו מרכיב חשוב ביותר בהתפתחות ובגדילת הילד. אם תוכלי להציע כל ערב מנה בשרית איכותית אז אין בעיה שילדך ילך לגן בו התזונה בצהריים צמחונית. בהצלחה! מיכל

16/12/2010 | 14:32 | מאת: גני

שלום כיצד ניתן להגביר תאבון אצל בת שנה תודה

18/12/2010 | 19:11 | מאת:

גני שלום רב, לא ציינת מדוע את מבקשת להגביר את התאבון. אם מדובר בחוסר תאבון חשוב לברר מה הרקע- האם מדובר בתופעה שהחלה לאחרונה? האם חוסר התאבון מלווה את הילדה מהלידה? האם ישנה פגיעה בגדילה? האם עשיתם בדיקות דם ומה תוצאותיהם? אנא פני ליעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים, לברור הרקע וטיפול בהתאם. בהצלחה! מיכל

16/12/2010 | 13:22 | מאת: שירין

שלום רב ..רציתי לשאול בבקשה מה היא התזונה הכי טובה ובריאה עבור תינוק בן שנה וחצי? כמה פעמים הוא צריך לאכול ירקות או פירות וכמה צריך לתת לו תמ"ל ביום??

18/12/2010 | 18:57 | מאת:

שירין שלום, התזונה המומלצת לפעוט בן שנה וחצי: מנה בשרית איכותית (בקר, הודו אדום- שעשירים בברזל או עוף) 5 פעמים בשבוע פעמיים בשבוע מנת דג אפשר במקום מנה בשרית להציע מדי פעם קטניות כגון עדשים, שעועית, חומוס, אפונה וכו' ביצה כל יום 3 מנות חלב או תחליף חלב (מנה לדוגמא: בקבוק מטרנה או סמלאק, 3 כפות גבינה או קוטג, יוגורט או מעדן וכו') 2-4 מנות של ירק ופרי ותוספות של פחמימות (כגון לחם, אורז, פסטה, תפו"א, קרקרים, ביסקויטים וכו') וקטניות לבחירתו ולפי מידת הרעב שלו שבוע טוב, מיכל

16/12/2010 | 11:54 | מאת: גילי

דנה שלום האם תוכלי בבקשה לצרף קישור למחשבון קלוריות אמין? בדקתי ערכים קלוריים של מוצרים מסוימים במחשבונים שונים, והנתונים שהוצגו כלל לא היו זהים, כך שאינני יודעת למי להאמין... אנא צרפי קישור למחשבון שהוא אמין בעינייך. תודה רבה גילי

16/12/2010 | 16:43 | מאת:

שלום גילי, http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

16/12/2010 | 11:29 | מאת: אמא

שלום רב בני נולד פג בשבוע 34+1 במשקל 1900 השני בין תאומים. כיום בן 9 חודשים כרונולוגית, שבעה וחצי חודשים מתוקן. בסה"כ התפתחותו תקינה עם עיכוב סביר ביחס לפגות (עדיין לא זוחל לא עומד וכו') כאשר אנו נמצאים תחת מעקב בהתפתחות הילד. הבעיה היא שהוא אינו אוכל אוכל מוצק. התחלתי "לפי הספר" עם פירות בנפרד וא"כ מעורבבים כנ"ל לגבי ירקות. הוא אינו מוכן לאכול דבר! אוכל רק מטרנה ברגע שמגיע אוכל לפיו הוא מעוות את הפנים ומחזיק את האוכל בפה ולא בולע. האם ישנה מקום לדאגה או שזה אמור להסתדר מעצמו? האם בגיל כזה לא עלולים להיווצר חוסרים בגוף של מרכיבים שונים? עם כל הכבוד למטרנה האם בגיל כזה תקין להתקיים רק על מטרנה? אודה לך מאד על תשובתך בתודה מראש

18/12/2010 | 18:43 | מאת:

שלום רב, לא ציינת האם בהתפתחות הילד הוא נבדק לאחרונה על ידי רופא? האם יש פיזיותרפיסטית או קלינאית תקשורת שבדקה אותו? האם זה עיניין של טעם או של אוכל מוצק באופן כללי? לדעתי שווה לערוך ברור, תתחילי במסגרת התפתחות הילד בה את מטופלת. בהצלחה! מיכל

