פורום תזונה קלינית
התחלתי לקחת תוסף ויטמינים בהמלצת רופא (אני סובלת מבעיות בריאות שונות ולא אוהבת לאכול הרבה סוגי פירות וירקות). על הקופסה כתוב שהמינון הוא 100 אחוז ממה שאני צריכה אבל- אם בכל זאת מתחשק לי לאכול פרי או מזונות מועשרים כמו דגני בוקר יהיה בזה נזק? ודבר שני-ניסיתי כמה סוגי תוספים ואני מרגישה מעט אי נוחות במע' העיכול (בחילה,צרבת) בסביבות שעה שעתיים אחרי הכדור. האם זו תפועה נורמלית שקורה אצל כולם? תודה רבה
שלום פזית, אין נזק אם תוכלי מעבר להמלצה למרות תכולה גבוהה בכדור. לרוב תוספים אלו לא גורמים להפרעות במערכת העיכול, אך הכל יכול להיות. בדקי האם הפסקה של כמה ימים משפרת את התופעה. בכל מקרה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
יש לי שתי בנות אחת בת 6 ואחת בת 3 המבקשות בבוקר שוקו... האם עדיף לתת להם משקה חרובים במקום? שאלה נוספת הבנות אוכלות בגן בסביבות 9-10 ולא רוצות לאכול בבית-מצד אחד חשוב לי שיאכלו בבית מצד שני כאשר הן אוכלות כריך ב-7:30/8 הן לא אוכלות בגן (הילדה בת ה-6 בקושי אוכלת ממילא...) אז מה עדיף? אשמח לרעיונות לחטיף/מעדן שכדאי אולי לתת להן בבוקר
ירדנה שלום, חלב ומוצריו הם מזונות מזינים, איכותיים וחשובים לילדים. כאשר אין עודף משקל אין בעיה לתת שוקו. לחרובים יש יתרונות אחרים משל חלב- כדי לענות מה עדיף במקרה של בנותייך צריך לבדוק את כל התפריט היומי שלהן ואז להחליט. אם כריך משביע אותן ומפריע להן לאכול את ארוחת העשר, את בהחלט יכולה להסתפק בכוס חלב או שוקו. אפשר גם מנה קטנה של דגנים מחיטה מלאה עם חלב. רצוי לא דגנים מאוד מתוקים שנחשבים ממתק ולא דגנים עם צבעי מאכל. מעבר לכוס חלב אם זה לא משביע אותן מדי אפשר להציע גם עוגיה מקמח מלא, פתי בר, יוגורט עם פירות ועוד. בהצלחה! מיכל
יש לי שתי בנות רזות שאוכל בשבילן זה עונש. כל ארוחה צריך לשכנע אותן לאכול. הגדולה בת 9 שוקלת 25 ק"ג והקטנה בת 6 שוקלת 16 ק"ג. האם אפשר לתת להן סקנדישייק או ג'וניור נוטרן כמזון משלים? הגדולה קיבלה סקנדישייק כשהיתה בת שנה וחצי. האם סקנדישייק חייב להיות באישור רופא? תודה.
דרור שלום, לא כל ילד רזה חייב העשרה. חשוב לבדוק את עקומת הגדילה שלהן לאורך השנים, חשוב לעבור על התפריט השבועי שלהן ולבדוק האם הוא מתאים להמלצות לגילן. רק לאחר הערכה תזונתית מלאה אפשר להחליט האם להוסיף תכשיר הזנה להעשרת התפריט. אני ממליצה לך בחום לדיאטנית קלינית מומחית בילדים שתבצע את ההערכה הנדרשת ותמליץ במידת הצורך על תכשיר הזנה מתאים. בהצלחה! מיכל
שלום רב, אני בן 30 בריא ב"ה יש לי טיפה לחץ דם לעיתים רחוקות מאוד בדיקות דם תקינות ב"ה. ויש לי שאלה. אני מנסה לאכול בריא ומאוד מאוד קשה הרבה מהאפשרויות שיש לאכול זו מקרה הביצה והתרנגולת. אם אני רוצה לאכול טבעול אז מפוצץ בנתרן שם ולמשל טונה בקופסא גם מלא נתרן. תפו"א כולו סוכר ,אני מתוסכל האמת. כמה פסטה וחזה עוף אני יכול לאכול לצהריים. אבקש עצה לארוחות צהריים דווקא בשאר הערב אני מסתפק בדברים קטנים וקלים. תודה רבה מראש
שלום דניאל, אני מבינה את הדילמה אך לא אוכל ללמד אותך במסגרת פורום זה כיצד ניתן לאכול בריא מבלי להכיר אותך. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
היי, אני אמא לילד מקסים בן 3. לצערי, בן זוגי ואני, הורשנו לילד גנים לא הכי טובים. שנינו שמנמנים ונראה שהילד באותו כיוון. הוא נמוך יחסית ושוקל 15 קילו. יש לו כרס שלא היתה מביישת שנים של בירה וסטייקים. אני משתדלת לשמור על התזונה שלו והוא רשום לחוג התעמלות. הוא לא מהילדים מלאי האנרגייה שרצים ומשתוללים. השאלה שלי - האם למרות גילו הצעיר, יש משהו שאפשר לעשות? האם יש בדיקות שכדאי לעשות לו? אני מאוד נזהרת לא לפתח אצלו תסביכים שקשורים לאוכל ולכן כן מאפשרת פעם ביום חטיף או ממתק. מה ההמלצות? או שפשוט להניח? תודה מראש על העזרה.
שלום, אני שמחה על השאלה. המודעות שלך היא הצעד הראשון בכיוון הנכון. כתבת שאת כבר משתדלת לשמור על התזונה שלו והוא רשום לחוג ספורט- זה מצוין! יש לך מודעות לא לפתח תסביכים הקשורים לאוכל. יש מה לעשות למרות הגנים. שווה לך לפנות לדיאטנית קלינית מומחית בילדים שתדריך, תכוון ותנחה כיצד לנהל אורח חיים כזה תוך שמירה על בריאותו וגדילתו של בנך. אין צורך בשינויים דרסטיים. מותר גם לילדים עם עודף משקל לאכול חטיף מדי פעם- השאלה איזה חטיף וכמה זה מדי פעם. בילדים עובדים על אורח חיים בריא, דוגמא הורית אישית והקניית אורח חיים פעיל. במידה ויעלה צורך כאשר תהיו במעקב הדיאטנית תמליץ על בדיקות דם. בהצלחה! מיכל
שלום רב למנהלי הפורום בן 33 משהו שמאוד מציק לי לאחרונה.. ולתשובתכן אודה.. סליחה מראש על אופן השאלה. עניין הכרס בבטן, במשך התקופה האחרונה ביטני תפחה, ואם זה אכן כרס אני לא יודע איך אנשים אחרים מסתדרים איתה, ממש ממש מפריעה במשך היום כגון בישיבה עם מכנסיים ובייחוד עם חגורה, סתם תוך כדי קשירת נעליים וכוליי. הכל התחיל ממש לא מיזמן אבל מה שלא לא מנסה לא רואה את האור. לכן ברצוני לשאול אתכן מה הכי יעזור למגר את התופעה (חוץ מכושר יותר מסיבי ופחות תצרוכת שאני נענה להן), והאם ישנו קשר לעניין היציאות לאותו כרס?, אם כן שמתי לב לאחרונה (למרות שיום יום), שהיציאות שלי יותר קטנות, האם ישנה תזונה שהיא שתוכל לעזור ולסייע לי בעניין זה ולהוריד ממני את העול. תודה וסליחה על אופן השאלה.