16/12/2010 | 08:41 | מאת: דני

דנה שלום לפני שנה שאלתי אותך שאלה עליה ענית לי שאינך יודעת בוודאות את התשובה עליה. ניסיתי לברר במקומות אחרים, ובכולם קיבלתי את אותה התשובה. אולי בכל זאת תוכלי לתת לי כיוון מסוים? השאלה שלי: אני נוהג לאכול את החלק הפנימי, הלבן של קליפת התפוז. האם אין הדבר מסוכן מבחינת חדירה של חומרי הדברה? (כמובן שאני שוטף קודם לכן את התפוז). האם לחלק הפנימי של הקליפה יש ערכים תזונתים כלשהם?

16/12/2010 | 16:42 | מאת:

שלום דני, לצערי אין לי תשובה אחרת מזו שקבלת בעבר. לא מאמינה שישנה סכנה או בעיה ואין לי מידע לגבי ערכו התזונתי של חלק זה. בברכה,דנה

15/12/2010 | 23:06 | מאת: שירי

מיהי בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר והאם הן מתאימות לשלבן בתפריט הרזייה.?

שלום שירי, ללא ספק דייסת שבולת שועל. היא עשירה בסיבים תזונתיים, אבץ, מגנזיום ,אשלגן וזרחן. ניתן לשלבה בתפריט בהתאם לכמות הקלוריות המומלצת. בברכה,דנה

דנה שלום אני נוהג לשמור דגי מושט ובשר עוף והודו מבושלים במקרר לפרק זמן של שבוע לכל היותר. האם הדגים והבשר שומרים על ערכיהם התזונתיים המלאים בתנאים אלו? מהו פרק הזמן המקסימלי, לדעתך, שבו ניתן לשמור בשר ודגים מבושלים במקרר מבחינת שמירת הערכים התזונתיים?

שלום רן, אני פחות דואגת מהערך התזונתי, אני מסתכלת יותר על הערך ההגייני של המזון. לא הייתי שומרת יותר מ- 3 ימים בכל מקרה. מבחינה תזונתית, חלק מהויטמינים אובדים. בברכה,דנה

15/12/2010 | 20:57 | מאת: הדס

שלום, יש לי שאלות לגבי עשב חיטה: 1. האם מיץ עשב חיטה קפוא נחשב למאוד מזין? (אני מניחה שקפוא זה לא כמו טרי, השאלה אם התוצר הקפוא נחשב עדיין למאוד בריא. למשל פעם קראתי שק"ג עשב חיטה טרי זה כמו 35 ק"ג שלל ירקות אחרים, אולי זה מוגזם, אבל הכוונה שזה מאוד בריא. האם גם הקפוא בריא בסדרי גודל דומים? אני שואלת כי אני רוצה לדעת אם שווה לי לקנות כזה מוצר יקר) 2. איך שותים את מית העשב הקפוא - רק משאירים על השיש שיפשיר ושותים או מחממים? 3. ראיתי שיש לדנות עשב חיטה טרי (זה נראה כמו דשא) - האם אפשר לשים את זה בסלט או שחייבים לעשות מזה מיץ על מנת להנות מכל הבריאות של זה?

שלום הדס, הואיל ומיץ עשב החיטה אינו נחשב מבחינתי למזון בריאות או מזון מיוחד, לא אוכל לענות לך. כמו כן, אין כל מידע מדעי מהימן המוכיח תועלת בצריכת מיץ זה. בברכה,דנה

15/12/2010 | 17:44 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 30 בריא ב"ה מנסה לאזן את רמות הסוכר באוכל שאני אוכל. ורציתי לדעת איך אני יודע כמה סוכר יש במזון שאני אוכלחלק מהמוצרים רושמים קלוריות ואז- מתוכם סוכרים כך וכך. למעשה אם רמת הפחמימות גבוהה למשל 550 קלוריות אז זה מלא בסוכר ככה זה מתבטא? תודה רבה לכם.