שלום יניב, לא נתת מספיק פרטים כגון, גובה, שמקל, היקף מתניים ועוד. ייתכן ומדובר באמת בבעית עודף קלוריות + מחסור בפעילות גופנית, יכולות להיות סיבות נוספות. אם הבעיה אכן מפריעה לך, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום. אמי בת 81 אובחנה כחולת סרטן לבלב וירדה רבות במשקל. היא סובלת משלשולים ונוטלת אנזימים (קראון) עם האוכל. במשך תקופה מסוימת שתתה שתי שקיות אליטרק ליום כתוספת לארוחותיה וזאת כדי לבלום את הירידה המהירה במשקל, אבל מאחר שעקב המחלה יש לה סוכרת המליצו לה להפסיק עם האליטרק כי הוא מכיל סוכר. היא נסתה jevity ואמרה שזה גרם לה לבחילות ולגזים.האם יש תחליף אחר לאליטרק מבחינת מרקם וטעם ושיהיה ללא סוכר? המון תודה.
שלום אניטה, ראשית, נשאלת השאלה, האם רמות הסוכר שלה לא מאוזנות בגלל האליטרק? אם הרמות מאוזנות, אזי אין סיבה להפסיק. נכון שתכולת הפחמימות אינה קטנה, אך 50% זה פולימר של גלוקוז שפחות מעלה סוכר. בהנחה שלא היתה החמרה ברמות הסוכר, לא הייתי משנה דבר. שנית, המוצר שניתן לה הוא מוצר מיוחד שהינו מפורק ומיועד לבעיות ספיגה וגם שלשולים. ג'ביטי מתאים אך ורק למצבי שלשול ועצירות, ולא לבעיות ספיגה, ולכן פחות מתאים לה, וגם לא הסתדרה איתו. ישנו מוצר נוסף, שגם כן מפורק באופן חלקי שנקרא "פפטמן" של חברה אחרת. לשם כך את זקוקה להמלצה של דיאטנית ורופא מטפל. בברכה,דנה
רמות הסוכר שלה לא מאוזנות בגלל המחלה. היא לוקחת גלוקופאז' לאיזון הסוכר והדיאטנית בבי"ח רמב"ם המליצה להפסיק את האליטרק ונתנה לה לנסות את הג'ביטי. בהמשך להמלצתך, האם מזון מסוג מודולן יכול להתאים? אני רוצה לתת לה לנסות סוגים שונים כדי למצוא את האופטימלי מבחינת טעם מירקם ותגובה.
מזה כשנה, אני מקפידה על תזונה נכונה ואוכלת על פי תפריט יומי שהורכב לי ע"י תזונאית של קופ"ח וזאת מאחר שהיו לי רמות גבוהות יותר של שומן בדם - כגון טריגלצרידים וכולסטרול גבולי ובנוסף חוסר בברזל ואנמיה. כעת ברצוני לנקות רעלים מהכבד ומהגוף, מה עליי לעשות (האם יש צמחי צרפא או שמנים ארמותרפיים שמומלצים ויכולים לעזור לי מבלי לשנות את התזונה) אגב הבנתי שטיפול כזה גם יכול להעלים כתמים בפנים (קלואזמה) כתוצאה משימוש בגלולות וכו'
שלום רחל, בפורום תזונה קלינית, איננו עוסקים בנושא -ניקוי רעלים. לשאלות בנושא, פני לפורום תזונה אלטרנטיבית. בברכה,דנה
ביתי בת העשר חולת אפלסיה ברצוני לדעת על סוגי מזון אשר יוכלים לעזור למ נוע התקף נוסף ואילו מזונות יכולים לעורר התקף נוסף? האם בכלל קיים קשר בין תזונה לאפילפסיה
מירב שלום, ככל הידוע לי ישנם מקרים בהם דיאטה קטוגנית ו/או תוספת של אומגה 3 יכולה לעזור. ממליצה לך להתייעץ עם נוירולוג הילדים של ביתך. בהצלחה, מיכל
שלום רב רופאת המשפחה שלי רשמה לי מרשם של חומצה פולית 5 מ"ג למשך 3 חודשים (לפני הריון). האם זה לא מינון גבוה מידי? ובמידה וכן מה מומלץ לקחת? תודה
שלום דנה, המינון המומלץ הוא 400 מק"ג ולא 5 מ"ג. פני לרופא הנשים לייועץ נוסף. בברכה,דנה
בני בן ה7 אוכל כמויות קטנות של מזון ונמצא מתחת לאחוזונים. כיצד ניתן לפתח את תאבונו? האם קיימים מעוררי תיאבון טבעיים ולא מוזרים? אנחנו אחרי מס' חודשים אצל דיאטנית ועדיין אין שינוי
כרמית שלום, לצערי לא ידוע לי על מזונות או חומרים מעוררי תאבון. לפעמים כאשר קיים מחסור בברזל ומתקנים אותו תרופתית על ידי מתן ברזל חוזר התאבון- שווה לבדוק. אם אתם דבקים בהמלצותיה ועדיין אין שינוי מזה מספר חודשים שווה לעשות בדיקות דם (כגון כימיה מלאה, תפקודי בלוטת תריס, נוגדנים לצליאק, צילום כף יד ועוד) ולפנות לרופא מומחה בתחום אם תמצא בעייה. אם לא תמצא בעייה בבדיקות הדם המשיכו את המעקב אצל דיאטנית הילדים, הקפידו על המלצותיה. אם לא ניסיתם עדיין יש גם אופציה להוסיף תכשיר הזנה מועשר. בהצלחה, מיכל
שלום רב, מידי לילה אני קמה בתחושת רעב מציקה למרות שבמשך היום אני אוכלת טוב ,לבני משפחתי אין את התופעה הזאת כלל ,אין לי בעיות של הפרעות אכילה אלא תחושה מציקה של רעב ממשי ,האם כיב קיבה או חיידק הליקובקטר יכולים לגרום לתופעה ,אם לא, מהם הסיבות לכך? ומה אפשר לעשות כדי להתפטר מזה לגמרי? תודה שירה
שלום שירה, קימה בלילה לאכילה יכולה להעיד על הפרעת אכילה (למרות שאת חושבת שזה לא) או הפרעת שינה. עליך לפנות ראשית למומחה להפרעות שינה ומשם להמשך מעקב בהתאם לממצאים. איני יודעת שכיב מעורר קימה בלילה לאכילה, ולרוב כיב קיבה מתבטא בכאבים קשים, צרבות, בחילות ועוד. בברכה,דנה
שלום. אני יודע שמוצרים שמכילים חלבון מלא (את כל חומצות האמינו החיוניות) מונים ביניהם בשר, עוף, דגים וביצים. אני גם יודע ששילוב של דגנים וקטניות יוצר שילוב צמחוני של חלבון מלא כזה. חשוב לי מאוד לקבל מספיק חלבונים בתזונה, ולכן אני צורך בעיקר עוף ודגים כגורם חלבוני. אישית, אני מאוד אוהב גבינות, אבל פעם מישהו אמר לי שהן אינן מכילות חלבון מלא כמו בשר וביצים. לאור דברים שקראתי בזמן האחרון, רציתי לשאול האם זה באמת נכון? או שגבינות כן מכילות חלבון מלא ואיכותי ויכולות להוות תחליף למנת חלבון בשרית/עוף/דגים בארוחה? האם גבינת פטה למשל המכילה 17 גרם חלבון שוות ערך ל-17 גרם חלבון מן החי? אשמח לתשובות, תודה רבה!