16/12/2010 | 16:38 | מאת:

שלום גיא, עפ"י החוק במדינת ישראל יש חובה לרשום את הערכים הבאים ע"ג המוצר : אנרגיה המתבטאת בקק"ל, פחמימות, שומן, חלבון, כולסטרול ונתרן. כל מידע נוסף הוא בגדר המלצה. היום, מטעמי בריאות ורצון למכור מוצרים איכותיים יותר מציינים מדדים נוספים כגון, כמה מתוך הפחמימות הם סוכרים פשוטים או כמה מתוך השומן הינו שומן רווי וכו'. מזון בעל ערך קלורי גבוהה לאו דווקא מציין תכולה גבוהה של פחמימות, לדוגמה שמן מכיל 800 קק"ל ל- 100 מ"ל ואין בו אף גרם פחמימה, אלא שומן. כאשר אתה בוחן מוצר יש להתסכל על כל הרכיבים הרשומים, כולל רישמת הרכיבים המפרטת ממה המזון מוכן. הפריט הראשון שרשום ברשימת הרכיבים הוא זה שנמצא בכמות הכי גדולה. לא על כל מוצר מצויין כמה סוכר פשוט הוא מכיל אך כן מציינים כמה סה"כ פחמימות יש. בברכה,דנה

15/12/2010 | 17:43 | מאת: גלית

כיצד שומן רווי גורם לעליית הכולסטרול בגוף?

16/12/2010 | 15:27 | מאת:

שלום גלית, המנגנון הינו מורכב מבחינה ביוכימית ואינו ניתן לפירוט במסגרת פורום זה. כמו כן, יודעים היום כבר ממחקרים חדשים שככל הנראה לא השומן הרווי לבדו מעלה כולסטרול אלא בשילוב עם מרכיבי מזון אחרים ובשילוב אורח חיים לא בריא באופן כללי. כן מצאו מחקרים שצריכה מוגברת יותר בדיאטה של שומן רווי היתה קשורה לרמות כולסטרול גבוהות יותר, אך המנגנון הישיר טרם ידוע, ככל הנראה מדובר במנגנון עקיף דרך צריכה קלורית גבוהה שמובילה להשמנה. כמו כן מצאו שצירכה מוגברת של שומן רווי מעלה נטיה לחמצון של מולקולת ה-LDL שהינו הכולסטרול "הרע". בברכה,דנה

14/12/2010 | 19:49 | מאת: שרון

אני צריכה לקבל ברזל עדין כטיפול,האם יש הבדל בין המוצרים השונים(דרך חיים, סולגר, ו-GNC) ואם כן איזה מומלץ לקחת? בתודה

15/12/2010 | 09:39 | מאת:

שלום שרון, בעיקרון כל עוד המינון זה, לא אמור להיות הבדל משמעותי בין הסוגים. אין המלצה מיוחדת לגבי אחד המוצרים. בברכה,דנה

14/12/2010 | 18:08 | מאת: אילן אילן

שלום , האם זה נכון שלסובל מפיסורה לא כדאי לאכול אוכל חומצי, כעגבניה למשל. אם כך מה כן? תודה,

15/12/2010 | 09:40 | מאת:

שלום אילן, הבעיה בפיסורה שרצוי שתהיה יציאה רכה כדאי להוריד את הכאבים מאיזור הקרע. לגבי עגבניות, לרוב חומציותן לא מגיעה לאזור פי הטבעת, ולךכן אין מניעה מלאכול עגבניות. בברכה,דנה

14/12/2010 | 16:30 | מאת: מוטי

האם לטונה ולסרדינים משומרים יש ערכים תזונתיים, ואם כן מהם? האם השימור לא מבטל את הערכים התזונתיים של הדגים? ומה בדבר ירקות משימורים: תירס, שעועית, לקט אפונה וגזר, האם הם שומרים על ערכים תזונתיים כלשהם?