שלום אבינועם, ישנם שני חלבונים הנחשבים לחלבון מלא : ביצה ומי גבינה (whey). בסדר הרשימה נמצאת ביצה, אח"כ דגים וגבינות ורק אח"כ הבשר, לכן גבינה מהווה תחליף מצויין לבשר מבחינה חלבונית, אך צריך לקחת בחשבון שאנו מחפשים עוד מרכיבים במזון כגון ברזל, B12, אבץ ועוד, ששם הבשר מקבל משקל חשוב יותר. הנכון ביותר לשלב בין כל מקורות החלבון מן החי ומן הצומח. בברכה,דנה
תודה! אני שמח לשמוע שזה כך, כי אני אישית מאוד אוהב גבינות, אבל אני די מכריח את עצמי באופן קבוע לאכול עוף ובשר וכו'.. זה לא שאני לא אוהב, אלא פשוט לא כמו גבינות, ובגלל שאני מקפיד על תפריט מאוזן מבחינה קלורית, חבל לי להקריב משהו שאני באמת אוהב תמורת משהו אחר רק בגלל החלבון.. מבחינת ברזל, יש לי המון, בעיקר מגמבה וכו'. עדיין אצרוך בשר בשביל המרכיבים האחרים, אבל פשוט פחות.. תודה שוב (:
יש לי שאלה שמאד מטרידה אותי. אני בת 22 ומגיל 12 סבלתי מהפרעות אכילה שנלוות לאנורקסיה ובלומיה ותנודות קיצוניות במשקל שעולה ויורד ללא יציבות ממושכת . ב5 שנים האחרונות זה הפך לבולמוסים שגרמו לעליה קיצונית במשקל וללא יכולת להתמודד איתם. הגוף פשוט לא עומד יותר בצומות או ברצון להקיא ואפילו צמצום הכי קטן באוכל .כתוצאה מכך כל האוכל נשאר והצטבר לי כשומן והגוף גדל מהר מאדד. מה שהכי מתסכל אותי שכדי להתמודד עם הכל ולהחזיר לגוף את מה שצריך ונחסך ממנו זה תפריט "איזון" של 1,800 (נראה לי הרבהה גביחס לגובהי 1.53 ומשקלי 55.5 )שקיבלתי מדיאטנית לקלינית המתמחה בהפרעות אכילה במרפאה שמיועדת לכך. אני מצליחה מצד אחד לעמוד בתפריט כי באמת יש בו כל מה שאני צריכה גם פיזית וגם נפשית. הבעיה שהורסת לי שאני עכשיו במשקל 5 קילו יותר וזה מתסכל אותי ואני כל כך רוצה להרזות. הדרך היחידה שלי להתמודד בזה שאני אוכלת את כל התפריט במלואו זה פשוט לעשות מלא ספורט ולא נראה לי שזה יעזור. מה אני יכולה לעשות כדי שמצד אחד הגוף יקבל את שלו אבל מצד שני שאני יקבל את שלי בזה שאני ירד במשקל אבל לפחותבצורה מבוקרת ולא יתקע עם המשקל הזה??? לא רוצה לרזות כמו בעבר אבל חייבת כדי שיהיה לי חשק להתמיד בתפריט ולא שוב להישבר ולצמצם כדי לרדת במשקל.כרגע לא מרשים לי להפחית פירור מהתפריט וחשוב לי לדעת למה?? אשמח לתשובה
שלום מיטל, צר לי שלא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. את מטופלת ע"י מומחית שיודעת מה היא עושה. מטרת הטיפול התזונתי הוא לא רק הדיאטה אלא טיפול בהפרעת האכילה עצמה, וטיפול זה הינו מורכב מאוד. עליך להפנות את שאלותיך ותסכוליך למטפלים ולהתמודד עימם בכל הנוגע לתזונה שלך. בברכה,דנה
שלום רב, העלית לכאן שאלה קודם ורוצה מעט יותר להרחיב בשאלתי.. כתבתי שאני בת 36, טווח עליון של נורמה מבחינת BMI,בריאה - אך בגיל מעבר מוקדם - עם הפסקת וסת זה שלושה חודשים והתחלת גלי חום (בנתיים לא חזקים)... שאלתי ממוקדת לגבי התנהלות ברמה התזונתית בגיל המעבר - האם יש דגשים מסויימים? מניעת מחלות? אוסטוראופורוזיס? האם ישנה חשיבות לשים דגש יותר על אבות מזון מסוימים? לצרוך ויטמינים? אשמח מאד לכמה דגשים ספציפית בנושא גיל המעבר (אני מודעת לאבות מזון, קלוריות ותזונה נכונה).. כמו כן, מתעמלת פעמיים בשבוע - פעם אחת - ספונינג ופעם אחת - יוגה תודה רבה
שלום, בגיל המעבר הדגש החשוב ביותר הוא תחלואה לבבית וכלי דם ואוסטאופורוזיס. לגבי אוסטאופורוזיס עליך לפנות לאנדוקרינולוגית לבדיקות דם לרמות ויטמין D,רמות סידן בדם ובשתן, בדיקת צפיפות עצם והמלצות בהתאם. לגבי תחלואה לבבית, עליך להקפיד על אורח חיים בריא, פעילות גופנית יומיומית, מכל הסוגים, לשמור על משל תקין, הקפדה על ערך תזונתי של מזון, פחות שומן, יותר סיבים וסידן. וכן, אפשר לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית. לא ממליצה על תוספים באופן גורף, הכל בהתאם לבדיקות והרגלי התזונה שלך. בברכה,דנה
תודה רבה על המענה המקיף, ברצוני לשאול, מדוע בגיל המעבר יש יותר סיכון לתחלואה לבבית ולאוסטוופורוזיס - חוסר סידן ולכל מה שציינת? האם בהיעדר גורמי רקע (טווח תקין של משקל, התעמלות, בדיקות דם תקינות) מהי הסיבה שיש עליה בסיכון? ואם העליה בסיכון נובעת ישירות מתסמיני גיל המעבר או שיש גם אינדיקציה של גיל, כיוון שרוה הנשים חוות את גיל המעבר אחרי גיל 50 שאז, סטטיסטת, הסיכון ללקות בתחלואה של סכרת/לחץ דם/לב וכו'.. גבוה יותר. אני בת 36.. קצת מפחיד לחשוב על דברים כאילו בגילי......