15/12/2010 | 09:42 | מאת:

שלום מוטי, גם לדגים משומרים יש ערכים תזונתיים חשובים כגון חלבון, שומן חיוני, בסרדינים יש גם הרבה סידן. לגבי אומגה 3, יש פחות מידע וככל הנראה הכמות קטנה.הבעי העם שימורים באופן כללי היא לרוב נוכחות גבוהה של חומר משמר לרוב מלח או סוכר, ולכן פחות מומלצים. לגבי ירקות, תמיד מומלץ המוצר הטרי. בברכה,דנה

14/12/2010 | 16:23 | מאת: יצחק

אבי חלה במחלת הסרטן - גידול בקיבה. התחיל עכשיו טיפול כימוטראפי. הדיאטנית בבית החולים נתנה לנו המלצות מאוד בסיסיות ללא תוספים. יש לכם המלצות לחיזוק הגוף ע"י תוספי תזונה טבעיים, צמחים וכו'

15/12/2010 | 09:43 | מאת:

שלום יצחק, איני ממליצה על תוספים טבעיים וצמחים, אלו אף יכולים להיות בעייתים בתגובה עם הטיפולים הכימותרפיים. ישנו מזון רפואי ייעודי לצבי חולי שונים. לרוב אלו מכילים חלבון, קלוריות ויטמינים ומינרלים. אלו ניתנים בהתאם לצורך ויכולתו של המטופל לאכול ולהגיע להמלצות התזונתיות.לשם כך, יש להיוועץ עם הדיאטנית. בברכה,דנה

14/12/2010 | 14:22 | מאת: ישראל - אומגה 3 טבעי

ומה עם בעיות שיש כיום בשמן דגים? לדעתי צריך לחפש מקורות טובים יותר לאומגה 3, ויטמין D וסידן?

שלום ישראל, מה הבעיה עם שמן דגים? תכולת כספית אפשרית? אלו לא הוכחו בכל השמנים ועדיין אין מניעה לצרוך ממנו. שמן דגים אינו מקור לסידן ו/או ויטמין D בכמות מספקת. שמן שמקורו מכבד של דגים מהווה מקור לויטמין D. סידן לא מגיע מדגים או מהשמן שלהם (פרט לסרדינים המכילים הרבה סידן). בברכה,דנה

איזה מאכלים ממולצים לבן 89 הסובל מגזים ואילו מאכלים ממומלצים לאימא מניקה שהתינוק סובל מגזים ?

שלום רוחמה, גזים במבוגרים יכולה לנבוע מהרבה סיבות, ורצוי גם להיוועץ עם רופא. אפשר להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון : קטניות, בצל, שום ואכילה מרובה של סיבים תזונתיים. כמו כן חשוב להפקיד לשתות מספיק ( 8-10 כוסות ביום של מים או תה). תינוקות סובלים מגזים, ללא כל קשר למזונות שהאם אוכלת. ישנם הטוענים שאמהות שאוכלות קטניות או כרובית , כרוב, ברוקולי ושוקולד זה גורם לתינוקות המניקים ליותר גזים, אך אין לכך שום אימות מדעי. בברכה,דנה

13/12/2010 | 20:27 | מאת: דני

האם ידוע לך אם קטשופ היינץ מומלץ?רכיבים שלו-רסק עגבניות,חומץ,סירופ גלוגוזה,מלח,תבלינים,אבקת בצל חומרי טעם וריח טבעיים. בתוכנית כלבוטק שללו מספר חברות כמו מיטב,שופרסל.לגבי קטשופ אוסם הוא מכיל עבניות ולא רסק -רק יותר סוכר.האם היינץ מומלץ או עדיף אוסם שמכיל עגבניות?תודה.

14/12/2010 | 09:21 | מאת:

שלום דני, העניין הוא כמותי ולא רק איכותי. לרוב אנו לא משתמשים הרבה בקטשופ ביום יום שלנו, ולכן זה עניין של מידה. ברור שעדיף למצוא מוצר כמה שיותר טבעי, אך לכולם מוסיפים סוכר וחומרי טעם וריח לשיפור המוצר. כך שההבדל בין רסק עגבניות לעגבניות ממש פחות משמעותי. חושב לזכור שרסק עגבניות מכיל יותר ליקופן (נוגד חמצון) מאשר העגבניות עצמן, כך שפה יש יתרון נוסף. כל עוד מגבילים את השימוש, שני המוצרים סבירים. בברכה,דנה

13/12/2010 | 19:46 | מאת: אלי

שלום, אשמח לקבל המצלה לתוזנאית באזור הדרום, אני זקוק לתפריט שמיועד לספורטאים ולאחרונה עברתי אצל מספר תוזנאיות שלא נתנו לי מענה בגלל חוסר הניסיון שלהן בתחום. אשמח להמלצה !

שלום אלי, מציעה שתפנה לפורום תזונה של מכון וינגייט בניהולה של איילת ויינשטיין. בברכה,דנה

13/12/2010 | 18:13 | מאת: שושי

מהי התזונה המומלצת לבעית דיבירטיקוליטיס קלה?

שלום שושי, בזמן דלקת פעילה (דיברטיקוליטיס) יש לשמור על דיאטה דלת שארית, כלומר פחות סיבים תזונתיים וגם פחות שומן, אך עיקר הדגש הוא על סיבים תזונתיים. כאשר המצב רגוע (דיברטיקולוזיס) יש להקפיד על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים כגון: פירות, ירקות, דגנים מלאים ועוד. מומלץ בכל מקרה להמנע מזרעים קטנים כגון שומשון, קצח, פרג . בברכה,דנה

13/12/2010 | 15:33 | מאת: שירה

שלום רב, כל לילה אני מתעוררת עם רעב מציק ,תמיד אחרי 7-8 שעות יש לי רעב בלילה לא משנה מתי אני אוכלת אחרי 7 שעות אני מתעוררת בתחושת רעב מציקה , עשיתי בדיקות של בלוטת התריס ,חיידק הליקובקטר ,בדיקות דם רגילות והכל תקין ,אין בעיות פסיכולוגיות ,מהי הבעיה אם כך ואיך אפשר לנטרל את זה? תודה שירה

14/12/2010 | 09:25 | מאת:

שלום שירה, תחושת רעב אחרי 7-8 שעות אינה חריגה, זה תלוי מתי אכלת פעם אחרונה. נסי לכוון את ארוחת הערב לעד שעה לפני השינה או ארוחת לילה כשעה לפני השינה, רצוי משהו המכיל פחמימות מורכבות, כגון פרוסה עם גבינה, או כמה שקשים או אגוזים עם פרי וצמצמי את שעות צום השינה למקסימום 8 שעות. בברכה,דנה

לדנה . באחת התשובות כתבת בקשר לשמן קנולה שהוא עדיף מהסיבה:"נקודת עישון גבוהה יותר שמומלצת יותר לטיגון". למה הכוונה?

שלום טובה, הכוונה היא שהוא נשרף בשלב הרבה יותר מאוחר משמנים אחרים, כגון שמן זית, ולכן פחות נוטה להתחמצן ולהתעפש. בברכה,דנה

12/12/2010 | 13:05 | מאת: לימור

האם כאשר מקפיאים בשר שבושל , גם אז הבשר מאבד מערכיו התזונתיים כפי שבשר טרי מאבד בהקפאה?

שלום לימור, רוב איבוד הערכים התזונתיים נעשה בזמן הבישול. ההפקאה כבר לש משנה הרבה, חוץ מאיכות וטעם בעיקר. בברכה,דנה

12/12/2010 | 00:21 | מאת: בתיה

האם זה עדיף על שמן קנולה וסויה והאם זה ימנע את החימצון של השמן ושל המטוגנים כמו שניצל, כרוביות, צ'יפס, פלאפל וחצילים? ובקיצור האם האוכל המטוגן שהזכרתי יצא בריא בגלל שטוגן בשמן זית?