בהמשך לתשובתך אבקש להבין את הנושא בקשר לפשתן.אהבתי את התשובה הלא גורפת לגבי הצריכה. כי כולם משבחים בגדולה של הפשתן ומתעלמים בכל זאת מהשאר.כתבת "הואיל והנושא לא נחקר לעומק את לא ממליצה להוסיף פשתן לתזונה היומית" וכי אין המלצה לצריכת פשתן.אם אני צורכת כף פשתן טחון ליום זה בסדר?או לא לצרוך באופן קבוע ?להוסיף למאכלים ? ומה עם זרעים לא טחונים? תודה מראש אם תבהירי לי.אני אוהבת לקרוא את תשובותיך .תודה
שלום גלית, כפי שאמרתי, אין המלצה,אז אני לא ממליצה. בכל מקרה לא נראה לי שכף ליום מזיקה. אין משמעות אם לא טוחנים, אנחנו לא מסוגלים לעכל את הקליפה ואז התוכן לא נספג. אין לי מידע כיצד ניתן לקבל את המקסימום מהזרע , לבד או עם מזון אחר. בברכה,דנה
בני בן 4 חדשים, שוקל כ 6 ק"ג. נולד בשבוע 35 במשקל 1900 גרם. מאז הלידה ניזון מחלב שאוב בבקבוק כי אינו מצליח לינוק. מאז גיל 6 שבועות לערך (במקביל לגזים) החל לאכול לאט מאד (לוקח לו לסיים בקבוק של 80 מ"ל במשך שעה) בשלושת החודשים הראשונים הרבה לפלוט בקשת כמה וכמה פעצים ביום. בשבועות האחרונים מתפתל מכאבי בטן כדקה אחרי שהבקבוק נכנס לפיו ולא מסוגל לאכול אלא כשאני מנענעת אותו על ידיי וגם אז צריך לעשות לו המון הפסקות (בולע המון אוויר) ולוקח לו המון זמן לסיים (אוכל בסביבות 90-100 מ"ל בקושי). מה אפשר לעשות? למי כדאי לפנות? אני גרה באיזור הצפון... (בסמוך לעפולה) אף אחד מלבדי לא מסוגל להאכיל אותו כי זה שובר את הגב והוא רעב ואיננו מסוגל לאכול... תודה
שרון שלום, נשמע שבנך סובל וזקוק ליעוץ רופא ודיאטנית מומחים בגסטרואנטרולוגיה בילדים. נסי לקבוע תור דחוף דרך קופ"ח. לדעתי רופא הילדים שלך יכול לעזור לך בקביעת תור כזה. אם לא הולך דרך קופ"ח את יכולה להגיע למרפאה כזו בבית חולים. בדקי האם קיימת מרפאה כזו בעפולה. אם לא יש מרפאות כאלה שמתמחות בילדים בבתי החולים בחיפה. בהצלחה ובריאות שלמה, מיכל
שלום לך, כמה שומן חד בלתי רווי יש בשמנים הנוזליים (זית, שומשום, קנולה, סויה, דקלים, חריע....)? תודה רבה
שלום אתי, אני אפנה אותך לאתר של ה-USDA שם תוכלי לראות תכולת כל המרכיבים בכל המזונות לפי שם. לצערי אין אתר טוב בעברית שמפרט. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/index.html בברכה,דנה
שלום רב, רציתי לדעת האם באמת מונוסודיום גלוטמט מזיק לבריאות? לפי מה שאני יודעת בעבר חשבו כי חומר זה מסרטן או מזיק בצורה האחרת, והיום יודעים כי החומר אינו מזיק וישנם אנשים מסוימים שכאשר הם אוכלים אותו במרק על בטן ריקה למשל הוא גורם להם לסחרחורות- תסמונת המסעדה הסינית (או משהו דומה) רציתי לדעת האם אין בעיה עם צריכה של MSG במרקים וכו'.. תודה רבה! יעל
שלום יעל, על פי ארגוני הבריאות העולמיים ועל פי הנחיות משרד הבריאות השימוש במונוסודיום גלוטאמאט נחשב בטוח לשימוש, ואין כל הוכחה עד היום מחקרית שיש בו נזק כלשהו, לא מבחינה עצבית ולא מבחינה אלרגית. לגבי תסמונת המסעדה הסינית, יש הטוענים כי מדובר במיתוס, זה מעולם לא הוכח.כן חשוב לזכור כי מדובר בסוג של מלח, אז חשיבותו מופנית בעיקר לאנשים המוגבלים בנתרן. בברכה,דנה
הא מוצרי חלב בכלליות יכולים להעלות כולסטרול? האם גבינה מותכת - 7% או עיזים מותכת יכולה להחשב כמנה בתפריט דיאטה? יש לה ערכים תזונתיים בכלל או שהיא לא מומלצת מבחינה תזונתית. 2. יש לי רמת כולסטרול גבוהה לגילי - נראה לי גם גנטי כי אני צמחונית בכלל, האם מומלץ להימנע מביצים או שאין קשר? אני קוראת מכל מיני מקורות ומתבלבלת. 3. אילו מזונות מומלצים למעי רגיז - כל פעם מחדש אני סובלת מאוכל ומנפיחות. וממה ממש להימנע?
שלום מור, אין מזון מסויים שגורם לעליה בכולסטרול. מדובר בנטיה גנטית- משפחתית יחד עם אורח חיים לא בריא באופן כללי. מוצרי חלב בהגדרתם לא מעלים כולסטרול. גבינה מותכת 7% יכולה להכלל כחצי מנה בתפריט היומי ( כלומר משולש גבינה מותכת שווה בערך לחצי מנת חלב). היא פחות מומלצת לעומת גבינות רזות יותר, אך מצד שני עשירה מאוד בסידן, כך שניתן לשלבה בתפריט, 3-4 פעמים בשבוע. אין מניעה מאכילת ביצה, אפילו על בסיס יומי, גם לאנשים עם כולסטרול גבוה. לגבי המעי הרגיז- זוהי כבר תשובה מורכבת יותר, עליך לפנות לייעוץ אישי, שכן אין פה המלצה גורפת. בברכה,דנה
האם נכונה הטענה שאכילה סמוך לשינה גורמת להגדלת הקרס ולהשמנה? אם כן, כמה זמן יש לשמור מהארוחת ערב עד לשינה?