12/12/2010 | 14:15 | מאת:

שלום בתיה, לשמן זית נקודת עישון נמוכה יותר משל קנולה, ולכן עדיף לטגן בשמן קנולה. בברכה,דנה

11/12/2010 | 23:00 | מאת: סיוון

השרתי פטריות מיובשות במים ואחר כך שמתי חלק במקרר (ללא המים) ויום למחרת טיגנתי אותן. האם זה בסדר לאכול אותן? עכשיו הקפאתי אותן. בגלל שזה פטריות לא רציתי לקחת סיכון תודה

12/12/2010 | 14:13 | מאת:

שלום סיוון, לא נראה לי שישנה בעיה עם כך. בברכה,דנה

11/12/2010 | 22:27 | מאת: דוד

בבדיקת דם שעשיתי נמצא מחסור בויטמין B 12. אני כמעט ולא אוכל בשר, אך מקפיד על אכילת ביצים ודגים, בעיקר דגי מושט. האם הויטמין אינו נמצא בביצים ודגים? בשל המחסור בויטמין החלטתי להגביר את האכילה הבשרית שלי. באילו סוגי בשר נמצא B12 בכמות הגדולה ביותר?

12/12/2010 | 13:49 | מאת:

שלום דוד, לעיתים המחסור בויטמין B12 אינו בעקבות בעיה בצריכה במזון אלא בספיגתו, בעיקר בגיל מבוגר. לכן מומלץ, ללא קשר להעלאת כמות הבשר היומית, לקחת תוסף במינון גבוה, עדיף כדור למציצה מתחת ללשון, ולא לחכות שיעלה מהמזון. בכל מקרה בשר בקר והודו עשירים בויטמין זה. הכמות בדגים ובביצים וכן מוצרי חלב נמוך בהרבה. בברכה,דנה

11/12/2010 | 20:39 | מאת: בוקי

בן 47 סובל מרגישות ללקטוז מעי רגיז,ירידה בצפיפות עצם .רופאה אנדוקרינית המליצה בין היתר על צריכת סידן ציטראיט. נושא נוסף עלין רציתי לשאול דיאטת השמנה חייב להשמין עקב צפיפות עצם נמוכה סובל מתת משקל גובה 1.85 משקל 60 אשמח אם תענו לי על כל שאלה לחוד בתודה מראש 1.מה תוסף סידן שיגרום לי להכי פחות כאבי בטן. 2.האם תוסף סידן יכול לגרום לאבנים בכליות ואיך ניתן לדעת ולמנוע. 3.בויטמין D יש בדיקת דם שמודדת רמתו בדם ואז ניתן לוודא שתוסף עוזר האם ישנה בדיקה שמודדת סידן אני יודע שיש בדיקת דם כזו אך אני מבין שהיא לא קובעת חד משמעית אם משק סידן טוב ולא יש גם איסוף שתן בקיצור אם אני לוקח תוסף איך אני רואה עם משפיע מבחינת סידן. 4.האם טיפות ויטמין D בלקיחה בפה או בטיפטוף על פרוסות לחם נספגות בגוף באותה מידה אני לוקח 2000 יב"ל עקב מחסור וצפיפות עצם נמוכה.. 5.ניסיתי דיאטות השמנה אצל מספר דיטניות ולא הלך הבעיה שלי שאני מגביל את עצמי במאכלים עקב מעי רגיז כיוון שלאחר שאוכל אותם מרגיש נפיחות או גזים או מערבולות בבטן אני כבר מיואש האם יש דיאטניות מיוחדות שיודעות להתאים את הדיאטה למצבי הרפואי אשמח על המלצה

שלום בוקי, 1. ישנם הטוענים שקלציום ציטראט עושה פחות כאבי בטן, אך בפועל כולם יכולים לעשות זאת, זה עניין של רגישות. 2. תוסף סידן לא גורם לאבני כליה. 3. אתה לא רואה, בודקים זאת בצפיפות עצם ואיבודים בשתן. אין בדיקת דם. 4. נספגות כנ"ל. 5. ממליצה שתפנה לדיאטנית המתמחה בנושא גסטרו. בברכה,דנה