שלום אייל, לא, אין לכך עדות, השאלה כמה אוכלים כל היום ואורח החיים באופן כללי, מידת הפעילות הגופנית, הרכב המזון ועוד. בכל מקרה מומלץ לאכול ארוחה אחרונה שעתיים לפני השינה, לצורכי עיכול ומעבר מזון מהקיבה למעי. בברכה,דנה
שלום רב, רציתי לדעת האם יש הבדל מבחינת סוכר חום לסוכר לבן? אני יודעת ששני הסוכרים מכילים כ-40 קק"ל ל30 גרם (2 כפיות) ואני יודעת שסוכר לבן עבר תהליך זיקוק אחד נוסף לעומת החום, אבל האם יש הבדל מבחינה בריאותית (לא קלורית) על הגוף שלנו בין 2 הסוכרים? תודה רבה, יעל
שלום יעל, ההבדל נובע מתהליך הזיקוק ולכן סוכר חום נחשב לבריא יותר ופחות מעובד לעומת סוכר לבן. מעבר לכך אין הבדל. בברכה,דנה
.זה נכון שצריך להוסיף משהו חומצי לסלט כמו לימון או חומץ תפוחים כדי להגביר את הספיגה של המינרלים? 2.מה המינון של מגה גלופלקס לאדם ששוקל 84 קילו ויש לו שחיקה בסחוס? והאם התוסף יכול לעזור פה?והאם יש משהו אחר שגם יכול לעזור
שלום אלעד, 1. לא, זה לא נכון, אין לכך כל ביסוס מדעי. 2. אין לי מידע לגבי מינון של מגה גלופלקס- זה לא תוסף תזונתי מבחינתי. שאל אורטופד. בברכה,דנה
שלום דנה האם מומלץ לצרוך לציטין להורדת כולסטרול ולשיפור הזיכרון? האם הוא נחשב לשומן?והאם מעלותיו הן לטוח ארוך? האם אפשר לצרוך ממנו ארבע כפות ליום,הוא מצוי בגלידה למשל. תודה מראש דודו
שלום דוד, אין המלצות של ארגוני הבריאות והתזונה ליטול לציטין, ולכן אין לי חוות דעת מקצועית בנושא. אם זה מגיע באופן טבעי מהמזון, כמו בביצה, אדרבא, מעבר לכך, אין לי המלצות. בברכה,דנה
בהמשך להודעה קודמת בספרו של יעקב אילני המזון והבריאות הוא כותב כי הזרעיםוהכוספה(שאריות מיצוי השמן) מכילים חומרים מזיקים לבריאות כגון:גיקוזיד היוצר את הציאניד הרעילה.ואין משתמשים בו לצרכי מאכל .בעבר שימשו הזרעים מאכל לציפורים.החומצה ההידרוצינית המצוייה בו, חומצת התכלת,חומר רעיל חזק,533מ"ג ב-100 גרם.לכן יש להשתמש בו רק לרפוי חיצוני. האמת שגם אותי זה מלחיץ לקרוא וגורם לך לחשוב פעמיים, למרות הסגולות הידועות שלו. תודה על הסבר מעמיק ואת דעתך על מה שהוא כותב.תודה מראש.
שלום גלית, כמו שאמרתי, מדובר בכמויות שרובנו לא מגיעים ביום יום. אין המלצה לצריכת זרעי פשתן כלל וכלל, לא מבחינה בריאותית ולא מכל בחינה אחרת. גם אין המלצה לכמות. כל עוד צורכים במינון סביר ( עד כף לימה) איני רואה סכנה צפויה. הואיל ולא נחקר לעומק אני גם לא ממש ממליצה לאנשים להוסיף פשתן לתזונה היומית. בברכה,דנה
שמעתי בהרצאה שזרעי פשתן מכילים רעל מסויים ולא מומלץ לאכל אותם. האם זה נכו?
שלום דון, איני יודעת על חומר רעיל בזרעי פשתן. כמו כל מרכיב צמחי הוא יכול להכיל חומר שהינו רעיל, אך כדי להגיע לרמות משמעותיות צריך לצרוך ממנו הרבה בדומה לציאניד בשקדים, שגם אם נאכל כמויות גדולות של שקדים לא נגיע לרמת רעילות. בברכה,דנה
אני מתחילה עכשיו דיאטה של חלי ממן ללא הקבוצה רק עם התפריטים שלה. יש לה שני סוגי תפריטים של 1500 קל' ושל 1200 קל' ליום. אני כבר חודש וחצי עם התפריט של 1500 ויש ירידה של קילו בשבוע בערך אבל אני לא מצליחה לאכול את כל מה שכתוב בתפריט לכן רציתי לשאול האם זה ראלי לעבור לתפריט ה1200 קל לאחר מעט זמן או להישאר ב1500 למרות שאיני מצליחה לאכול אותו במלואו? תודה רבה
שלום, הישארי בדיאטה של ה- 1500 קק"ל, כדי שבכל מקרה יהיה לך מאיפה לרדת, אפילו אם את לא צורכת את כל המזון המומלץ. בברכה,דנה
לכל מאן דבעי שלום רב. בני בן 3 חודשים ואובחן לו רפלוקס ובעקבות כך עברנו מסימילאק נאושור (נולד פג) לאינפמיל AR1. בהשוואה שערכתי בין תרכיבי המזון של מטרנה צימחית לאימפמיל נוכחתי לגלות כי תרכיבי השומן הצימחי זהים כגון שמן דקלים, קוקוס, תירס וכו'. האם שמנים אלו מגדירים את המוצר כתרכיב מזון לתנוקות צמחי? שכן עלפי מחקרים שקראתי יש השלכות המעכבות את התחפתחות הילד בעתיד הרחוק.
ענת שלום, מה שמגדיר האם תכשיר הוא חלבי או צמחי הוא מקור החלבון בו. מקור החלבון באנפמיל AR הוא חלב פרה ולכן זהו תכשיר חלבי. זהו תכשיר הזנה מצוין שנותן פתרון מעולה לבעיית הרפלוקס. בריאות שלמה, מיכל
שלום, בני בן שישה חודשים ושלושה שבועות אוכל אך ורק תמ"ל -סימילאק אדוואנס 2.עד גיל חצי שנה אכל בשילוב עם חלב אם שאוב. לא מסכים לאכול שום מזונות נוספים מעבר לזה, לא בכפית ולא בבקבוק. הוא גדל ומתפתח יפה מאד. יש לי שתי שאלות: 1. האם כדאי לשלב תמ"ל נוסף, למשל מטרנה בכדי לא לסמוך על תמ"ל אחד בלבד.ואם כן כיצד לעשות זאת? 2. האם כדאי להמשיך לנסות להציע מזוונות מעבר למת"ל בכל יום או לעשות הפסקה לזמן מה אולי שבוע ואז לנסות שוב? תודה:)
דנה שלום, 1. אין סיבה מיוחדת ואין מניעה להציע תמ"ל נוסף, כגון מטרנה. לבחירתך. 2. כאשר מציעים מזונות משלימים לוקח לתינוק זמן להתרגל לטעם החדש, לריח, למרקם. המשיכי להציע לו מזונות חדשים בכפית, למשך פרק זמן ממושך -את אותו המזון בדיוק בארוחה קבועה. מחקרים הראו שדרושים לילד כ 14-28 נסיונות של טעימת מזון חדש עד שהוא מסכים לאכול אותו. אז המשיכי לנסות את אותו מזון ואם לאחר שבועיים הוא לא אהב אותו עברי למזון הבא. בהצלחה! מיכל
אבל זה לא שהוא לא אוהב מזון מסוים. הוא מסרב לכל דבר, לא לטעם או מרקם מסוים, הוא אפילו לא מסכים לנסות, אני בכל זאת שמה לו קצת בפה אבל ישר עושה פרצופים מסובב את הראש וממש נגעל. אז גם במקרה זה למשיך אותו מזון שבועיים או כל פעם משהו אחר עד שאמצע משהו שיאהב?
קוקה קולה עוזרת לי במניעת שלשולים (או לחילופין עוזרת ביצירת עצירות כאשר אני סובל משלשולים). האם ידוע לכם אילו סוגי חומרים יש בקוקה קולה שגורמים לכך? עד כמה שידוע לי משקה זה נחשב כמאוד לא בריא. האם אני יכול לקחת את אותם החומרים שעוזרים לי ללא כל השאר?