12/12/2010 | 14:34 | מאת: בוקי

בהמשך לתשובתך איך אני מוצא דיאטנית שמתמחה בנושא גסטרו

11/12/2010 | 19:06 | מאת: yael

שלום, בחודש האחרון עברתי לתזונה ברעאה: ללא קמח (מכל סוג שהוא), חלב, סוכר וקפה, התזונה שלי מבוססת בעיקר על ירקות, פירות, אורז מלא, תירס, שיבולת שועל, קינואה וקטניות שונות, למרות שאני מרגישה נהדר וגם ירדתי במשקל (9 קג' בחודש?!) אני מוצאת את עצמי לעיתים קרובות עייפה בשעות הבוקר, בעיקר עם אני עוסקת בקריאה או בכתיבה הדורשת ריכוז גבוה. האם משהוא לא בסדר בתזונה שלי? או שעלי לבדוק בכייונים אחרים (אולי הפרעות קשב)? תודה, יעל

12/12/2010 | 13:42 | מאת:

שלום יעל, מדובר ככל הנראה בתזונה קליצונית מדי עבורך וירידה של 9 ק"ג בחודש הינה מוגזמת ואת ככל הנראה לא מקבלת מספיק קלוריות. איפה מקור החלבון מן החי שלך? איפה הבזרל, ויטמין B12? מה לגבי ביצים. אפשר לאכול בריא וגם לאכול בשר, דגים, מוצרי חלב ועוד. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

11/12/2010 | 18:04 | מאת: טלי

שלום דנה, בכל פעם לאחר שאני אוכלת עגבניה (כמה שעות אחרי) יש לי כאבי בטן והבטן גם מתנפחת. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

12/12/2010 | 13:40 | מאת:

שלום טלי, לעיתים ישנן רגישויות לפירות וירקות שונים, יכול להיות שזה המקרה. אם זה קורה רק מעגבניה וזה גורם לתחושת אי נוחות, פשוט המנעי.אם זה קורה מפירות וירקות אחרים, פני לרופא להמשך בירור . בברכה,דנה

11/12/2010 | 16:20 | מאת: משה

שלום כמה קלוריות אני מכניס בארוחת פיירות רבים. וכדי לדייק : פעם , פעמיים בשבוע התפריט היומי כלהלן : מיץ ירקות : מ 3-4 גזרים ,עלי סלרי , חצי סלק , חסה פטרוזיליה שמיר טיפה קולורבי ומלפפון. אח"הצ ערב :2 אנונות בינוניות תפוח עץ , קיווי , 2 אפרסמונים, 2,3 דבלים , רבע -עד חצי מנגו יבש . ושתי כפות גדושות +, של חמאת שומשום מלא . וזה כל האוכל לאותו יום. כמה קלוריות נכנסים לאותו יום ? תודה וחג שהיה שמח

12/12/2010 | 13:38 | מאת:

שלום משה, בהערכה גסה כ- 1000 קק"ל. בברכה,דנה

11/12/2010 | 04:48 | מאת: יעל

שתי שאלות בבקשה: 1. מה כל כך טוב בעגבניה? 2. האם זה מסוכן לאכול ביצה שלא בושלה עד הסוף (גם ביצה קשה וגם מקושקשת)? תודה

12/12/2010 | 13:37 | מאת:

שלום יעל, עגבניה עשירה בויטמין C וליקופן, שני נוגדי חמצון חזקים מאוד. כמו כן עשירה בסיבים תזונתיים. הסכנה באכילת ביצה לא מבושלת עד תום היא חשיפה לחיידק הסלמנולה. מעבר לכך, אין סכנה ממשית. בברכה,דנה

10/12/2010 | 22:15 | מאת: אוריה

שלום, אני נורא אוהבת לאכול את קצוות העצמות של העוף. ברצוני לדעת האם זה בריא? ומה הערכים התזונתיים של זה. בנוסף, אשמח לדעת את הערך הקלורי של זה פחות או יותר ואם אין ערך מדויק אשמח לדעת גם רק אם זה יחסית משמין/לא בעל ערך קלורי גבוה תודה רבה, אוריה

12/12/2010 | 13:35 | מאת:

שלום אוריה, אין לי מידע לגבי הערך התזונתי של חלק זה, מדובר ברובו בסחוס. ייתכן ועשיר במינרלים שונים, ביניהם, סידן, אך זהו ניחוש מושכל ולא על פי מידע אמין. בברכה,דנה