שלום, לא ידוע לי איך ואם קוקה קולה עוזרת במצבי שלשול. זהו מיתוס די נפוץ והעובדה שזה עוזר לך לא אומרת שזה עוזר לאחרים. ייתכן וישנם חומרים בקוקה קולה שמקלים במעט על השלשולים אך לא הייתי בונה על זה כטיפול. בברכה,דנה
מה השילוב הטוב ביותר לספיגת סידן בגוף? הכוונה לשילוב של מזון או ויטמינים?
שלום אביב, אם ממזון, רצוי לא בסביבה עם ברזל וסיבים תזונתיים. אם מתוסף. רצוי בתום הארוחה, רצוי לא ארוחה עשירה בסידן ו/או ברזל. חשוב לספק גם ויטמין D ולוודא שאין חוסר. בברכה,דנה
קיבלתי תפריט דיאטה ממישהו מוסמך. הגובה שלי הוא 1.73 והמשקל 89. התפריט כולל הרבה חלבונים, בלי מטוגנים ושתיית שייק חלבונים על בסיס יומי. עם שלוש אימוני כוח+הליכות בשבוע. האם זה דרך בריאה להרזות או שעודף חלבונים יכול לגרום לפגיעה בגוף שלי?
שלום חיים, אין הוכחה שעודף חלבונים פוגע בגוף, אם בכליות כבד או בכלל. כמובן נשאלת השאלה כמה העודף, מהו המקור, האם חסרים דברים אחרים בתפריט ועוד. לשם כך עליך להעביר את התפריט למקור מוסמך לבדיקה מקיפה. בברכה,דנה
מי זה גורם מוסמך ? והאם אני יכול לשלוח לך את התפריט שתתני את דעתך עליו?
שלום רב אני סולת מדיווריקולוזיס ומדי פעם מדלקות . קיבלתי אנטיביוטיקה מספר פעמים ואף אושפזתי וקיבלתי דרך הוריד. מהם המלצות התזונה הכלליות למקרה זה. בתודה מראש מיכל
שלום מיכל, במצב של דלקת וטיפול אנטב' לרוב ההמלצה היא דיאטה דלת שארית, כלומר דלה בעיקר בסיבים תזונתיים. במצב של רגיעה ההמלצה היא דיאטה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים עם המלצה להמנעות מזרעים קטנים שאינם מתעכלים היטב (קצח, שומשום, פרג וכדומה).במצבים קיצוניים בהם הדלקות חוזרות ונשנות הכירורגים ממליצים על כריתה של המעי החולה שכן המחלה הדלקתית יכולה להיות מסכנת חיים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
בן 39 רמת ה-HDL שלי יחסית נמוכה 32.44 ( המקסימום בשנים האחרונות היה 41 ) , ה- LDL ברמה של 106 והכולסטרול הכללי 156.39 , טריגליצרידים 89 .... רציתי לדעת האם רמת ה-HDL שלי ממש לא טובה בייחס לשאר התוצאות ואיך ניתן להעלות את ה- HDL ? תודה .
שלום רן, אכן HDL נמוך הוא גורם סיכון בפני עצמו, אך כאשר כל הרמות האחרות נמוכות האפקט פחות משמעותי. בכל מקרה אין הרבה דרכים להעלות HDL וגם מה שמעלה מעלה מעט מאוד: 1. פעילות גופנית אינטסיבית 2. ניאצין בכמויות גדולות אך תוך התייעצות עם רופא 3. תרופה בשם קרסטור להורדת כולסטרול ו- LDL שאינך זקוק לה. 4. המנעות משומן טרנס בדיאטה ולנסות להעלות חומצות שומן חד בלתי רוויות (טחינה, שמן זית, קנולה, שקדים וכו'). 5. לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ושיפור הרגלי אכילה. בברכה,דנה
תודה רבה על תשובתך , אשמח לדעת בהמשך לתשובתך .... רמת שאר השומנים שלי יחסית סבירה ואין לי שום הסטוריה משפחתית , האם רמה נמוכה 32-41 במשך השנים של HDL אמורה לגרם לי נזק כלשהוא ואני אמור לקחת טיפול ? או שמספיק לשפר תזונה ופעילות גופנית . רק להבין, האם LDL שוקע בדם בכל מצב או רק מעל רמה מסויימת גבוה ? אשמח לתשובה .
פעם ראשונה שאני מקבלת תשובה איכותית והגיונית כל כך.כן ירבו כמותך אנשים מקצועים בפורומים.נזכרתי בשאלה נוספת .יש לי נשירת שיער.אני בגיל המעבר וגם סובלת מחרדה.לוקחת לוריון וחצי לוסטרל. מה הדגש בתזונה לחיזוק או למריחה?קראתי כי תוסף אומגה 3 לא בדיוק עוזר.אילו מאכלים יעזרו?תודה רבה
שלום דלית, עליך לבדוק רמות ברזל, ויטמין B12 ואבץ ולראות אם יש חסר. במידה ויש, עליך לקחת תוסף/כדורים להשלמה בהמלצת הרופא. במידה ואין חסר, פני לרופא עור להמשך טיפול. בברכה,דנה
לא ברור לי.האם מותר לטגן בשמן זית בכישה קרה כי הדיעות סותרות?לגבי שמן קנולה אני בר"כ משתמשת לבישול-לא ניתן למצוא בכבישה קרה ואז אני מבשלת ומטגנת בשמן מזוכך.זה בסדר? אומרים שלא בריא לחמם שמן אז איך נבשל בלי שמן? מה לגבי שמן שומשום.תודה על עזרתכם בהבנת הנושא.
שלום דלית, מותר לטגן גם בשמן זית , אך עדיף שמן קנולה במבחינת נקודת העישון שלו (נשרף פחות מהר). בשמן קנולה לא זקוקים לכבישה קרה.ניתן לטגן גם בשמן שומשום, אך נחשב לפחות מזין לעומת השניים האחרים. בברכה,דנה
שלום בני בן שנה ותשע סובל מבעית מישקל. הרופאה המליצה להוסיף לו מהסקנדישייק למעדנים ומזון נוזלי. על האריזה כתוב שזה מגיל 3 חזרתי אליה והיא אמרה שכפית כל פעם זה בסדר לא כארוחה. רציתי לשאול מה דעתכם בנושא תודה
מעיין שלום, ילד בן שנה ותשעה חודשים שיש לו בעיית משקל זקוק ליעוץ ומעקב של דיאטנית קלינית. אנא פני לאיש מקצוע בקרבת מגורייך שיבדוק את כל התפריט של הילד וינחה אותך להעשרות במידת הצורך באופן אישי. בהצלחה, מיכל
קראתי על הבדיקה הזאתי באיזה מגזין... שזו בדיקת דם שבודקת אם אתה צריך יותר נוגדי חימצון וכדומה... באמת קיימת בדיקה כזאת? מה ידוע על היכולת שלה לנבא בריאות וכדומה... פשוט מעולם לא שמעתי עליה עד כה. בתודה רבה רבה והערכה, ליאור
שלום ליאור, לא מצאתי מחקרים מדעיים בנושא ולכן לא אוכל לחוות דעה. בברכה,דנה
שלום רב האם דגים מלוחים/מעושנים/כבושים שווי ערך לדגים המומלצים תזונתית ואם כן כמה ? תודה
שלום שרה, דגים מלוחים כבושים ומעושנים לא שווים בערכם התזונתי למקבילה הטריה, בגלל התהליך שעברו לשימור ושינוי הטעם. הערך הקלורי והחלבוני אולי זהה, אך הרכב השומנים משתנה, ייתכנו שינויים בהרכב ויטמינים ומינרלים, וכן עצם תהליך השימור פוגע באיכות המזון, כגון עישון שמעלה נוגדי חמצון וחומרים מסרטנים. בברכה,דנה
דנה שלום, האם תשובתך על דגים מלוחים תקפה גם לגבי הרינג שמוכרים בסופרמרקטים (וגם בשוק)? אם כן, מה את מציעה כתחליף למי שאוהב הרינג וכן סרדינים וטונה משומרים בלבד, ואינו אוהב דגי ים צפוני? בברכה, אלישבע
נהוג לאכול שקדים לא קלויים, ללא הקליפה, אני אוהבת שקדים ואוכלת הרבה, ורציתי לדעת מדוע אני נאלצת בעצם לקלף אותם (משרה במים ומקלפת), מה רע לאכול אותם עם הקליפה? כמו כן האם זה לא מוריד מהערך של הסידן שנמצא בשקדים כאשר אוכלים אותם ללא הקליפה??
שלום טליה, אין צורך לקלף שקדים. לא ברור לי הנוהג ואין המלצה כזו. רוב האנשים פחות אוהבים את הטעם. הנוהג אינו נובע מטעמי בריאות.חלק מהמינרלים אכן נמצאים בקליפה, וקילופה מוריד מערכם התזונתי. בברכה,דנה
ברצוני לרדת במשקל בדרך בריאה ונכונה אך חשוב לי גם שהירידה תיהיה מהירה, 2 ק"ג בשבוע יהיה מעולה. אני שוקלת 69-70, גובה 167 ורוצה לרדת כ-10 ק"ג בחודש-חודש וחצי. עושה פעילות אירובית של שעה (שעתיים בסופ"ש) 5-6 פעמים בשבוע. התחלתי גם לקחת מולטיויטמין ובחישוב שעשיתי, ביחד עם האוכל, יוצא שאני מקבלת את כל המינרלים והויטמינים, אפילו הרבה יותר ממה שאני צריכה. האם לאכול 1000 קלוריות ליום זה מספיק? קראתי שאכילה מתחת ל1200 קלוריות גורמת להאטה בשריפת השומנים והגוף אוגר כל קלוריה וקלוריה כשומן. האם זה נכון? והאם זה בעצם אומר שאם אוכל יותר (נגיד, את ה1200 המומלץ כמינימום) ארד יותר במשקל? הייתי רוצה הנחייה כללית במה עלי לעשות על מנת להשיג את מטרתי. תודה
שלום הילה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לצורך ירידה במשקל בצורה נכונה ויעילה עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. הכי חשוב לשלב פעילות גופנית להוצאה אנרגתית מקסימלית, לצרוך תפריט מאוזן ( 1000 קק"ל לא נחשב לתפריט מאוזן ולרוב גם לא 1200 קק"ל). בברכה,דנה
אני נמצאת עכשיו במצב מתסכל מאוד! במשך כמעט שנה התקיימתי על פחות מ-1000 קלוריות ליום, ירדתי המון במשקל ללא פעילות גופנית. ירידה של כ-2 קילו בשבוע בהתחלה ואז, כשהגדלתי במעט את הקלוריות כקילו לשבוע. אני מבינה עכשיו שבעצם הייתי במצב של תת-תזונה. לא אכלתי כמעט שומן (מה שגרם להפסקת המחזור, כבר שנה שלמה) וגם חלבונים ופחמימות לא היה מספיק, כאמור. עכשיו, חצי שנה אחרי (בנוסף לתת-תזונה) שהגעתי למשקל על גבול התת-משקל, עליתי כמעט 20 קילו. מה שקרה הוא שפתאום התחלתי ליפול לבולמוסים. זה התחיל משניים בשבוע והפך ל3-4 ואז 5-6. פשוט לא יכלתי לעצור, אכלתי כמויות עצומות, מכל אותם המזונות ה"אסורים" והמשמינים ביותר. אני מביאה את עצמי למצב שבו הבטן שלי מתנפחת נורא, כאבי תופת ועד שאני כבר לא יכולה לסבול את הכאב אני ממשיכה לדחוס לתוך עצמי עוד ועוד אוכל. כמובן שבמהלך חצי השנה הזו ניסיתי הכל כדי לעצור את הבולמוסים וגם לרדת את מה שעליתי (וממשיכה להעלות)! גם התחלתי לעסוק בפעילות גופנית (אירובי), יוצא לי בין 4-5 פעמים בשבוע. אני אוכלת רק את המאכלים הטובים ביותר (ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, דג, ביצים, חזה עוף, חלב דל...), הבעיה שלי היא שאני עדיין מתעקשת לא לעלות מעל 1000 קל' ליום. אבל איך יכול ליהיות שחייתי על פחות מזה במשך שנה שלמה ותיפקדתי מעולה והרגשתי מצויין ופתאום אני אל מצליחה להחזיק מעמד יותר מכמה ימים ושוב נופלת לבולמוס??! האם יכול ליהיות שהגוף זוכר את ההרעבה שעבר, נעשה חכם יותר ועכשיו הוא פשוט מכריח אותי להשלים את כל החסרים?! אני מאוד מיואשת! עליתי כמעט חצי ממה שירדתי, כל כך חבל לי, אבל אני באמת שלא מסוגלת להחזיק את עצמי מליפול שוב ושוב. יש לי המון כוח רצון וסיבולת, הוכחתי את זה במשך שנה שלמה, אז מה קרה עכשיו? מה עלי לעשות? אני מתכוונת לעשות פעילות גופנית יומיומית ובניתי לעצמי תפריט של 1000 קלוריות מכל אותם המאכלים שהזכרתי. האם הכל תלוי רק בכוח הרצון שלי? אם לא, מה עלי לעשות ולשפר? תודה
שלום אלינה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ובעייתך מורכבת מאוד. החלק העיקרי של הבעיה שלך היא בעית התנהגות אכילה ולא בעיה מטבולית. את סובלת מסוג מסויים של הפרעת אכילה ועליך לטפל בה. אכילת הבולמוס שלך לא נובעת רק מהרעב אלא מההתעקשות שלך לצרוך כמות קלוריות נמוכה ממה שהגוף דורש. את רוצה מאוד לעשות שינוי, אך למעשה את כל הזמן נופלת לאותם דפוסי התנהגות. דיאטה מוצלחת לא נמדדת בשנה אלא בשנים רבות של התמדה. ללא ספק הדיאטה שלך מהשנה שעברה מוגדרת ככישלון ולראיה הבעיה הנוכחית. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ושקלי טיפול משולב עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. בברכה,דנה
הי,אני סובלת מרפלוקס כבר חודש,אני מטופלת בכדורי אומפרדקס, רציתי לדעת מה התזונה התומכת המומלצת,מה כדאי לאכול וממה כדאי להמנע.תודה רבה!
שלום שני, הטיפול הוא משולב : 1. תרופות 2. התנהגות אכילה 3. מזון לגבי התרופות, את כבר מטופלת. התנהגות אכילה : ארוחות קטניות וצפופות ולא אכילת בלומוס, לא להתעמל או לשכב אחרי ארוחה ולהשתדל להמנע מארוחה צמוד לשינה, לפחות שעתיים לפני. מזון- להמנע ממזון עתיר שומן, מתובל מאוד, בצל, שום, אלכוהול ועישון. בברכה,דנה
שלום ותודה על עזרתכם. יש לנו ילדה בת שנתיים, בגדול - אוכלת בצורה טובה הכל. היא עדיין שותה לפעמים בקבוק של חלב. עד עכשיו נתנו לה תחליף חלב אם, בגלל שהוא מועשר בהרבה תוספים טובים. אך מתישהוא מן הסתם היא תפסיק איתו... האם עדיף לתת לה מעכשיו חלב פרה רגיל בבקבוק? וגם - כשהיא חולה היא כמעט לא אוכלת ובימים כאלו יכולה לשתות כמה וכמה בקבוקים של חלב. האם בעייתי? שוב תודה.
יעלי שלום, כמו שאמרת בעצמך- תחליף חלב אם עדיף על פני חלב פרה, במיוחד בגילאים הצעירים. החל מגיל שנה אין מניעה לתת חלב פרה. בגיל שנתיים ניתן כבר להציע לה לשתות את חלב פרה בכוס במקום בבקבוק. אם יש לכם אפשרות הציעו לה תחליף חלב עד שהיא לא תרצה אותו. כאשר היא חולה -שתייה של חלב פרה או תחליף חלב הם תחליף זמני הולם למזון ולשתייה. בריאות שלמה, מיכל
לדעתך תוסף של MSM טוב בהקשר של כאבי מחזור וכאבי גב על בסיס של סיאטיקה במצב אקוטי? יש את התוסף של נוטרלייף שמכיל 1125 מ"ג.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא,טו תוסף אחר היעיל במצב ה"נל
שלום אלעד, אין בידי מידע מדעי או מחקרי בנושא. בברכה,דנה
אודה לכם אם תואילו להסביר האם סלק שבושל ומושרה בחומץ שומר במידה מסויימת על תכונותיו. והאם ניתן לאכול סלק טרי ללא בישול.אגב, מאחר ואני סוכרתי, איך ישפיע עלי. בתודה. יגאל
שלום יגאל, תמיד בתהליך בישול והשריה הירק מאבד מעט מתכונותיו, בעיקר ויטמינים ומינרלים. באיזו מידה? איני יכולה לומר בוודאות. לגבי אכילת סלק טרי? אם זה טעים, לא צויין שאי אפשר, לרוב אוכלים מבושל, כי חי הוא די קשה. יש לקחת בחשבון שסלק מכיל הרבה פחמימות והוא מאוד קרוב בכמות לפרי מאשר לירק. בברכה,דנה
שלןם דנה לא מזמן התפרסם מחקר נוסף שהראה כי צריכת שוקולד קבועה מורידה תחלואה לבבית וקרדיווסקולרית,בשוקולד ישבין 15 ל30% קקאו אני מניח שהתועלת הנ'ל באה מן הקקאו שבשוקולד. שאלתי :האם צריכה של כפית קקאו אינה יעלה יותר מן השוקולד שמכיל סוכר ושומן ומיצבים ומשמרים וכ'? תודה מוריס
שלום מוריס, תאורטית אתה צודק ( לא לגבי השומן כי השומן מקורו לרוב בקקאו עצמו). אבל מי יכול לאכול קקאו לבד? האבקה מאוד מרירה ויבשה ולא ממש ניתן לאכול אותה לבדה. לרוב זה במשקה עם חלב+ ממתיק כלשהו או בתוך מאפה או שוקולד. אם אתה חושב שאתה מסוגל לאכול קקאו לבד, אדרבא, בהצלחה.הכמויות שמציינים לגבי השוקולד כל כך קטנות, דובר שם על 2-3- קוביות ליממה. איני רואה נזק באכילת כמות קטנה של שוקולד איכותי.יש גם הנאה בחיים. בברכה,דנה
יש לי ילדה בת חודשיים והרופאה רשמה לה פרוביוטיקה לטיפול בוירוס במערכת העיקול וכן לטיפול בגזים, אני רואה על הקופסא שרשום מגיל חצי שנה, האם זה בסדר לתת לה את זה?
חני שלום, אני מציעה לך לחזור לרופאה ולשאול אותה במקרה הזה. בריאות שלמה, מיכל
שלום אני אמא לתאומים פגים שנולדו שבוע 28, כרגע הם בני 4 חודשים כרונולוגי וחודש ושבוע מתוקן.הם ניזונים עוד מהפגייה מאינפמיל AR (אנטי ריפלוקס) ועולים יפה מאוד במשקל.רציתי לשאול האם במזון זה נמצאים כל המרכיבים שהם צריכים? כוון שלמשל LC PUFA חסר וגם נוקלאוטידים ופרוביוטיקה חסר (קראתי כתבה...).ואני מודאגת האם הם מקבלים את כל מה שהם צריכים?? האם אני צריכה להוסיף להם תוספי מזון כאלה ואחרים ואולי אני סתם מודאגת...בבקשה צריכה תשובה. (יש לציין כי אני מוסיפה להם פעם ביום לכל אחד חצי כפית שמן קנולה כדי לעזור להם ביציאות היות והמזון שלהם מאוד סמיך...)תודה גליה
גליה שלום, ראשית חשוב שנעשה סדר עדיפויות: הדחיפות הראשונה והמרכזית היא לטפל ברפלוקס. המטרה הראשונה היא לדאוג לבריאותם ולגדילתם התקינה. אנפמיל AR הוא תכשיר הזנה מצוין שמכיל את כל הרכב חומצות השומן החיוני כולל ה- LC PUPA (חומצה ארכידונית ו DHA), הויטמינים והמינרלים שילדייך זקוקים להם. התכשיר נותן מענה מעולה לתינוקות שסובלים מרפלוקס. לגבי פרוביוטיקה ונוקלאוטידים- עדיין אין קונצנזוס בקרב החוקרים לגבי חיוניות הוספתם בתינוקות. ציינת שילדייך עולים יפה במשקל וזו אינדיקציה טובה לכך שהם מקבלים בהזנה את מה שהם צריכים. בריאות שלמה, מיכל
האם זה כזה קריטי שאני אוכל את השקד עם קליפתו?כי הטענה אומרת שצריך להשרות אותו ולקלף את הקליפה בגלל שהיא מכילה ציאניד,למי יש כח כל פעם להשרות ולקלף..האם זה נכון או שאפשר לדלג על עינין ההשריה והקילוף ולאוכלו כמו שהוא?
שלום אלעד, אין לכך שום משמעות ואין צורך לקלף שקדים. בברכה,דנה